Второ тромесечие од бременоста

Discussion in 'Бременост' started by BellaS, Jun 19, 2014.

1. Lavce20

Lavce20 Истакнат член

Не се секирај, ништо нема да му наштетиш на бебчо, јас и Риностоп земав и пијам таблети за алергија. Нормално, дадена терапија од страна на докторите. :)

monka_bonbonka likes this.
  2. Rainbowbaby

Rainbowbaby Истакнат член

Јас верувам дека не е така страшно едно апче, првите 3 месеци се поминати нема ништо да наштети.

3. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Дајте ми некоја утеха девојки. Почна да ме боли желудник и кога избројав колку таблети пијам се запрепастив.... Три пати на ден Оспен, два пати пробиотик, цинк, ц витамин, б6, фембион 2 и магнезиум. Сте пиеле ли волку таблети? Може ли нешто да му наштети на бебето? И да сакам да скратам од нешто, нема од што, единствено б6 да не пијам....

Филотеа and Kate Rina 93 like this.
  4. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

И јас пијам многу:
    утрогестан 2×1,витамин Ц 2×1,бедоксин3×1, фолна 2×1, магнезиум 1×1, сидерал 1×1 и еднаш неделно се боцкам со прогестерон депо.
    Штом ни ги препишал доктор мислам дека не е страшно да се пие. Без апче не можам секако. Подобро да си пијам и со бебка да си напредуваме:D

LadyC, Martka, eta and 2 others like this.
  5. Kate Rina 93

Женски дали имате менструални болки?
    Од пред една недела ги имам јас почесто, долу како грчеви и менструални болки, некогаш појаки некогаш не. Ама ништо ептен болно. Издржливи се.
    23+0 сум.
    Тек во среда сум на контрола..
    Пијам магнезиум по 1 кесичка на ден.

elcezelce and Филотеа like this.
  6. Bebac

Bebac Популарен член

Јас имам! Прв пат осетив во 22г.н. Читав околу тоа и било нормално за овој период од бременоста. Денес сум 25+6 и цел ден имам болки! Понеделникот бев кај матичен гинеколог и се беше во ред. Господ да ни е на помош и да не сочува со бебушите!

7. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Кај некои не го држи и покрај прогестеронот пак се скратува.

8. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Мене пак многу препоните ме болат и од време на време при вртење во лежење или станување знам да почуствувам силна болка странично во стомакот ,незнам дали е нормално ,со првото кога бев трудна имав болки во препони ама во подоцна бременост негде 7-8месец ,а сега рано некако почнаа.

Kate Rina 93 likes this.
  9. Taptapy

Taptapy Истакнат член

Женски едно прашање... 17 недела сум од вчера почнаа јајниците да ме болат претежно од лева страна и осеќам доле ниско како сечење на стомакот баш во пределот каде што стои ластик од долен веш.Се напив вчета магнезиум и малку ме смири.Денес од сабајле бидејќи рутина ми беше чим ставам четка за заби во уста обавезно повраќав ама денес само нагон имав и наеднаш ме пресече доле а и на накашлување осеќав.Пак се напив магнезиум и се смири ама при одење осеќав непријатност како затегање а додека лежам немам болки само знаат јајниците да ме болат тапа болка.Некој со слично искуство?

10. Bebac

Bebac Популарен член

Денес 26 г.н. Уште оваа недела тука, па здравје од следниот понеделник во трето тромесечие од бременоста! Одвај чекам да летне времето! Убав ден мешиња! :hug:

11. Ceculka

Ceculka Истакнат член

А кога се влегува во 7месец? Знам 100 пати го има прашањево ама сепак бунат некако ова неделиве.

12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Со полна 27ма се влегува во 7ми месец, полна 31 се влегува во 8ми и 36та веќе 9ти. Мислам :D

13. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Zdravo zenski imam edno prasanje , 18+5 sum i premnogu se zamoruvam sto i da zarabotam ili koga sum aktivna pogolem del od denot se custvuvam premoreno i bez energija i samo gledam da legnam nekade. Sakam da sum aktivna celo vreme ic ne znam da sednam i se mi e cudno sega bidejki ne izdrzuvam si vikam dali e normalno toa. Prva bremenost mi e pa poiskusnite bi gi prasala dali ima mesto za panika?

14. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Најверојатно станува збор за болка во кружен лигамент т.е. round ligament pain и се смета за нормално за време на бременост.

Taptapy likes this.
  15. Kate Rina 93

Нормално е. Немој да се форсираш. И сама гледај повеќе да одмараш. Телото си бара одмор сега.
    Јас сум 23та недела, немам голем стомак, па една обична прошетка ме уморува. И кога подработувам по дома со паузи работам. Не може телото исто да работи и како кога не си бремена. А лично јас не сакам да се форсирам. 9 месеци сме бремени, можеме повеќе да одмараме тие месеци, не е подолг период:D
    Уживај малку:hug:

16. Bebac

Bebac Популарен член

Во 27 г.н. се влегува во 7 месец!

Филотеа and Maja92@ like this.
  17. Taptapy

Taptapy Истакнат член

@Snowflake92 blagodaram na odgovor jas ispanicena vikam so e sega ova po so ste menstrualni bolki cuvstvuvaat, vikam ama ova e sosema razlicno, si rekov da ne e nekoj cistit po sto znae da si patam od tie raboti ama sum osekala prethodno neudobnost pri mokrenje i znam deka e toa.Kako i da e ke odam utre na pregled i onaka trebase da odam sleden vtornik ama da ne mislam.Vo sekoj slucaj ti blagodaram na odgovorot.

18. bibiiii

bibiiii Популарен член

Jas imam cel zivot,proveri od sto imas alergija.Jas od vlaga i muvla ,dozd,pa nema lek

Lavce20 likes this.
  19. bibiiii

bibiiii Популарен член

Dali ponekogas ne mozete da zemite vozduh?25ta nedela sum

20. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Fala mnoguuu taka i pravam samo se plasev da ne e mnogu rano za tolku da se izmoruvam ke koristam prilika da si odamaram i samo pozitivna misla

Kate Rina 93 likes this.