И јас два дена едвај осеќам да мрдне а претходно го осеќав може 10 пати дневно, само јас сум 18та но мислам е нормално и подоцна по она што сум прашувала касни нешто благо или кока кола и ќе видиш, ќе биде ок
Можно е од нередовно одење во wc јас и од претходно се мачам со тоа и исто така ме здоболувало ,како се справувате сега со тоа ? Претходно правев масажи на стомакот во краен случај Алкалакс сега не смеам ни тоа ни тоа...
Можеби сменало положба и затоа не го осеќаш. Касни нешто благо или напиј се кока кола, сврти се лево на страна и почекај. Ако не осетиш некое време, сврти се на другата страна и почекај. Ако не, оди нека го ѕирнат за да се смириш и да не го мислиш.
Кока кола и благо најади се и чекај реакција. Може од големи промени да се поуспани малце , имам и ја такви денови. @0ли не прочитав ти пишала исто. Како сте со бебушка мила?
Одлични и двајцата! Се гушкаме, колострум има и бебето го цица, рефлексот му е одличен, осеќам веќе дека ќе доаѓа млеко
Цезареа си? Како помина, каде? Дај пиши во труднички или некаде, сакам да те прочитам. Тагни ме. Или во "се породив" . Ајдеее плиЗ
@Ines24 @Осе I feel your pain. Неколку дена бев затната, едвај еднаш дневно тврда столица. Игнорирав до вчера и вечерта ме фати тапа болка од левата страна и сабајле уште ме наболуваше. Како не отидов пак во ВЦ, ми се зголеми болката и сфатив дека е дебелото црево. Цел ден јадам течна храна и бев неколку пати, ми се ублажи напнатоста. Црева како знаат да болат, страшно е.
@NovusOrdoSeclorum еднаш дневно...? Зборувам за еднаш неделно ако не и на повеќе време. А пробано се и сешто ,до што слушнав пробав. Суви сливи да јадам е не да јадам туку од вечер да стоеле во вода и да сум ја испиела водата и нив да ги изедам ,ај и тоа..ништо. После истото само со мелено ленено семе,еднаш проделува.. е ленено семе требало со кисело млеко ајде и тоа ништо... Па сода бикарбона пиев со млака вода...ништо па чоколада едни од аптека купував пак ништо. Смути со банана мед и спанаќ правев по два саати проделува реков топ си најдов чаре ,за втор пат кога направив да не делува. Масажата два прсти под папокот цврсто во круг прво по стрелките на часовникот после обратно и свиткани нозете нагоре најмногу ми помагаше ама сега не може...
Пробај со сусам и сончоглед... измели и така ги јади...или купи си од тие благите сусамки што ги има по меркатите. Јас за тоа сум слушнала...штета нема да имаш. Или кафе со повеќе млеко на сабајле на гладно.
Мене само киви ми помагаа, инаку иста бев, ама додека пронајдов ехе... Одкако почнав со магнезиум далеку подобра е ситуацијата.
Синоќа Ве послушав испив некаде пола литар пепси и стварно го почуствував така еднаш само, па после кога легнав така два три пати и сега пак го нема мислам и обично преку ден помалку клоцаше ама сега не знам некако поретко ?
Јас јадам многу благо оваа бременост и пијам кока кола зашто се справувам со многу низок притисок. Гинекологот ми препорача за регулација бар 0.5 и не дека јас внимавам ама си пијам. Башка ако ти кажам дека сега во 27+ го осеќам ептен повеќе него пред две недели, нема да веруваш каква разлика се осеќа. Дуплирано е бебето. Не се вознемирувај и оптеретувај со тоа толку. И бтв преубава трудница си да знаеш.
Фалаа <3, и јас мислам дека не би требало да е проблем нешто мината недела бев на преглед беше добро. И јас треба за 3 недели да одам за проверка на шеќер па ќе видиме вака многу не јадев благо воопшто е сега си дозволувам навечер ми се пријадува тортичка некоја колачи кога има домашно и се опуштам али не премногу, се надевам нема да е лошо.