Второ тромесечие од бременоста

Discussion in 'Бременост' started by BellaS, Jun 19, 2014.

1. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

17+2 вртоглавици и низок притисок. Ќе си цркнам. На работа не можам да издржам а дома добро ми е

2. Floresita7

Floresita7 Активен член

Македонка007 значи не сум сама те разбирам подполно и јас имам голем апетит, од почеток на бременост. Јас немам мн активности, сабајле сум на работа кога ќе си дојдам средвам и одмарам, за викенд пепачење и книги.

Makedonka007 likes this.
  3. flowergirl*

flowergirl* Истакнат член

Здраво девојки, сега сум 16+5, повремено осеќам по некој бодеж во пределот на јајниците.Треба да ме загрижува?

Makedonka007 likes this.
  4. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Хеххе претерано имам ама овој период можам малку да го контролирам пример наместо 6 лепчиња можам 4 да јадам, дури и 3 ама ќе дополнам со друго пример. Кроасан, овошје, јајце, грицки, суво овошје. А вечерата некогаш не ми е морална ... Јадам грицки, благо или пица парче... Може дека ручекот ми е покасно малку сега.
    А за активностите морам да бидам поактивна. Баш кога ќе напредувам ќе пишам хехех
    Убава вечер.

Floresita7 likes this.
  5. Makedonka007

Не треба мила. Доколу не е голема болката, не и обрнувај внимание. Сите се осеќаме цело време како шо не читаш поназад. Секој ден различни симптоми... Затоа сме тука. Бацкии.

Софија 88 and Presrekna like this.
  6. Presrekna

Presrekna Популарен член

Еве ме на рапорт. На преглед бев денес, се е супер бебушот 130 гр. По ехо сум една недела понапред, значи терам 16 недела. Грам не сум поправена, што било добро:oспоред Др. Притисок 80/40 в земја. Инаку препорака вака да продолжиме.:D За еден месец контрола, а резултати од крв попладне. Сега неколку дена ќе сум мирна, а потоа 1000 зошто и 1000 затоа:sweat:
    Поздрав

7. marchi-cool

многу низок притисок за во бременост. Нешто како превенција не ти дадоа?

Presrekna likes this.
  8. Presrekna

Presrekna Популарен член

Јас и пред бременоста имав и цел живот имам притисок 90/60. Ама и гладна бев заради крвната слика. Ми рече само повеќе течности др ништо.

marchi-cool likes this.
  9. Novella

Novella Активен член

И јас имам низок притисок 90/50, денеска ми мереа ми беше

Presrekna likes this.
  10. marchi-cool

и јас сум со низок притисок но во бременост се покачува. Со првото 120/90 130/100 дури чудно ми беше тоа за мене е висок. Со 140 инекции примам ко да имам 240. Мене вчера на работа ми се слоши притосок 90/60

Presrekna likes this.
  11. Floresita7

Floresita7 Активен член

Секогаш сум имала низок притисок 90/60, а и сега во бременост нема промена. 17 недела сум до сега не ми проверил Др притисок (сама си правам проверка дома). Исто и јас бев смирена неколку дена по контрола потоа паничев, но откако поминаа првите 3месеци се смирив.

Presrekna likes this.
  12. Makedonka007

Оо и јас низок притисок, имам и пишувано назад на разговорите.
    Ми се има и слошено од то многу пати и повраќање. Сега од поќе витамини како да ми е покренат малку. Иначе 80/50 ... Како на пиле вели докторот. А еднаш не ми беше добро, зедов витамини се напив и дирек на болница, ми го мереа притисокот 110/70 ми велат супер ти е. Се мислам дека од витамини ми се поткрева. Барем на мене така делуваат.

Presrekna likes this.
  13. marchi-cool

ништо,јас при рака кока кола на работа и да си терам така до крај. Мене проблем ми е прва смена,станувам во 5 сатот во 6 ми почнува смената и веќе до првиот сат очекувам дека ќе ми се слоши или ќе се онесвестам. Не знам вие кога станувате наутро ама во 5 мислам дека не е нормално станување. Многу ми паѓа наутро притосокот.

Septemvri and Makedonka007 like this.
  14. Makedonka007

И моето раб време е од 6ч а јас во 5ч станував ама на дома сум моментално, боловање. И мене ми беше тоа станување тешко. Претешко. Посебно за притисокот,, до 10ч како успана.

marchi-cool likes this.
  15. marchi-cool

среќа па на недела дена се менуваме,и јас сум на боледување. Вторникот многу ми се слоши и напуштив отворив боледување па ќе видиме. Со првото лесно ми беше имав своја фирма па си седев дома ама сега... си викам ајде белким ќе издржам уште 5 месеци да фатам породилно,кој ти дава плус 9 месеци работен стаж од седење дома,инаку одма ќе напуштев.

Makedonka007 likes this.
  16. Makedonka007

Да мила те сфаќам. Кога ќе почниш гледај помалку замор. И ќе се издржи ! Најубавото допрва доаѓа.

marchi-cool likes this.
  17. flowergirl*

Девојки денес правев димери, 1290 во 18 недела, клексан веќе примам 0.4 секој ден.Трансфузиологот ме упатува кај матичниот и обратно и сега поим немам што значи и дали треба друга терапија или?

18. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

јас и ти ко сестри да сме се исто ни кажале :lol:

инаку и јас сум 1000 зошто илјада затоа комотно и книга можам да испишам ...секој ден, а ова нормално ли е, а зошто ја ова го немам или имам... за килажава да не зборам секој ден висам над вагава дали некако "случајно" ќе се деси да ја качам па макар и грам во бременоста...секој преглед прашувам дали е нормално сите погоре пишуваат кркаат апетит имаат ја ко за греота се осекам ко изрод некој сите нагоре ја две ипол кила надоле (facepalm) па нели треба да качуваме веке како тежат бебињата ? Апетит, глад што е тоа? :shake:

којзнае дали, кога и колку ќе качам, сите ми трубат блиски и комшии јадеш ли мораш вака така...али како , ...месо, риба јајца со очи да не видам ми се гади луге од што зборам, а не да ги јадам :puke: што да се јаде и да се качи некое кило ? Докторката не реагира дека е тоа лошо што не качувам ,а резултатите фала му на Бога супер си се :?:

Meckicja and Presrekna like this.
  19. flowergirl*

Девојки уште едно прашање до вас, кажете добар транафузиолог , кај јани нема термин исто и кај петковиќ.Дали има во ск некој приватно што работи или некој во приватните болници бидејќи во мојот град нема со кој да се консултирам.

20. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Кочо Димитровски мислам се презиваше, работи во Хемолаб приватно, поручек.. а на клиника работи на сабајле...така да ако ти е за на приватно можеш кај него дури најдеш термини ..

flowergirl* likes this.