Второ тромесечие од бременоста

Discussion in 'Бременост' started by BellaS, Jun 19, 2014.

1. maticka

maticka Истакнат член

Од Скопје сум.Флаширана само пијам

Queen8 likes this.
  2. Vetruska

Vetruska Популарен член

Јас одам на прегледи на три места, така да мене ми се фаќа на 2-3 недели ехо

Nora.A likes this.
  3. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Da ve prasam meskovci dali ste nervozni I depresivni poradi hormonite? Uzas sum jas I plus imam anksioznost I sega nekako me drma od hormonite

4. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Немој така, само лошо си правиш. Самоконтрола малце и се ќе биде во ред. Хормони не маваат сите ама па мора да сме силни. Ако сега сме нервозни и депресивни што ќе правиме коа ќе почнат да плачат? Кога и да ти надојдат негативни чувства мисли си на убаво нешто, кај ќе го шеташ коа ќе се роди, какви алиштенца ќе му купеш, каква облека за земање од болница... куп теми има кои би ти ги насочиле мислите во друга, позитвна насока.

duffi and Queen8 like this.
  5. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Da znam jasno mi e seto toa no jas nekolku godini se lecev od anksioznost I depresija piev antidepresivi I nekako mnogu e tesko da se izboris so seto toa I jas nesakam ova da mi se slucuva najmalku sega vo ovaa sostojba, se boram se davam odsebe no nekogas tolku me fajka anksioznost sto gubam kontrola nad sebe, so terapija bev sosema vo red no sega nesmem terapija I povtorno mi se vrati anksioznosta, otkako ke se l rodi maleckoto mozam da se sredam I povtorno da funkcioniram normalno, sepak depresijata I anksioznosta ponekogas nemozes da gi iskontroliras. Pokraj site teskotii se boram so site sili da ja isturkam bremenosta.

Girl-Rabbit likes this.
  6. Queen8

Queen8 Популарен член

Девојче, пробај со молитва, молитвата е најсилна од се’, можеш да си отидеш во црква, да си запалиш свеќи, да си се помолиш, можеш и молитва да си побараш да ти прочита свештеник. Понатаму, обиди се да бидеш смирена и опуштена, прави работи што тебе те прават среќна, слушај музика која ти ја обожаваш, дотерај се, нашминкај се, стави си омилено парче накит, излези направи си некој шопинг, било што купи си, разгледувај низ продавници за бебешка гардероба и опрема, размислувај на убави нешта, на среќните моменти што ќе следат и разговарај и дружи се со позитивни луѓе.

Sreka16 and LUCI 99 like this.
  7. MMA

MMA Активен член

Eho na 2-3 nedeli e premnogu cesto spored mene, no vie si znaete najdobro sto e dobro za vas i vaseto bebe. Jas pravev invitro vo Makedonija ama ne sum vece tamu. Ovde eho se pravi vo 8ma nedela - srceva reakcija, vo 13ta nedela - Down syndrome, i vo 20 nedela detalno eho od 45 minuti za da se razgleda sekoj organ. Ako e se vo red i nema nikakvi komplikacii nema potreba nevinoto sustestvo vo vas da go zracite na 2-3 nedeli. No sepak, toa e vase licno pravo. Pozdrav i se najdobro

Girl-Rabbit likes this.
  8. MMA

MMA Активен член

Dragi idni mamicki kako go resavate problemot so konstipacija? Tolku mnogu mi e poduen stomakot sto imam cuvstvo kako da mi e poln so kamenja :(

9. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

ехото е докажано дека не е штетно, не е тоа рендген

презреано овошје, сеа да не е скапано ама така помеко пред капење, суви сливи, млеко повеќе, различно е кај сите зависи што ти делува

Sexybaby86, Girl-Rabbit, MMA and 2 others like this.
  10. Queen8

Queen8 Популарен член

Наутро појадокот да ти биде што потечен, го олеснува и забрзува метаболизмот, пробај со шејк или смути, исто така магнезиумот помага, повеќе течности, посебно вода, компот, суви сливи и супи.

11. Kaetana

Kaetana Популарен член

Тоа што ти продаваат приказни дека е страшно е само затоа што се навикнати да не прават и да штедат на сѐ. Знам што зборувам оти живеам исто во место каде што толку еха добиваш вкупно - 3. И тоа Приска ако си испод 35 години не ти следи. А колку може да помогне ехото од аспект на протоци, состојба на постелката и сл... Во споредба со "штетноста" .. ама ајде. Тоа е. Против систем тешка е борбата.

12. MMA

MMA Активен член

Vece so godini nautro denot mi pocnuva so smuti ( banana, nekoe zamrznato ovosje, kokosov ovosen jogurt, leneno seme, chia seme, voda - site sostojki se organski sekogas). Voda pijam mnogu, pravam i kompot od suvi slivi i supi ama nekako poslednive 3 denabas me zeza. Blagodaram za sovetite. Pozdrav ❤️

Anomis11 and Queen8 like this.
  13. MMA

MMA Активен член

Voopsto ne mi prodava nikoj nikakvi prikazni. Sekoj ima pravo da razmisluva na razlicen nacin. Sekoj ima pravo da pravi sto saka so svoeto telo, taka da voopsto nemav namera da se raspravam i nadmudruvam. Bidete zivi i zdravi i se najdobro. Pozdrav :)

14. Queen8

Queen8 Популарен член

Можеби е само краток период, ништо страшно, ќе се среди. Обично прогестеронот е тој што создава опстипација и надуеност, претпоставувам дека примаш. :f:

15. Kaetana

Kaetana Популарен член

Извини ако делував многу нападно. Секој има право да размислува и да споделува мислење, но пред фактите и боговите молчат. А факт е дека е докажано дека ехо преглед не е зрачење и не смета. Кон тоа целев. Сепак, овде сме трудници и не е во ред да се презентираат податоци кои не се точни.
    А дека ни се презентира како штетно, тоа е (во мојот случај барем) затоа што конкретно се наплаќа како посебна услуга а осигурителната компанија не сака да го покрие.
    Никако не ми беше цел да се натегаме.
    Сѐ најдобро и тебе! Со лесно до крај! :)

16. maaitka

maaitka Популарен член

Здраво. Дали во бременоста ви се случило да ви се затне увото и носот. Јас веќе 2 недели сум со затнато уво и нос. Бев пред 1 недела на ушно и ми го чистеа и ден два ми беше подобро и сега повторно ми е затнато и многу ми зуе. Незнам што да направам а не ми дадоа никакви капки бидејќи антибиотик не би пиела. Инаку сум 16 недела

17. Adams

Adams Популарен член

Уво не. Ама затнат нос имам од кога сум останата бремена 26+ а носот сеуште затнат изгледа и ќе се породам со затнат нос :D

18. maaitka

maaitka Популарен член

Па поубаво носот да е затнат него увото :D :D многу е непријатно зуењето :/ незнам што да му правам. Ставив хидроген ама ни тоа не помага, ако не ќе одам пак на ушно мора да се најде лекче :D :D

19. Adams

Adams Популарен член

А болки имаш ли? Оди им пак нека го средат знам дека е многу непријатно чувството

20. maaitka

maaitka Популарен член

За среќа немам болки. Денес сум на преглед и ќе ја прашам докторката што е дозволено во бременост барем некои капки па ќе видиме ако треба пак ќе одам на ушно :/ ти благодарам мила :hug:

Adams likes this.