Jas mislAm deka ehoto ne e voopsto stetno za bebeto , eve jas na primer cela bremenost odam na 14 dena zaradi sto nosam ednojajcani bliznaci .Plus bremenosta mi ja sledat i maticniov ginekolog i odam ednas vo mesec na specijalist.Dokolku ima potreba da ne se plasis da si odis na pregled
Мене докторот ми закажува негде на месец дена,ако нешто имам потреба во меѓувреме одам се консултирам со него. Инакуденес ми се јави сестрата што работи кај мојот матичен и ми кажа дека стигнале брисевите од микробиологија и дека се е супер,чисто
Jas vo 2ri mesec 2 pati na 5d bev,ednas da mi potvrdi deka ima bremenost vo matkata i deka se e vo red ednas za srceva akcija,sega bev na 29ti kaj priska 1 i danunov,pa na 13 juli pak na 5d i sega duri prvata nedela od septemvri za vtor skrining-inaku mozes da odis za skrining od 18-22 nedela,pa izberi si termin vo 18ta nedela stom sakas porano,ako nemas realno nikakov problem zosto da odis
Zdravo zenski!!! Bi sakala da prasam sto znaci plodot da mi e spusten podole? Jas sum vo 24 nedela no vo cetvrtiot mesec imav mnogu silna kaslica koja predizvikala bebeto da go nosam podolu, kolku e toa rizicno... Ve molam za odgovor
Ке треба повеке да лежиш и одмораш и избегнувај односи. Може со тек на време самото ке се подигна погоре. Не кревај тешко и немој да пешачиш на мн долги релации.
dusa sega me podzamisli malku jas veke 10dena si kaslam i mislam se vo stomakot mi se prevrtuva,pred 2 nedeli koga bev na poslednata kontrola bebeto mi bese mnogu pogore,nekade desno od papokot,sega go custvuvam epten niskoto dole,a na pregled sum duri za 1 mesec-neznam kolku e rizicno ako navistina e taka ,jas sum 16nedela
Здеаво мешињааа!Како сте ми???Мене ме немаше една недела тука,но оправдано бев на мал одмор(таков беше периодот,а и да ги избегнам жештините)Инаку со бебушко сме добри,го чуствувам се поубаво неговото мрдање,дури некогаш го гледам мешето како ми мрда.Вчера ме фати стомачниот вирус,но фала му на бога сега веќе сум подобра,го оставив бебушот вчера без јадење Поздрав до сите!
Здраво ЛенаНела, здраво на сите. Да ја размрдаме и оваа тема малку. Денеска проверив крвна слика -анемија. Очекував, ама ќе одам кај матичниот, ќе мора железо да се пие, не може само со семе од коприва, башка и заборавам понекогаш да јадам од него. Убав ден на сите
Zdravo I od mene, jas uste ovoj mesec ke ve druzam I vleguvam vo treto tromesecie nema nisto novo ke si cekam uste dve nedeli za preflet , srckata moja e aktivna sinoke mm prv pat ja oseti , od vcera pocnav da osekam nekoj pritisok skroz dolu doktorot mi e na odmor pa nz dali e nesto strasno kako pulsiranje nesto da mi se obrne ama skroz dolu ima li nekoj iskustvo inaku sum 22+2
@milamila988 мислам дека е нормално може бебето ти притиска на нешто, мене ми вибрира долу и имам чувство како да ми се оди во вц ко ќе притиска на бешика, ќе си се премести , еве денес дури до ребра го чувствувам многу погоре од папокот. И зависи со што притиска, на моето главчето му е долу па поинаку ми е таму мрдањето.
I jas isto samo trcam do wc toa ne postojano na moment me udre pred nekolku dena najverojatno na nekoj nerv abe celata desna boga mi ja ukoci se razmrdav za da se premesti za pet min ja snema bolkata
Труднички мене убаво ми дојдоа слободните денови за време на горештините, се одморив и наполнив батерии. Сега сум 21 недела па се мислам каде да одам на втор скрининг, дали кај матичниот Коруновски или Ремедика или ГАК, на три ума сум Ај помогнете ми со совети каде е најдобро? Бидејќи пијам фероглобин заради 10,7 хемоглобин на последната крвна слика, ме интересира дали пред да направам нова крвна слика треба да правам пауза од фероглобинот?
Мене мојот матич. ми закажа скрининг во ГАК на 21 овој месец,как д-р Лазарова,се распрашав и ми кажаа дека е добра.Инаку за апчињата незнам дало да правиш пауза,јас кога бев првото бремена не правев пауза,но сепак добро е да се консултираш со матич.
mesinja kako ste pred spienje da pisam jas denes rabotiv niz doma bev svitkana pa posle malku me bolese meseto sama sum si kriva oti preteruvam pa celo popladne si lezev mm spremase salata namesti masata e samo sadovite ne gi izmi ne si cekat za utre sekako sme si sami pa nema koj da mi vode red dali mi e cisto dobra nok
@mdenkov Како си мила? те нема некое време,Денес влагаме во 5 месец колку брзо минува времевоПиши мила те мислам
Павловичева, масла од оние малите по маркетите што има како бадемово, чичково, ореово... имам и свинска маст некогаш мачкам, некогаш крем најовичен за тело, што боло само да е мрсна и влажна кожата за полесно да се тегни. Сум коростела првата бременост и прегнакеар крем изгор скап а стрии во 9ти добив последните две недели пред пораѓај, ко се спушти бебушот испукав цела, така да би рекла нема врска, гени и среќа како ќе се погоди
Јас користам павловичева маст, некој хидратантни лосиони за тело и во последно и кокосово масло. Досега немам ниту една стрија, инаку сум 26+1, среќа ќе е ако не испукам, гледајќи генетски по мајка ми таа нема место кај што не испукала на мене дури и на колената и под пазувите.