Денес бев на втор скрининг кај Димчев и искрено супер поминавме ,покрај тоа што се изначитав на форумиве дека некои немале добро искуство и не зборел многу.Др.ни кажа дека за сега се е во ред,бебушки супер напредуваат,органите се оформени како што треба.Цервикс во 21недела е 4см.Е сега не го прашав која недела се прави фетална ехокардиографија?Имате ли искуство дали е задолжителен прегледот јли доколку имаше потреба ќе ми кажеше др?
Јас константно имав проблем со тсх.Предпоследната контрола ми се покачи на 5,4 и др.ми ја зголеми дозата на еутирокс па кога направив контрола за 1 месец си се врати во нормала на 2,5.Немаш потреба од паника,со зголемена доза на терапија и редовни контроли ќе ја регулираш
Леле колку убаво друштво сме се собрале тука. Со лесно нека ни е, да си тераме до крај заедно. Јас правев Harmony тест па чекам резултат, да стаса и ќе се опуштам.
Со полна 22ра недела може да се направи, така ми кажа мене матичниот, мислам до 24-25та најдобро. И јас размислувам за ова затоа прашав кога бев на ехо последниот пат
Ама јас постојано одам на контрола... на 24.01ми беше 1.56... а сега на 05.02 ми е 3.69... зошто толку скокнало... сепак е краток период
Хормоноте си ја вршат својата работапиј соодветна терапија и за 1 месец направи контрола во истата лабараторија.која недела си?
Јас сум 22+3, а направив на 22+1 фетална ехокардиографија. На вториот скрининг во Плодност докторот ми кажа дека треба да се направи.
Ми рече за следни прегледи да се договорам со др.што ми ја води бременоста.нареден преглед сум на почеток на март во 25 недела,па ми е шубе да не пропуштам некој преглед
Значи не сум сама,докторот вели било нормално да се покачува,крвта се дуплирала во количина...Ама пак е страшно
Од 24 до 29 недела се прави.Јас правев со претходната бременост мислам дека не е задолжителна.Кога бев на прв скрининг кај Димчев за оваа бременост го прашав ми рече ќе видиме на 2 скриннг ако има потреба ќе правиш.Штом не ви препорачал се е во ред.
Да ве прашам, тироидната ја проверувате рутински или и претходно сте имале некаков проблем, па сега ја контролирате? Јас пред 2 години бев на ехо само и ми рече контрола за 5-6 години. Тсх немам проверено со години.
Сите што ја проверуваме еднаш месечно сме со терапија од предходно, немаш потреба од проверка сега, доколку била во ред пред бременост.
26та недела, во средата бев кај Димчев. Прекрасно искуство, вицкаст човекот, муабет супер, цело време ми кажуваше што гледа. И тој го гледа срценцето и мислам дека доколку имало потреба ке предложел за кај Драшко инаку не. На извештајот пишуваше дека е се уредно и за понатаму во консултации со лекарот кој ја води бременоста.
Дали некоја трудница почувствувала како менструални болки? Рано сабајле јас почувствував! Имам прочитано ако се почувствуваат (грчеви менструални) да се појде на лекар. Денес сум 22+4. Паника ме фати.