Второ тромесечие од бременоста

Discussion in 'Бременост' started by BellaS, Jun 19, 2014.

1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Ајде да се префрлам и јас тука, денес со полни14 недели! Да ни се множат на сите, со лесно, па да се читаме сите комплет и во темите бебе!

mdenkov, podravka, Fatalnata and 3 others like this.
  2. monik55

monik55 Форумски идол

Добре дојде мила во второ тромесечие да ни е со лесно на сите.

mdenkov and ♡BuBaLe♡ like this.
  3. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Jas sum 14ta nedela i nekoj den, do sega nemam ni ednas povrateno, nemav ni macnini nisto.Epten dobro go pominav 1to tromesecie, denes si bev na kontrola kaj privaten ginek.mu gi odnesov rezultatite od priska 1 i daunov sindrom i toj isto taka mi rece deka bile odlicni, pregled na 5d ,prekrasno custvo-si go gledas bebusot na tolpav ekran si mrda-si pravi akrobacii vo stomakot:D,doktorot prezadovolen od razvojot na bebeto, se e vo red-masala dosta polnicko za ovaa nedela-ja cica mama uste sega:) taka dusicki,nareden preglen duri vo septemvri za priska 2 i taka-ve pozz site

4. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Dobredojde vo ovaa tema meshence,.ti posakuvam lesno vtoro tromesechje kako i prvoto shto ti bilo :)pa se citkame :)

mdenkov and okcenzi like this.
  5. mdenkov

mdenkov Истакнат член

dobro ve najdov i jas , so lesno neka ni e na site vo ovie letni gorestini-dodusa jas nemam problem do sega uste sum vo malite meseci,taman ke go mineme i zeskoto vreme so niv:) pozz meskovci

Fatalnata likes this.
  6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Јас таман си помислив готово со мачнините и повраќањето ама не, еве утрово пак.Нема везе, птвара бременост ми беше цела таква,особено ноќбото горење од киселини и секоја ноќ удење во 4 наутро...
    Туку, забележав ми потекле пртиве, си ги носам вереничкиот и бурмата, првиот си е оригинал големина 13ка а бурмата ја ширев и е 16ка, па сега само со бурмата сум и гледам и таа кнап. А после долговремесамониз дома со децата што е доволно да се преморам, неделата сме биле на излет во природа и ме отепа што воздухот чист, што сонцето, што трчање по синко.. Сум заспала од 7 ипол, кома!
    Асега сум 14 и 3 дена,ама до сега само ми се чини дека сум осетила мекое треперење мало, не знам не се сеќавам кога билопрвото мрдање на прошливе бебуши, се заборавало;) кај вас како е?

7. monik55

monik55 Форумски идол

Јас сум 14+4 и јас чуствувам само треперење и јас почнав да отекувам во прстите вереничкиот ми беше малце голем сеа таман мие,мажми ме зеза вика намерно ти го земав поголем бидејки ке отекуваш а тој сирот го утнал хаха.Убав ден мешиња:* :*

8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Па тука сме биле со термините Моник:) Мене ми бројат според датум на пм, но не сум сигурна кога беше, ич не се сеќавам, од прилика два рри дена би требало во некој од нив па средниот го зедов А среден краен термин ми е 12ти јануар ( со нели пошироко од 27 декември до 24 јануари ) ,ама сигурно декември ќе го фатам зошто трето е, плус со царски закажан порано го прават од термин стално. Тебе која бременост ти е? Со лесно да ти е, може ќе фатиме заено да слават роденден

monik55 likes this.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Мешиња не
    Мене мие краен термин на 8 јануари исто и на @mdenkov и е тогаш ептен сме блиску сеа која прва кесе олесни несе знае а роденден обавезно заедно им правиме.Иначе мене мие прво дете мене ме води по последна менст на 3 април.Што убаво вака што сме повеќето тука некаде ке биде интересна дружба.:* :*

10. LenaNela

LenaNela Истакнат член

Здраво и овде!!! За оние кои не ме прочитале во другите теми,јас сум нова тука, имам 3 годишен син и сега сум по вторпат бремена, 16 недела и краен термин ми е 18 декември,но и јас сум со првото дете царски,така да и со ова ке бидам,па 18 нема да биде краен термин,но здравје,прво да си ги поминеме овие останати месеци како што треба,школски,па кога ке дојде време ке оддлучиме кога ке биде царскиот (y)
    Инаку јас си пишува 16 недела а и матич. ме води тука негде + ден,два, бидејќи останав покасно бремена од оволуцијата (имав редовна менстро.на 28 дена и овулација на 14-15 дена, тој месец бев и на контрола на 11 ден од циклус ии матич. ми кажа дека имам оддлични фолекули и на двата јајника,но уште тој месец требеше да паузираме од односи,бидејќи пред два месеци имав биохемиска бременост) јас и мм имавме односи дури на 17 и 20 ден од циклус(мислејќи дека веќе овулацијата е помината, а искрено немав ни онај плодов исцедок) и тогаш сум останала бремена,на денот кога требеше да добијам мензис јас слабо прокрварев(розевкасто) тогаш се вгнездувал во матката.

11. podravka

podravka Популарен член

Eve me i mene ovde 14+1 milo mi e sto se aktivira ovaa tema bese nekako neaktivna pozz do site mesinja se citame....

mdenkov, LenaNela, blessed2 and 2 others like this.
  12. sonja87

sonja87 Истакнат член

Eve i jas da se prijavam tuka gi citam redovno temive za bremenost i podrska.Sega sum 22+3 i nosam bliznacki ednojajcani pozz do site i so lesno da si ja doturkame bremenosta

13. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Zdravo sonjichke i jas sum tuka so nedelite 22+4 ke si se druzime tuka site zaedno i ke si pomagame :) poz do tebe i tvoite kuklinja od mazevo moe :) moze vo isti den ke si gi rodime ;)hehhe

okcenzi, mdenkov and sonja87 like this.
  14. podravka

podravka Популарен член

Sonja i jas nosam bliznaci dvojajcani ama polot uste ne im go znaeme zdravje uste mslku ke go doznaeme tebe vo koja nedela ti go kazaa polot

15. sonja87

sonja87 Истакнат член

Podravka mene uste vo 14 nedela mi kaza doktorkata za polot pa pokasno samo potvrdi deka se zenski

Hehe pozz i do mazeto tvoe sekako deka ke se druzime ☺️ Inace 14.11 mi e termin za poragaj

Last edited by a moderator: Apr 14, 2017
  16. blessed2

blessed2 Истакнат член

Здраво, јас се надевам наскоро да ви се придружам во оваа тема. Сакам да ве прашам дали ви се промени терапијата со влегување во второ тромесечје. Дали можеби престанавте со фолната или почнавте со железо? Мојот матичен е на одмор, сакам кај него да одам на консултација, а има уште две недели до тогаш.

17. LenaNela

LenaNela Истакнат член

Јас до 15 недела негде ги пиев фолната,а од тогаш пијам Цевитал витамини 30 апчиња(на диет фарм,ги има истите витамини+омега3 како на прегнакер само што се поевтини со 220 ден.) ми даде и магнезиум од 300+витамин Ц шумливи таблети и пијам по една дневно тоа е за сега. А за железо не пијам ништо бидејќи за сега ми е добро железото, а има и во овие витаминскиве за железо,само незнам која недела си ти ако можеш подобро е да го причекаш матич. па тој да ти даде,негде до кај 16 недела можеш да ја пиеш фолната.
    Соња Подравка,Фаталната поздрав и до вашите мешиња,значи тука си имаме два пара близнаци :clap: и јас и Подравка по едно :inlove: но и јас сеуште не го знам полот,кога бев на преглед бев 13 недела и неможеше убаво да се види штое,никако не застануваше, едвај му измери нухален набор одев два дена по ред па вториот ден успеа во мерењето (беше по мирно)но не ни се вртеше за да го видиме полот 8-| ајде здравје другата недела битно да се сите здрави,живи па какво сака нека биде (y)

okcenzi, mdenkov, sonja87 and 2 others like this.
  18. blessed2

blessed2 Истакнат член

Фала многу Лена Нела, со среќа на сите, за убаво да си пишуваме :inlove::l:

okcenzi likes this.
  19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Ај те молам дај ми слика или линк за тие цевиталот, пребарав по нет но не ги наоѓам И јас сега треба да купам некои мултивирамини и незнам кои,а од која аптека ги има овие, и кој и м е состацот баш да видст. Ти благодарам

20. LenaNela

LenaNela Истакнат член

Lele Bubale jas pogresno imeto sum go pisala,se izvinuvam ama tie se Centravit,zatoa mozebi i ne ti izleguvalo,eve i nivna str. http://www.dietpharm.hr/centravit-prenatal-p493

♡BuBaLe♡ likes this.