А јас да ве прашам не најдов слична тема, ги прегледав сите. Повторно имам низок притисок, но ептен низок 80 50 ... А кога ќе падне и под тоа имам страшна вртоглавица, со жештина по цело тело и одма повраќам. И така неколку пати - дури не се одморам, или да го кренам некако. Оваа состојба ја немав може 2 месеци и еве повторно. Слично искуство или совет некој??? По цел ден ми се спие кога ми е така, немам ни желба ни енергија за да напрам нешто повеќе од тоа да лежам.
Напиј се кафе, кока кола, јади чоколадо. Јас имам низок ама воглавно не ми пречи. Ако осетам дека ми паднал правам нешто од наведеното и се нормализира.
Moze nekoj ke mi pomogne... imam cuden miris vkus oset nez so vo usta kako aceton nekako nezz nemozam da objasnam . Toa mi e od povrakanje. I smeta mnogu, posebno navecer, vo tekot na nokta koga ke se razbudam za voda, nasabajle...seto toa me tera uste poveke na povrakanje. Kako da go resam ova, privav sok, mastiki blagi luti bomboni...se e periodicno
Kako be toa dodeka da ozive plodot ne mi e jasno i mene doma istoto mi go velat ama nikako da svanam so znaci toa 4ti mesec veke vlegov. So dusa cekam den koga nema da mi se lose da imam macnini da ne povrakam i najbitno da sednam ko covek se da jadam.. sega prepecen leb i solenki stapcinja kaj ke me najadi toa. A gladna sum na pola saar do saat
Душаа закажвај и барај совети од специјалист, под итно! Тука ние малку можеме да ти кажиме, и ние толку сме информирани. Барај стручњаци, НАЈДОБРО и со најдобра намера ти велам!
Sekaden imam odeno od drzavni do privatni od vcera zavresni do specijalisti i site velat takvo e ima i beter jadi lesna hrana samo da ne go opteretuvas zeludnikot.. i taka praam. Jas kutra neiskusna vo seto ova u kal se udadiv ama aj toa e. Ke se tesam ke baram uteha deka eden den ke prestane i takaa. Na site vas so lesno
Јас имав некое чудно чувство во уста до 14 недела, баш и овде пишев, не ми поминуваше што и да каснам. Повраќав и јас но не како тебе, те читам од почеток се изнамачи. Мене мачнините и повраќањето ми помина преку ноќ околу 14-15 недела. И јас намалев 2 кг тогаш. Искрено се надевам дека ќе ти помине што е можно побрзо, малку да поуживаш во бременоста.
Lele daj boze i mene do togas...14+6 sum sega... a oslabnata 5 kg .so 45 pocnav sega 40 sum me sram da se kazam duri... a custvo grdo u usta nemozam da objasnam kolku imam posebmo navecer koga stavam za voda, nasabajle zabi nemozam da izmijam mislam od toj miris vkus me tera na povrakanje
Девојки каде згрешив,помогнете ми.По позитивна бхсг вредност имав боледување од 17.12.до17.01.Денес поднесов за продолжување на боледувањето со извештај од систина од Др.Ивановски и од матичната и ми одобрија боледување само до 01.02,а не цел месец.Каде згрешив?Ви благодарам
Prodolzoli si so verbata I ke ti se sredi! Znaci mozi I denes I utre I drugata nedela da e. Fala I tebe so lesno mila
Појма немам како, така викаат. И мене прва иначе. И се прашував ќе дојде ли ден јас да не повратам .баш тука пишував дека само на компири сум пошто само од тоа не повраќав. Сега еве некои јадења помалку ми мирисаат од претходно, ама пак не ги јадам. Варени, печени, компири без проблем секој ден скоро јадам. Друго што почнав е грав, леќа, зелка стасана.. и тоа ќе се ограничиш на тоа што не ти ствара тежина и можеш да го поднесуваш. Кога ќе ти помине оваа фаза сама ќе приметиш што ќе можеш да јадеш што не. Најбитно од се е овошје и салата обавезно да јадеш. Мене тоа ме држеше, шејкови и салати секој ден обавезно.
Не се секирај, и јас ништо не јадев ослабев 2 кг, ндкаде кон 16 недела ми престанаа мачнините, буквално се ми сметаше, секакво јадење, 24/7 ми се гадеше одвај издржав верувај. Вода да се напиев посебно сабајле одма ја враќав. Ќе издржиш, мораш.
Бев на контрола, положбата на бебче е такба што мене ми дава чувство дека е мн ниско, со ноџињата е долу а главче кај папок првото од почеток до крај со глава надолу, и високо поставемо, затоа сега осетив разлика во носење важно е дека е се во ред ❤
И моево во 26та недела т.е минатата беше исто така (карлично)со ножињата надолу ,др рече има време ќе се сврти ама јас уште така ја осеќам како ми седи на бешика и ми тежи , Се тешам има време ќе се сврти не сакам така да остане
Некои велат дека и на бокс кога ме се качиме може да се сврти, мене др малку ми исплаши ради поставеноста ние сме 30гн и до сега постојано беше со главата долу пред некој ден беше обратна а тоа што ме исплаши е дека седела на газе со незете нагоре и наводно ако влезе во долна карлица така нема со што да се сврти дека ноџињата и се горе па затоа правам вежби некои, ако немаш најдено можам да ти пуштам што имам јас па да пробуваме полека и да се надеваме
Исто и моево нозете врз глава и беа ама има надеж и кај тебе велат до 36 та недела може да се сврти уште или како што кажа ти и самиот ден пред пораѓај. Велат 97%од бебињата си се местат сами со главчето надолу е сега да се надеваме да не бидеме во тие 3% Пуштај вежби ако треба ќе се прават
Да се надеваме еве ти два линка првиот го правам за вториот чекам мм да е дома да не направам беља а има на крај од вториот интересни примери како се врти бебето по мобилниот Повели види пробај не се тешки само вториот линк првата вежба незнам дали би можеле другото е лесно