Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.081
    Kako 6ti,koga termin mi e kraj na juni...mislev 5ti sega vleguvam

2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Симнете си апликација и ќе немате забуни. Не е исти обичен календар со гестациски.

На LadyC и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  3. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Краен термин ти е крајот на јуни викаш ама тогаш ќе бидеш полни 40недели.. значи мене според менструација термин ми е 25.06 а од 27.05 (според апликацијата) влегувам во 9ти месец :D
    Симни си апликација и нема да се буниш:D

На emekreme, Chuchanov, monka_bonbonka и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    53.045
    И мене ми е термин крај на јуни. 28 јуни поточно.
    Во 9 месец влегуваш во 36та недела. А 36 недела е некаде крај на мај претпоставувам.
    Значи крај на мај влегуваш во 9ти т.е од 36та недела. Од 36та до 40та си 9ти месец.

Сега може и во 36та да се породиме, ама пак тоа спаѓа во 9ти месец. Како што 22ра спаѓа во 6ти. Иако е почеток на 6ти,сепак е 6ти.
    Вака кога читам што сум пишала ко многу нејасно да изгледа ама се надевам дека објаснив добро(facepalm)
    Јас така ги имам разбрано неделиве. Ако грешам нека ме поправи некој:D

На dunika, LadyC, Chuchanov и 5 други им се допаѓа ова.
  5. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.081
    Aman ...hahHa,najubavo da si kazuvame vo nedeli i da ne se zamarame :D(facepalm)

На eta, Thallia, Kate Rina 93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Ти е гајле, важно 6ти си не си 5ти :lol::D

На bibiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dana31

Dana31 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.601
    Dalj nekoja ima slicno iskusvo i ako moze nekoj sovet!
    Jas sum edna sto ne moze da spie od misli i strav. Pred dva dena pocuvstvuvav ostri kratki bolki(vaginalno) traeja nekolku casa. Meguvreme bevme na ginikolog,mi go pregledaa grloto na matkata i mi rekoa deka se e ok. Mi prepisa da pijam magnezium 2*250. Bolkite ne trebalo da se podcenuvaat i ako posle edna nedela mi se povtoruvale povtorno trebalo da se kontrolira grloto. Vecera se super, si legnavme i jas povtorno ja pocuvstvuvav istata bolka(4-5 pati). Kako da se objasna (vaginalno,vnatresno kako nekoj so ostar predmet da me secnuva). Lele srav,ako sum prespala 2 casa dobro e. Dali toa se lazni kontrakcii? (Jas sum 18-ta nedela) Iskreno zaboraviv kako bea posto se imam poragjano pred 9 godini a takvo cuvstvo so prvata bremenost ne sum imala. Srceto mi cuka 200 na saat.

8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ако така рачунаш значи мене со првото испаѓа дека ме породиле у 8ми (37ма недела). Грешно си разбрала најверојатно. :)
    Мене сега кога ќе ме прашаат кој месец си викам 4ти, оти него го полнам. Исто беше со син ми, колку има кога ќе ме прашаа викав 2 месеци, 5,10 небитно, луѓето често се бунат на недели али ако така ти е позгодно така кажувај. :D

На Jana06, bibiiii, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Незнам за вагинално, мене ме боли крстот ужасно...ама болката е постојана. Трае неколку дена. А контракциите се многу болни и траат 30сек до 1минута ама навистина боли, се згрчува матката и стегнат е стомакот.

На bibiiii и Dana31 им се допаѓа ова.
  10. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Јас со близнаците кога бев бремена од 4 месец постојано имав болки препони,кога мокрев,половина и така како сецкање остри болки ,но на ехо и брисеви и уринокултура се беше ок.Магнезиум и по 3 дневно пиев.Бебињата беа високо и така до крај немаа простор да се движат многу.Таа причина бев на патолошка и си ја прележав цела бременост.Ако се е ок колку што можеш не паничи.

На Dana31, Thallia и eta им се допаѓа ова.
  11. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.081
    Ne razbrav gresno,taka mi kaza doktorot.

12. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    Јас си правам смути со разноврсно овошје , обавезно замрзнати сливи , кои највише ми помагаат , лажица ленено семе и кокосово масло. Да не се подречам до сега немам проблем и сметам дрка се должи на овие состојки. Пробај

На Thallia и Bilbilce им се допаѓа ова.
  13. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503

Прикачени фајлови:

На emekreme му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Не те убедувам, како ти кажал така терај. :)

На monka_bonbonka, Kate Rina 93 и 0ли им се допаѓа ова.
  15. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.612
    Мене и првата бременост ми се појавија кафени флеки ама околу левата брадавица по доење исчезна. Сега сум 27/28 недела и приметив дека повторно ми се јавија исто флеки. Плус левата брадавица ми е поголема(поизвлечена) и во првата бременост повеќе од таа фаќаа. Не знам што да направам да се зголеми и таа :D А приметувам и дека ми се стврднуваат, како да фаќаат коричка а ич не ми се ставаат креми и разни хемикалии.
    А и стомакот ме чеша, особено кај и над папокот. Тахикардија си имам одамна, ја навикнав.
    Фемибион 2 пијам ама не швајцарски редовно, дури и дабростонот го скокнувам, не можам веќе на милион работи да мислам, боцкање за мерење шеќер, боцкање за инсулин, крвни слики, димери, таблети, витамини... А и фемибион 2 гледам содржи и метилирана фолна па метилираната што ја купив ја прекинав, мислев да не внесувам многу, може и грешам не знам веќе што и како пијам.
    А менструални болки и јас чувствувам понекогаш, еве и сега и нозете и рацете како да ми се вкочануваат понекогаш, тргнат.
    Други некои тешкотии немам, нека остане така.

На Филотеа, Bebac и LadyC им се допаѓа ова.
  16. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.081
    Ич не се замарам кој шо рекол.Битно да е се во ред ,да напредува бебето,и да сме сите на форумов ок.:)

На 0ли и LadyC им се допаѓа ова.
  17. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.081
    На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Супер кажано . :l:

На bibiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  19. emekreme

emekreme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    209
    Ne prekinuvaj terapija na svoja raka osobeno metiliranata folna, si ima zosto ja pieme, a toa se mutaciite. Neznam kolku ja ima vo femibionot, no jas ja pijam 2x1 od 1000my i taka ke bide do kraj na bremenosta (se izvinuvam za latinicata)

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.612
    Па пишува дека ја има и во фемибионот 2 и мислев да не ја пречекорам дозата, а ако пијам само фолна ќе ми фалат и другите витамини. Има ли некој што пие и метилирана фолна и фемибион 2 истовремено?
    Првата бременост никој не ми кажа за метилирана фолна, не ми ни даде да ги испитам тие гени иако пред да останам бремена правев комплетни генетски испитувања и сигурно ги имало таму ама никој не ми спомна ништо.
    А со дабростонов не знам што да правам. На почеток ги пиев по две, потоа по едно а некогаш знам да прескокнам. Читав дека само кај нас си ги даваат така од ракав тие хормонски таблети, во други земји не ги давале. На почеток ги пиев зашто прокрварев и поради годините.