Здраво девојки. Денес бев на преглед после 8 недели, 21ва сум. Бебе е за една недела понапред, добро напредува. За втор скрининг треба да размислам каде ќе одам, само упат за скриен шеќер ми даде. Дали некоја има искуство со благо отворен канал? Грлото на матката е цврсто, цервиксот рече супер 44см, ама бебето беше со главче свртено што вика плус притисок ствара. Пред 8 недели беше малце помалце одлепен тој Y, ми додаде утрогестан и попладне, и за 3 недели да идам да видиме како се одвива. Јас не работам, и одмарам, освен што ради ситуација и досада почнавме по 40-50мин да пешачиме што рече сега за сега веќе не. Ако има некоја искуство нека пише, се надевам добро објаснив.
Движењата на бебето јас тек после 20 недела почнав да ги чувствувам, убаво како удари. Некогаш како послаби удари, некогаш појаки . Пред тоа и јас чуствував како кркорења и полазувања во стомакот. И тие се секако од бебчето, но за две, три недели ке почнеш да го чуствуваш како удира .
Ја имам и јас оваа болка Имав заборавено едно 2 недели идеос да пијам заради клексаните и еве откако пијам подобро ми е. Тоа е комбинација на калциум и Д. Добро е за коските.
Фала. Нема што, веќе пешачење не. Искрено убаво ми беше многу од кога ќе изодев ама како треба така. Се надевам ќе биде подобро за 3 недели
Се придружувам во групава,влегов во второ полувреме Прво за бебе да кажам: Помина приска тестот вчера,резултатите се супер,бебе си напредува 3 дена понапред е спрема ехото.Видовме рачиња ножиња прстињааа абе топење Полот не ни го кажаа оти беше со грб свртено и прекрстени му беа ножињата.Ќе не држи во неизвесност до нареден месец. Сега за мене : Крвната слика во ред само железото паднато и хемоглобинот ми е на долна граниза 110..а ми беше 128.Не знам колку е загрижувачки ова,ваљда не е ..повеќе цвекло и спанаќ. А, ми дадоа и апчиња за железото вчеравечер се напив едно ама после тоа ми се слоши малку како да ми се сврти собата..Можно е такви ефекти да има? Инаку немам повратено нит ми се лошело цела бременост.
Koi apcinja ti gi dadoa za zelezo? Mene haemovit i gi pijam pri kraj na rucek so vitamin c zaedno . Nema losenje. Citav nekoi se teski za zeludnik, nekoi treba nekolku dena da gi naviknes. Obavezno so vit c za da se vrze zelezoto j nikako kalcium barem 2 casa pred i posle vnes na zelezo ili hrana shto sodrzi zelezo
Еве овие ги пијам,два часа после вечера.Пишува и на нив дека имаат добра подносливост во организмот.Уште вечерва ќе се напијам и ако е пак исто ќе го оставам и по природен пат ќе пробам да регулирам.
Konsultiraj se so lekar za da ti gi zameni. Na mene telefonski mi javija deka gi zemale rezultatite od kaj maticniot i malku mi e namalen hemoglobinot pa mi dadoa apcinja taka da ne mozam da kazam poradi koja namalena vrednost gi pijam ama pretpostavuvam stom za malku mi dale apcinja sigurno e podobro so apcinja odkolku samo so ishrana. Jas i voveduvam promeni vo ishrana ama i gi pijam apcinjata. Konsultiraj se i ne rizikuvaj. Ne sum strucna, kako i mnogu tuka, site zboruvame od iskustvo. Po toa sto citam mnogu trudnici imaat namaleno zelezo ama i vazno e da bide kontrolirano i normalizirano.
Zdravo jas sum nov clen veke sum 20 nedela i osekam mala bolka vo jajnicite i nesonica normalno voopost navecer ne spijam dali e normalno ♀️
Девојки здраво. Закажав за втор скрининг, но реално дали тоа менува нешто? Мислење? Во смисла ако нешто покаже има ли терапија или..? Можеби глупаво прашање не разбирам искрено со која цел се прави.
Девојки,ми препорачаа аронија за зајакнување на железото. По колку зрна на ден е препорачливо? Јас мислам по 1 лажица. Многу е или малку?
Знам што се прави, ама што менува тоа ми е прашањето? Има терапија ако нешто не е во ред или чисто да си знаеш? Јас лично што и да е би ја продолжила бременоста
Ако не дај Боже нешто не е во ред постои опција за прекин на бременоста. За жал, во некои случаи не по секоја цена треба да се продолжи до крај... Верувам дека докторите знаат најдобро.
Мислам дека е важно за да се знаат кои компликации може да се јават при пораѓај доколку увидат дека нешти не е во ред и да дадат предлог за царски или некоја терапија.
За одредени аномалии поготово на срце, не дај боже, е многу важно да се знаат пред породување за да се зголемат шансите за преживување на бебето. Секогаш е подобро да знаеш за здравјето на бебето. Ти посакувам да си родиш здраво и живо бебенце