Ирена кога те читам тебе и јас се пронаоѓам во 90% од твоите постови...Инаку и јас сум +8 и веќе две недели сум со таа килажа а кој како ме види вика супер си се е во стомак И на мене до сега никој не ми мерел должина на цервикс незнам зошто, во четврток сум на 4Д и на ехокардиографија па ќе си прашам тогаш и ќе пишам.А ти скриениот шеќер си го направи поради контрола или поради препорака на доктор, дали е задолжително или не пошто мене никој не ме упатил, па ако не сама да си отидам во лабараторија и тоа да си испитам Инаку и јас не сум купувала ништо за бебенце и јас мислам некако ми е рано и си викам ај уште овој преглед, ај уште оваа недела ама се ќе биде само да ни растат живи и здрави бебенцата
Мене од сам почеток на бременост ми нема спомнато докторот за должина на цервиксот,и читајќи тука сите си знаат, го прашав и тој рече дека си гледа се, се е добро и затоа не коментирал.Еве сега бев на контрола и сега сам ми кажа дека е 40мм, тоа се гледа со абдоминално ехо, така да сигурно и вашите доктори виделе, ама не ви соопштиле
Espana мила и мојата докторка секогаш ми вика јас ако нешто не е во ред ќе кажам ако не не ми многу спомнува, јас и викам се ли е во ред со плодова вода, со плодот она вика да јас си гледам и се е супер и затоа не ти кажувам за секоја ситница а ние пустите мајки сакаме се да си знаеме и јас мислам дека они се гледаат така да и тоа го виделе ама ќе си ја прашам јас на наредната контрола Позз
Se pravel posle 24 nedela.maticnata mi rece zosto bebeto e malku pigolemo.so nejzin upat vo avicena kosta 36 den.aj sega ti pijasnimi za ehokardiografijara,vo koja nedela i kade pravis.me bunat iminjata na pregledive.dali sum go prosla toa
Irena јас кога бев на преглед матичната ми закажа за 4Д и ехокардиографија на Гак и тоа ми се погоди во 24 недела оти тогаш имаше место по мој термин, а докторката од Гак ми кажа дека тоа е како секој преглед што одиме + само што гледале крвоток и нешто друго со срцето поврзано со бебето а во четврток сум со бога напред па ќе пишам како ќе поминам, јас одам на ГАК а можеш и на приватно да си закажеш ако сакаш во Систина викаат најдобар за срце бил Таџер странец е тој и ептен е стручен.Значи јас си сакав за тој преглед за срце не е задолжителен ама еве пустите ние на се да отидеме,а инаку докторите на секој преглед го следат срцето
Izvini sto ne ti odgovoriv porano, turbo sum denovive so gluposti. Jas imav potvrda od privaten ortoped, kaj koj odam uste dodeka bese drzaven. Nejse, se dodeka imas potvrda od specijalist, nikoj ne ja poreknuva. Barem vo 2013 bese taka!
Девојчиња јас денес бев на преглед на 4Д и на ехокардиографија на бебето на ГАК и супер поминавме Ја видовме нашата принцеза која на почеток малку спиеше ама после се разбуди почна да си плива и фала му на бога се е суперБебе одговара на 24 недела и докторката е задоволна од прегледот и од мерките што ги земаше Ја прашав дали треба да испитам скриен шеќер и ми кажа дека немало потреба освен ако јас самата не сум сакала па незнам ќе видам o Со плодовата вода и постелката се е во ред е само заборавив да ја прашам да ми измери должина на цервикс а и она ништо не ми спомна ама секако наредната недела сум кај матичната на контрола па она ќе ми измери Убава вечер имајте си
Здраво јас сум 15 недела и сакам да прашам дали е забрането секс во бременоста пред два месеци имав мало крварење и докторката ми забрани секс од тогаш се е во ред со бебето утрогестан не користам веке 2 недели но докторката не ми кажа пофторно дали да имам секс или не ве молам за совет фала многу
За евентуална промена на поставената забрана мислам дека може само докторката после преглед да ти каже. Туѓите искуства не би биле адекватно применливи на твојот случај. Мене би ми било страв.
Еднаш јас го прашав докторот за ова прашање. Ми рече дека бројот на девојки кои прокрваруваат после секс и после трчаат кај него на преглед е голем. Дека и во најнормална бременост он не препорачува, но одлуката е одговорноста е на паровите. Голем број немаат односи, други си немаат проблем со истите, некои пробале еднаш и веќе не им држи ...
Mora sama da ja prasas za toa... Sigurno nema sama od nigde nikade da ti rece.. ej moze da imate sega seks.. :/ Sepak ona si znae, kako e postaveno bebeto i dali ima opasnosti sega, no mora ti da ja prasas nareden pregled
старм не страм ке соберам храброст ке прашам не дека сум секс фанатик но добро е да се знае и да се има во одредена мера доколку тоа е возможно доколку не здрајве
Ne e nisto sramno toa, jas sama si ja prasav i toa i maz mi bese do mene toj pa usramen, usramen... Smeevme cela bremenost da si imame, greotka mi e coekot da go ostaam 9 meseci bez seks haha sega nemavme edno 10 dena zatoa sto bev bolna.. a imam dve nedeli do poragjaj... i mu vikam jas ajde be da imame, a on preplasen NE vodenjakot kje ti go puknam hahaha i mu vikam e ako de mi odgovara mene haha
Најдобро да си се консултираш со докторот, сепак си имала крварење.Јас девет месеци немам сексуален однос,дека со проблемчиња,по крварењето не ни прашав дали може или не, и јас и мм.несакаме од страв, и да ни речеше може, сигурно немаше да ја смени нашата одлука.Нормално, посебно сега хормони маваат во глава , ама тоа е наш став, ќе надокнадиме потоа
Abe kakov sram,ke si prasas direkno.jas imam normalna bremenost,prv pat na pregled bev vo 6 nedela si imase srceva akcija,i posle pregledov odma si prasv,doktorkata rece jas vo prvo tromesecie ne preporacuvam iako e se normalno,partnerov moj me pukna od zezanj posle,vika abe prvo prasanje ti bese toa. Posle lecev infekcija pa mene mi bese strav,iako drugiot moj doktor celo vreme mi vika deka nema problem,samo preporacuva koristenje na zastita radi infekciite.megutoa zelba imam 0,raspolozenie tuka nekade,a kondicija pod 0.taka da ke se strpime uste nekoj mesec. A partnerov e preplasen da ne mi se sluci nesto,vika begaj da ne ti naoravam nesto ,taka da nisto od biznisot
Иста работа и кај нас. Докторот ми рече дека е наш избор, но он не ми препорачува. А мојов е со став децидно не. Од една страна поради веројатноста дека некои девојки прокрваруваат, рече дека не може да си замисли по таква цена или ризик да прави нешто а после и милион мисли кои си ги има он во главата. Како на пример да ја повредам ќерка ми, да и брцнам во око на ќерка ми, прво нешто што ќе види ќерка ми да е мојот... И така. Нејќе
Moooreeee na pocetok,dali deka ni kazaa kaegoricno Nikako,abe obostrana zelba nevidena da vidis.. Ama so tek na vreme si legnavme na brasnoto,taka da sega samo sonuvam cat pat. @verena abe kakov sram,ke si prasas i gotovo.Kako doslo toa bebce kaj tebe vo stomak,ne od sramenje.. Nema nisto stramno.Toa go prasuvame ginekologot ne popot. Dodusa,djabe vaka zboram koga i jas isto razmisluvav kako tebe na pocetok..
Најверојатно е тоа @galapce, забранетото е слатко И јас дека несмеев, леле желба на највисоко ниво,легнувам тоа сонувам ама и ние се воздржуваме, уште малку, двајцата сме со страв да не направиме нешто лошо
Nie deka od koga vlegov vo 9ti ne sme imale i pisav i tuka deka jas go terav, a kaj nego pusti strav da ne mi go puknel vodenjakot, vcera go ubediv i eve nisto ne mi e hahaha duri i mi svrsi vo mene, sum slusnala se omeknuvalo grloto na matkata taka... Ama bebe aber nema, si uziva vo mene, ko sto vika majka mi ceka da se stopli nadvor, sega toplicko mu e vo tebe