Исто и мене ми ги препишаа од старт бидејќи прокрварев и ми ги прекинаа во 19 недела. Мада немаш штета од нив тие се за подршка на плодот неможе да ти наштетат ако ги користиш
Немав ни крварење, ни болки, ништо. Но прва бременост ми е и не сум упатена, а се разочарав, поготово последнава контрола. Со душа чекав да го видам тоа прчле на екран, да ми кажат дали расте и се развива нормално. Докторот виде што виде, прашувам- како е, ми одговара - добро е. Не ми кажа ни збор повеќе. Не го измери. На тоа ми текна дури откако си отидов. И таква цела со прашалници ке си чекам термин кај новиот гинеколог.
Има такви што не комуницираат, затоа си менуваш и се надевам ќе бидеш задоволна. Јас од мојата не бев задоволна ама откако останав бремена ептен ме изненади се ми објаснува секоја контрола ми пушта срце, протокот на крвта значи буквално се. Секое одење ми е како скрининг Се надевам ќе бидеш задоволна од новиот гинеколог
Фала ви но сепак не ги земав досега така да ќе продолжам без нив. Пијам пре мама и фолна, јадам колку можам, си повраќам сеуште но се надевам се е ок. 15 ипол недели сум, ми кажаа дека кај и да е ќе престанат мачнините. На килажа не качувам од повраќањето, дури малку ослабнав, но ваљда не штети.
Ajde malku pomos, mos nekoj imal slicen problem. 28 nedela sum i albuminite mi se pod granica. Nekoi velat deka postoi rizik za bebeto da prestane da se razviva. Ne sakat da mi dadat plazma poso sum rh-, pa kako posledna opcija ja ostavaat. Iskustva?
Леле недај боже да не се развива. Не се малку 28недели. Или оди и на второ мислење, реагирај побрзо не чекај.
Zdravo meshinja...redovno ve citam i uzivam so vase drustvo.. Nie sme 23+3 pa bi sakala da spodelam so vas sto mi se desava poslednite nekolku dena pa mozebi ke mi dadete sovet ili ke spodelite isto iskustvo Vaka ovaa nedela osekjam tapa bolka vo stomak od desna strana( bebeto postojano me kloca na desna strana) a ponekogas koga imam potreba da idam vo wc me zaboluva i desnata strana od vaginata ne se silni bolki i ne se postojani... narednata nedela imam termin sekako ke se konsultiram so doktorkata,no dokolku vi se slucuva i na vas ve molam za iskustvo imajte ubav den
Убав ден мешиња  како сте денес? Јас да си побарам утеха.... Веќе сум 16та недела и 2дена а уште имам мачнини и нагони има ли уште некој таков случај. Колку си се надевав дека ќе престанат барем до 16та недела ама ништоооо..... Некако нејќат да ме напуштат
Zdravo, Jas sum 24+5 i da, do sega edno 3 pati mi s eima slucejo tolku da me zaboli dole desno sto posebno ako vozam ili sedam, mora da promenam polozda za da se pomesti dupenceto i da ne pritiska tamu kaj sto pritiska. Nekakva jaka bolka, kako so noz da me bocka, ama stom se pomesti se pominuva. Neznam na sto pritiska, no mi se slucuva nekogas. Pisi sto ke ti rece doktorot. Spodeli so nas. Sigurna sum deka e normalna pojava vo bremenosta ❤️
Јас сум 22+5, втора бременост... исто и јас имам повремени болки де горе де доле во стомакот, а понекогаш и доле мислам кај коската меѓу нозе... Вчера бев на втор скрининг, се е во ред. Бебе супер одговара точно за неделите, должина на цервикс 3,4 мм така што нема причина за загрижување. 95% пак ќе бидам со царски рез . Безбедни таблети за болка во бременост др ми ги препорача No Spa ги имало во Бугарија и во аптеката во Ремедика
Utre odam ,ako imam moznosy ke prasam ako ne vo cetvrtok...no tuka (vo Germanija) se e normalno hahah,mene me zaboluva koga mi se odi vo wc ili premnogu ako stojam ,se ke bide kako sto treba
Јас сум 14+6 и уште имам мачнини може со послаб интензитет но ги имам , сега ми почнуваат и киселини , дали некоја задоцнила со брисеви ? Пиев антибиотик поради уринарна инфекција и затоа ги немам направено , и мн ми е страв , опсно ли е кога се зема брис ?
И јас бев извадена од памет од брисевите, без причина. Не се воопшто страшни и нема да те гребат непријатно, баш нежен беше барем мојот доктор
Normalno bilo, me pregleda..se e kako sto treba samo mi ja pokaci dozata na magnezium.Jas piev po edno sega po dve
Здраво мамички..Нова сум на форумов и од денес ви се придружувам во второ тромесечие..Денес бев на преглед бебуш е супер и прво па мушко Одсега ќе се дружиме почесто
Majki, deneska na ultrazvuk (24+2) Bebco tezok 742g a dolgo 47,6mm... Doktorkata kaza se e vo red, gledam na strani i aplikacii do 650g se do 25 nedela.. baska spored nivnite dimenzii e malce po dolgo. Se raduvam sto e se kako sto treba drugo. Ova malce me zbunuva so tezina i dolzina...Deka peva bremenost pa normalna e mala zabuna hh. Bi go sakala vasiot komentar i mislenje
I jas ne sum vo Makedonija. I ivde se e normalno haha. Poslednite nekolku nedeli ja koga odam vo wc cuvstvuvam pritisok okolu cervix-ot. Ja sum vo vtornik kaj mojata midwife. Ke pisam sto ke mi kaze