Ми рекоа во 20та недела да одам на втор скрининг. Која недела правевте вие? Некаде читав 22/23та недела па малце рано ми дојде ова моево....
Во 20+1 за втор скрининг бев, 24-26 ке одам за срценцето или кај драшко или кај димчев (сеуште се мислам) и петрова била добра (сите во систина)
Имам јас време уште за втор скрининг ама да прашам.. како е кај Димчев со закажување.. колку време однапред да се јавам да закажам? И дали оди втора смена за попладне да одам? Ич не сум упатена со приватниве како одат
Јас вчера бев на втор скрининг, 19+2, супер се се гледаше. Кај Петрова може да се закаже попладне, па претпоставувам дека и Димчев работи 2ра смена. Најдобро јави се на време
Минимум две недели однапред да се јавиш за да најдеш термин. Мислам дека еднаш неделно имаат смена попладне сите.
За прв скрининг јас бев кај него во 19:40h, закажав две недели унапред. Сега матичната ми рече не правела втор скрининг да одам каде сакам и да се вратам кај неа со резултатите. Кога и спомнав Систина, ми рече иди кај Димчев . Така да планирам за две недели да се јавам и да закажам и јас сакам приквечер.
Јас сум сега 16+2 планирам некаде околу 21 + некој ден да бидам значи за едно 2-3недели да си се јавам.. фала ви мешиња
jas sum vo 21 na skrining taka mi kaza i Afrodita od Re-medika samo se nerviram shto sum od strana i moram da baram den od odmor od rabotta
Скрининзи кај Димчев,фетална ехокардиографија планирам кај Драшко ,ама ќе чекам скрининг кај Димчев ако ми рече да одам па тогаш.
Вчера закажав за втор скрининг. На денот на скринингот ќе бидам 21+4. Се надевам се убаво ќе се гледа!
Ова ехокардиографија е задолжително? Првпат слушам за вакво нешто, знам после пораѓај го прават по избор. Во која недела се прави?
Јас бев на втор скрининг ама не слушнав вакво нешто. Можно ли е да сум го правела, а да не ми спомнала докторката?
Раната фетална ехокардиограгија е од 12 до 16 недела кај ризична бременост или се сомневаат во нешто,редовен преглед е после 2 скрининг и знам најдоцна до 29 недела може.