Pa veke 2 3 nedeli max... seker mn retko... nekoja zitarka ako kasnam i ovosje taka so jadam nesto... blago nemozam.ic sakam no nemozam, mi ss losi
Devojki zdravo... 25+ nedela sum i cuvstvuvam nekoja bolka vo dolniot del od stomakot... nekogas duri i stvarno baagji me naboluva... navecer pokraj kolkovite isto koga se vrtam od bolkata vo kolkovitr isto osekam bolka vo stomakot... valjda ne e za panika m?
Ami chare be srcka? Da se odi na bolnica ili ne? Nekako cudna bolka... vcera i kako da se podmocav (se izvinuvam na izraz) dolniot ves mi bee takov "voden" neznam dali od pritiskanje na bebeto ili ... se plasam
Јас мислам дека така ми е дека од таа страна ми е понапредната близначка па си праи поголем простор и си буши..не сум барала чаре, си трпам, не е дека е неиздржливо...ама па кај тебе ептен ако е тогаш барај стручна помош секако... во вторник сум јас на втор скрининг,мислев да прашам и за ова..
Девојки 19недела сум и имам циста. Имам болки мн од левата страна на стомакот и во долниот дел на стомакот нормално е или е нешто за паника?
Дали знаете што значат D1 и D2 на ultrasound? Док нешто ми спомна за бубрезите, ноне сум сигурна, пишувам на Google излегува нешто за цервикс, иако ми нема логика...
Полека и ние стигнавме до тука Мачните месеци поминаа,бебчо е супер чекаме уште времево да се опраи Сакав да прашам дали овој период ве боли грбот или кичмата повеќе? Почнав и да се движам повеќе ,ама осеќам тапа болка. Гушки до сите мешковци
Уживај во овој период одмори се наполни батерии второто тромесечие важе за најлесен период кога се врака енергијата апетитот барем кај мене мислам беше таков колку што паметам А за болката мислам дека е од тежината на мешето нормална е ако се издржува и од нас ти посакуваме брзо да ти помини овој триместар за поскоро да дојдеш до најубавиот момент
оООО Мариче ајде добре ни дојде... За арно за убаво само! Конечно некој и оваа тема да ја рефрешира..
Девојки пошто за скрининг 4д нема термини гак и чаир бев приватно. Ама изгледа ме зезнаа џабе платив. Незнам како треба ама ме гледаше цело време во 2д и 3 4 пати како дел само коцкаст го вртеше во 3 д како правилно треба да изгледа 4д скрининг?
Жени 26 нед од денеска. Нормално ли е болки во долен дел на стомакот? Вчера горе осеќав денес доле кога се движам.. вртам и слично. Сега лежам чекам да поминат. Магнезиум се напив ама некој ефект нема, а бебево стандард си боксува.
Девојки полека и јас дојдов до второ тромесечие и денес некако вртоглавица ме спопадна,сумњав на синуси ме дави слепочницата....Дали е нормално?Ви благодарам
Мене ми се случи тоа минатата недела, како несвесници ми доаѓаа и болка во главата. Помина. Скриен шеќер кога правевте?
Ближам кон 2 тромесечие. Некако овие два дена имам болка и лошење во желудник. Од почеток бев супер, а сега како за повраќање, не можам ништо да јадам. Плус со запек мака мачам, а јадам се што треба, житарици, јогурт баланс, сливи,мнооогу овошје и зеленчук. Гледам сува храна настрана да е од мене. А благо,бел леб, месо не можам да смислам. Плус не повраќам а ослабната сум т. е. Полесна сум од пред бременоста. Во вторникот на прв скрининг се беше супер. Искуства???
Мила јас па се мачам со вртоглавици еве неколку дена,ама денес ептен ме фати.Се напив лимонада со мед и главава ја масирав со фиталп ме стега кај слепочницава па малку ми се стиша.Мислам дека ни е од промениве што временски што од бременоста хормоните ќе издржиме за нашите малечки.