Не е од лековите, откако го добив исцедкот бев на гинеколог и ми ги препиша овие. Ми рече да не се напрегам да мирувам повеќе, ми даде боледување.
Дали кога го правевте вториот скрининг ви го мереа и цервиксот? Дека мене сеуште не ми мереле, а вторник имам закажано во систина за скрининг па се мислев дали може да прашам да ми го измери докторот или тоа мора матичен гинеколог
секој преглед ми го мереле мене до сега, уште од стартот, разлика имаше што почнаа вагинално да ми мерат, па кратко некој месец абдоменално само и сега пак некој месец секој преглед вагинално.
И мене често ми го мерат цервиксот, заради претходна историја, но со вториот скрининг на сите им мерат превентивно, немора кај матичен. Тој што ке ти прави скрининг истиот ке мери и цервикс.
Фала, се мислев дали да го прашам докторот си викам да не ми рече дека не е он за тоа, ама ќе го прашам ако не измери сам па ако несака ќе одам кај матичната
Штом ке одиш во Систина мислам дека и да не прашаш секако ке ти измерат. Ако не ти измерат побарај сама.
Женски како се справувате со хемоглобинот кај мене железото е во ред 14 е а хемоглобинот 77 утре ќе одам на трансфузиолог да видам што ќе кажат ама најверојатно ќе примам крв па дај боже да биде се во ред
Odam na pregledi kaj Simonida Kotlarovska vo remedika,za vtoriot skrining kaj nea ili kaj Elena Petrova isto remedika. Kaj koja od niv dve da zakazam sega sum 17 nedela pa so vreme da zakazam. Ako moze vasi mislenja i iskustva da kazete.
Јас исто одам во Ремедика кај Хаџи Лега, скринингот ми го правеше Петрова, кај неа др.ми закажа и ок поминав.
Fala za odgovorot SeptemvriAko ima nekoj iskustvo jas imam slusnato deka i Kotlarovska pravi 2 skrinig?
И јас ке одам утре таму имам закажано. Кажи ми цервис ти мереше? Дека сакам да му речам и тоа плус да ми види. Се надевам добро ќе поминам
Да, да се гледа не се секирај. Ќе ти ги покаже бебо од секој агол и ќе ти извади сликички. Го гледа секој орган на бебето посебно, гледа постелка, мери цервикс.Со лесно утре.
Blagodaram za odgovorot veke odam vo Remedika ke go imam na um ako treba drDimcev. Vcera bev na obicno eho vo Remedika kaj Kotlarovska i taa mi predlozi za 2 skrining kaj nea,verojatno ova e novo, Osven Petrova pravi i Kotlarovska vo Remedika. No jas se odluciv i si zakazav kaj Petrova Elena. Pa vo avgust sum kaj nea na 2 skrining.
Здраво мамички! Нова сум на форумов, ги исчитав последните неколку страни од темава и сакав само да се пријавам. Во 20та недела сум, имам закажано анатомски скрининг на втори август, па си чекам. Прв пат посериозно го почувствував беби пред нецела недела, плацентата ми е од напред а и прв пат сум во оваа фаза од бременост, па веројатно затоа. Живеам во жешко и влажно место и едвај издржувам. Како се справувате вие со жештината? Се надевам дека сите сте добро, и мешињата супер.
^ Добредојде мешко. И јас сум 20+ недела. Ќе "мудруваме" тука заедно Јас го поминав вториот скрининг пред некој ден. Ти посакувам успешна и лесна бременост до крај.
здраво женски јас усм во 24недела и бев на редовен преглед. Матичната додека правеше детален преглед ми кажа дека сите мерки на бебето си одговараат со 24недела освен стомацето тоа одговара на 23недела и ми даде да испитам д-димери ... е сега јас многу се исплашив ... дали некоја од вас имала вакво слично искуство дали има место за паника ???