Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    1.364
    Јас сум 23та недела и јас кога ке се раздвижам ме болат препоните и доле ниско мускулите на стомак и плус срамната коска. И кажав на докторката исто, рече магнезиум евентуално калциум за коската,ама ме боли коската поготово во спиење кога се вртам .. со магнезиумот се ублажува се ама има некои денови кога ми е многу тешко,претпоставувам дека ова се е нормално ради тежината на бебето,зошто на прегледот се си беше ок.
    Ти која недела си??

2. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.361
    Го направив вториот скрининг и д димери во Скопје, на извештајот ми пишува да се јавам на контрола кај матичниот по еден месец, а доколку има потреба и порано, кога ги прашав дали треба трет скрининг докторката ми рече не, немало потреба.
    Па сакам да прашам освен тековни контроли и секој месец што правам крвна слика и мокрача, има ли некое друго испитување?

3. @macence@

@macence@ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    62
    Дали некој знае да ми каже за 2 скрининг на ГАК Горан Кочоски кој ден е на смена?

4. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Девојки пишав и ма труднички но ова е посоодветна тема , како ги осекавте движењата ? 17+6 сум претходнава недела како почесто да ги осекав вчера малце помалку односно сабајлето беше размрдан вечерта скоро и да го немаше , вие во интервали како ги осекавте овој период ?

5. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    Во тој период јас воопшто не го ни осеќав. Ама не се секирај некогаш се многу активни некогаш крајно пасивни.

На Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LittleMissSunshine

LittleMissSunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    22
    Петок од 8 и 30 до 11

7. Babyiscomming

Babyiscomming Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    520
    Женски која недела е најдобро да се направи втор скрининг? И сакав да прашам кога почнаа да ви проверуваат цервикс?

8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Може да се прави од 18-22 недела. Според мојата докторка, најдобро е во 21-ва, така и го правев во двете бремености. Цервикс ми мери докторката на секој преглед, претпоставувам заради претпазливост, зошто имав некои проблеми во почетокот. Ако не ти мереле досега, на вториов скрининг би требало да измерат, зошто гледаат буквално се’ :)

На Babyiscomming му/ѝ се допаѓа ова.
  9. VanillaSky1

VanillaSky1 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    138
    Цервикс ти мерат со вагинално ехо?

10. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Два пати беше вагинално, а сега со абдоменално ехо. Вагиналното е попрецизно, но ако нема индикации за скратен цервикс, и абдоменално мерење врши работа :)

11. VanillaSky1

VanillaSky1 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    138
    Мене два пати ми мереле со вагинално ехо, па прашувам дали има некој помалку непријатен начин за мерење на цервикс:)

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.096
    :hai: Еве и официјално влегувам во второ тромесечие. Секаде читам дека во овој период исчезнуваат симптомите од прво тромесечие, како што се гадење, замор, главоболки.... Дали и кај вас исчезнаа? Јас уште од самиот почеток чувствувам замор и поспаност, па еве и сега во 14та недела не поминува... :?:

На Butterfly1107 и Babyiscomming им се допаѓа ова.
  13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ќе помине. И јас си мислев зошто не поминува, но полека ќе осетиш повеќе енергија. Јас сум 15+3 и многу подобро се осеќам. Не се уморувам брзо, а претходно и само од зборување се задишував. И благите мачнини што ги имав наутро на гладно, ги снема.

На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.
  14. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    1.268
    Девојки
    Откако дојдов на работа утрово почна да ме боли стомакот, и тоа во долниот дел околу јајниците
    Не е многу силна но како бодежи и непријатно чувство.
    Стомакот ми е исто така тврд, мислам поради тврдата столица
    Немам отидено до тоалет.
    Вечер и така планирав да одам на преглед но вака многу ми е нервозно кога ми се случува нешто секак и мисли идат по глава, само бебето да е добро...

15. Babyiscomming

Babyiscomming Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    520
    Јас сум од денес 19 недела, и јас како @srce-9 имам мали болки од страна кај јајниците ако може да се каже болки подобро кажано како да го чувствувам стомакот при станување и легнување. Се потешко се движам и мешко си пораснал доста. Инаку колку е дозволено магнезиум да пијам, јас пијам од 250, да не треба да покачам?

На lovely12 и Филотеа им се допаѓа ова.
  16. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Јас пијам 2пати по 400 на алкалоид, така ми даде матичниот.

На Babyiscomming му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    Колку е во понапредна фаза бременоста толку поголема количина магнезиум ти треба. Околу 20та недела јас веќе пиев магнезиум од 400

На RAK91 и Babyiscomming им се допаѓа ова.
  18. Talesia

Talesia Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2017
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    252
    Девојки да ве прашам нешто. 19+5 сум, го осеќам бебуш, ама ме плаши што некогаш кога мрда, ме боли бешиката, многу е ниско и имам веднаш чувство како за мала нужда. Читам сите уживате кога ги чувствувате движењата, а мене ми е страв дали е се во ред и се вознемирувам кога бебуш мрда. На контрола сум дури во петок :sweat::(

19. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    1.364
    Така го осеќав и јас и кога бев на контрола и кажав на докторката ми рече ништо страшно,со ноџињата е надоле и таму мава моментално.. после веројатно се сврте па помина и тоа,

На Talesia му/ѝ се допаѓа ова.
  20. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.228
    Те мава со ноџе на бешиката,а тоа боли.Зошто се плашиш кога мрда,јас па и’ правам муабет и ставам рака одма,да и ги осеќам скроз ударите,така си комуницираме:inlove:

На Veki4kaa, Butterfly1107, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.