Мешковци можно ли е во 16+ да ги имам почувствувано бебите? Како вибрации, превраќање внатре, голицкање некое на моменти? Еднаш само пред некој ден како тропкање почувствував ама еднаш... Незнам дали се они?
Denes na rezultatot od krvta heoglobinot mi bese 115 mi dadoa feroglobin.Za ishrana sto bi mozela da jadam za podobruvanje?inace sum 23
На последната крвна анализа која што ја правев мојот хгб беше 112 но не добив никаква терапија. За подобрување на железото знам дека е добро да се јаде многу спанаќ, цвекло, леќа и други мешунки... имаше и рецепт за сок од цвекло, односно се ренда 1кг цвекло, 1кг морков, 1 кг лимон. Сето тоа се меша со 5 литри вода, се додава по желба шеќер 1 кг (може ама и немора) и му се ставаат 4 пак. лимонтус. Се остава да отстои преку ноќ, потоа се прецедува и може да се консумира.
Дали ти кажаа дека Фероглобинот е добар стриктно за подобрување на хемоглобин? Прашувам зашо речиси сите препарати се за подобрување на железото, ама покрај тоа веројатно ќе се среди и хемоглобинот. Извесен период пиев некој препарат за железо, а хемоглобинот не ми се поправаше, затоа ме интересира, доколку ти помогне, сподели искуство баш да знаеме. Го немам пробано Фероглобин. Иначе, доктор ми имаше препорачано да пробам со храна да го подобрам, најмногу помага спанаќ, цвекло, мешунки, црвено месо, а добра е и комбинацијата на свежо цеден сок од цвекло, морков, јаболко и лимон, а за вкус може и портокал. Исто така, и семе од коприва со мед, ама кај мене не даде некој резултат. Можеби е индивидуално. Пробај и со исхраната плус.
Мене железото ми беше одлично, хемоглобинот намален и истите ми ги препишаа. Вчера ги допив, утре сум на контрола и ќе видам дали има подобрување.
Ne dobiv nikakvo ovjasnuvanje ama i onaka ne sum zadovolna od maticniot..ne mi e bas naj.Odam na privatno ama od kaj nego zemav upatnici.Ne sum mnogu sigurna za dali e vo red da gi pijam.Neznam shto da pravam
Koga se pijat preparati za zelezo se pie I vitamin c nautro na gladno da moze da se vrzuva zelezoto i ne treba da se jade dva saati se sto sodrze kalcium oti kalciumot ja sprecuva absorpcijata na zelezo
Cist med li jadese domasen so seme od kopriva nasabajle na gladno prasuvam oti ima I lazen med niz marketite se prodava takov med
Мене хемоглобинот ми беше 90 а железото 9 докторот ми даде хемовит и вит ц од 1000 пола саат пред јадење се пијат. На 10 сум на контрола па ќе видиме колку се има поправено кај мене со мојата бета таласемиа.