Второ тромесечие од бременоста

Discussion in 'Бременост' started by BellaS, Jun 19, 2014.

1. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Јас ја прекинав метилираната фолна кога почнав со Фемибион 2, од истата причина што мислев да не претерам со дозата, таа старата ми беше од 800.
    Освен Фемибион земам и магнезиум, а по потреба и пробиотик, вит.Ц и Б6, ама ретко.
    На почетокот и јас прокрварев и тркнав на доктор за прогестеронска подршка, ама ме погледнаа зачудено и ме вратија со истото објаснување дека хормони така не се даваат!
    Консултирај се со доктор, можеби имаш причина зошто ги земаш, како и да е водење бременост во Мк и странство се 2 различни поими...

Abeja likes this.
  2. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Дали некоја е имала болки ниско долу на стомакот? Јас сабајлето се разбудив со страшни болки неможам да се наведам, незнам дали е до матката што се шири или е нешто друго

3. Martka

Martka Популарен член

Ако ти се неиздржливи или ти се повторуваат консултирај се со матичната.

4. emekreme

emekreme Истакнат член

Јас пијам Премама дуо, во нив има фолати ама не пишува дека е метилиран. Не си пишала дали мутациите ти се во ред или има промени. Сепак исконсултирај се со лекар. Пијам и магнезиум и Д3, и Ц витамин иако во витаминските ги има сите овие, на своја рака никако не прекинувај терапија, вишокот секако го исфрламе преку мокрачата. Јас имам 40 години и ми е прва бременост и никако не би прекинала терапија, а на интернет се ке прочитаме но секој човек е индивидуа сам за себе особено во бременост. Сепак твоја е одлуката. И јас прокрварев на почеток од 4ти месец. И не се споредувајте со водење бременост во странство, нашите лекари воопшто не се подолу од странските, напротив ние имаме одлични лекари тука дури и подобри од тие надвор.
    п.с. со дабростонот немам искуство.
    Колку често одиш на контрола? Јас скоро преку 2 недели и прашувам се што ме интересира, дури и за бојата на мокрачата што се вика , така и ти, за се што те интересира прашувај го лекарот

Abeja, tina2018 and eta like this.
  5. Bebac

Bebac Популарен член

Мешиња, на 31.01.2020 железото ми беше 6.6! Дали е рано да испитам повторно на 15.02.2020?

6. emekreme

emekreme Истакнат член

Мислам дека е рано, барем еден месец. А што пиеш за покачување? Јас пиев сидерал, сега тотхема ми беше 4.7 и се качи на 9.9 за 45 дена

Bebac likes this.
  7. Bebac

Bebac Популарен член

Пијам Feroglobin, семе од коприва со мед и лимон и цвекло со морков,лимон и мед.

Thallia likes this.
  8. lovely12

lovely12 Популарен член

Јас сум постојано со болки, во карлица, во крст, во матка... одев многу често на доктор ама не беа контракции и сега не одам. Кога боли цел ден боли, а не на интервали

9. Thallia

Thallia Популарен член

Рано е, барем уште две недели продолжи со терапијата па после провери.
    Мене на последната крвна слика ми беше 18, а хемоглобинот 116, матичниот веќе ми пиша да примам преку таблети за да не паѓа вредноста. Јас пијам Ферсан Форте

Chuchanov, Jana06 and Bebac like this.
  10. Ivona S

Ivona S Истакнат член

Мешиња имала ли некоја до сега испукани капилари? Ми се појавиле на долниот дел од градите и на колковите,но де ги има де ги снемува.Искуства...

11. LadyC

LadyC Форумски идол

Јас вчера цел ден. Како менструални се. Обично коа расте мешко ги добивам. :)

Среќичка and Chuchanov like this.
  12. Bebac

Bebac Популарен член

Гледам со термини сме исто! И јас вчера имав болки, ниско долу! Како грчење на стомакот и менструални болки. Мислам дан се лажни контракции кои почнуваат од 23 г.н. Сега немам болки. Ќе видиме како ќе биде во текот на денот!?

13. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

И јас денес немам никакви болки сега за сега,да исти термин тераме пополека.Магнезиум пијам ама не редовно го заборавам сега си направив потсетник на мобилен

Bebac likes this.
  14. Среќичка

Среќичка Популарен член

Добро женички само јас ли се чувствивам како да сум уште во прво тромесечие? Нон стоп ми се лоши, ми се спие, имам некој чуден вкус во уста (се надевам немам скриен шеќер), глава ме боли. Крвна слика во ред, притисок во ред а јас за никаде сум. Дали дека кога бев бремена со син ми спиев и одмарав колку сакам а сега со него е турбо не знам. Ама одвај чекам да ми се врати енергијата.
    Денес сум 14+5

Филотеа and LadyC like this.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Ми се спие 24/7 , цело време осеќам сува уста и умор, благо како манијак јадам, нервозна сум многу пати, малиот ми е дома не е во градинка ради вируси и мислам дека хронично сум преморена. Крвна ќе правам на нареден преглед, преку еден месец кај Ложанковски се прави, ама и ја мислев ко тебе шеќер да не имам, ама докторки ми рекоа баш кога ти паѓа шеќерот имаш симптоми на вртоглавици и се што горе наброја а, јадеш благо оти така те тера бременоста и сл. Ваљда е се нормално. :)
    П.с. знаеш ептен сме исто јас и ти . (14+5)

16. bibiiii

bibiiii Популарен член

Дали зема некој верапамил за покачен пулс???

17. Филотеа

Филотеа Популарен член

Мене ми препишаа по потреба да земам, ама избегнувам

bibiiii likes this.
  18. Ceculka

Ceculka Истакнат член

Женички кажете ми дали со павловиќевата маст можам да се намачкам малце на вагината,пошто осеќам мало пецкање (мислам надворешно )при мокрење .Фала ви :inlove:

19. Saba08

Saba08 Популарен член

Можеш да мачкаш, ама каде и како те пецка, да видиш да не имаш уринарна или габична инфекција.

20. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Направи иринокултура.. евентуално и брисеви, зависи кога си правела последно.