Добро утро и од мене. Што убаво звучи ова второ тромесечие Таман помислив ке се опуштам малку, бидејќи претходните месеци морав да лежам и периодот со лошење помина, еве цела недела секое сабајле уште желудникот што не сум го Денес треба да ги земам резултатите од приска и од брисеви па се надевам дека ќе се ок.
Ајде да се множат, на нас и на сите останати и побрзо да поминува време и @lia22 ќе ја тагнам и она е со нас
@0ли срцка. Дај боже да е се ок кај сите. Лесно да се помине и прво и второ и трето. А најлесно породот. Се е едно не така мало/големо патување.
Dali merite puls i kolku vi e ?Mene mi e povisok odi do 100. I dali ponekogas imate apadi na panika,mene snosti me razbudi od son ,so visok puls 120 ,pokacen pritisok 130/80 i tresenje i mrznenje...Se smiri za pola sat ,ama loso dozivuvanje.
Дали имаше и предходно проблем со тсх? Јас да и секој месец одам на контроли, ми ја менуваат дозата во однос на резултатот. Во прво ми беше покачен во старт и покрај терапија и тоа околу 5, ми ја покачи дозата, по 4 недели беше стабилен хормонот. Сега сум на преглед следна недела, се надевам е во ред.
За време на забременување јас колку што знам, потоа во бременост нормално е да се покачи, но со терапија се регулира штом одиш редовно на ендокринолог.
Над 2,5 ми рече ендокринологот не треба да е. Ајде утре ќе одиш секако, ќе ти покачи доза и ќе се спушти. Која недела си?
Јас почнав од денес, по препорака на докторката. Ми рече заради тоа што боцкам клексани мора да внесувам и калциум. Ideos, ми го препорача, содржат 500 мг калциум и 400 и.е вит Д. Јас се уште не сум во второ тромесечие, но ете ве шпионирам