Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    Mila jas nemav internet doma ovie denov-se uklucuvav preku telefonot,(ve citav) no ne mi se pisuvase-mnogu e spor.Dobri sme so sinko si setkame ovie denovi,ne e tolku toplo i taka,bev pred 2 dena na kontrola kaj maticniot gin.si rasteme nie :D inaku proveriv krvna slika i mokraca-se mi e katastrofa-taka da od utre pocnuvam so strog rezim na ishrana(samo vareno i peceno),dosega ne bese taka,hemoglobinot i natamu mi opaga,sekoj mesec se poveke,90 mi e sega,doktorot samo rece ako ne gi pies apcinjata ke lezes vo bolnica-oti realno mnogu ponizok ti e,apcinjata kolku tolku deluvaat,:(i toa mila,malaksuvam mnogu od sto mi e slaba krvta,mi se vrti mi se losi plus i pritisokot dopolnitelno mi oteznuva 55 so 100 sega go merev,i on mi paga...i taka gurame nekako nie.Ti kako si??

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Cuvaj se mila slusaj gi sovetite na doktorot i se ke bide vo red

3. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Многу ми се чини мрсна павловиќевата, посебно за ова топлово време, ама ќе морам да почнам - 15+1 сум а веќе имам големко меше!

Чисто кокосово масло или некоја крема што го содржи? Од каде го купуваш?

Последна измена од модератор: 14 април 2017
    На Fatalnata и mdenkov им се допаѓа ова.
  4. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    Ete mila slusam se sto mi kazale doktorite,bebus si zema za nego kolku mu treba-za mene tolku ostanuva:Dkako sto napisav pogore,pocnuvam so strog rezim na ishrana ovoj mesec za da vidime dali ima podobruvanje-mi napisaa doktorite tocno sto da doruckuvam-rucam i veceram,pa zdravje vo septemvri se nadevam ke ima barem malo podobruvanje,pozz do tebe i dvete disucki

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Мила придржувај се за тој режим и ке има подобрување ке видиш.Јасум добро само што многу паничам кичмата ме болеше и одма паничам де вака де така и се нервирам ко луда,синко си мрда го осеќам убаво утре ке правам крвна слика па неделава на контрола кај матичниот едвај чекам да се усигурам дека сее во ред пошто ако продолжам вака со паничење кесе мрднам.Поздрав до тебе мила:* :*

Последна измена од модератор: 14 април 2017
    На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673

И јас неможам да ја поднесам павловиќевата многу ми е мрсна, ама затоа само навечер пред спиње ја ставам и заспивам, инаку ако ја ставам преку ден мислам дека ќе се мрднам од умов од што е мрсна а не сакам такви креми. Секој втор ден се мачкам инаку, некако многу ми се гледа секој ден. Инаку кокосовото масло е од она орагнско екста вирџин во Зегин го купувам,и правам еднаш намачкај се со кокосовото па нареден пат со павловиќева.

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    Mesinja kako ste, ve nema nesto da pisete vo ovaa tema

8. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Еве ме мене, денес стигнаа резултатите од брисовите - негативни се:sun:! Сега со душа го чекам следниот преглед - на 21 сум на ГАК кај Ливринова!
    Во меѓувреме читкам нешто околу Приска 2 и амниоцинтеза, незнам дали да правам или не! Имам 36 години докторката на првиот скрининг ми рече на наредниот преглед ќе се договориме ама јас како што си мислам до тогаш ќе бидам 17+5 г.н. па да не е касно???
    Ваше мислење???
    Убав ден на сите!

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    tuka sme no slabo pisuvame jas si cekam sledniot cetvrtok za kontrola a sega nema nisto novo mn spijam obavezno deser casa preku nok I plus dva saata preku den posle so bebceto ke nema

На Jokiiniki и blessed2 им се допаѓа ова.
  10. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    Jas ke si odam za priska 2,i toa na privatno kaj organdziski-znam deka e mnogu biten toj skrining-se gledaat detalno site organi na bebeto.Inaku mi bea super rezultatite od priska 1 i daunov sindrom,no sepak ke odam-ustvari tie nekolku pregledi ni se glavni vo cela bremenost,inaku za priska 2 se odi od 18-22nedela,jas tocno vo 22 nedela ke odam,bidejki minatata nedela bev kaj maticniot na kontrola,i taka si gi rasporeduvam kontrolite na otprilika 2-3 nedeli ili maksimum 1 mesec

На blessed2 и irenna им се допаѓа ова.
  11. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Лошо напишав, Приска 2 ќе правам , тоа е сигурно, но за амниоцитнезата е дилемата???

12. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    za amniotnezata mislam deka doktorot ke ti kaze najubavo-,ako se e vo red so bebeto,plodova voda i slicno nema potreba da pravis-

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LenaNela

LenaNela Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    147
    I jas ns 21,sum vo GAK na 4 D. No jas sum kaj dr.Lazarovska.
    Inaku denes bev na kontrola,krvta mi e super,bebusot super napreduva,sega sem 22 nedela, e edinstveno sto me maci e dolzinata na cerviksot, sega mi e 28mm no matic.mi rece deka ne e strasno no za da ne rezikuvame od kako ke gi dopijam dobrastonot da zemam utrogestan i da gi stavam sekoja vecer.Drugo nisto ne mi kaza,niti mi zabrani.
    Pozdrav mesinja!!!

На blessed2, mdenkov и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  14. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Денес бев на конзилиарно мислење на ГАК, ми го продолжија боледувањето за еден месец и ми кажаа дека Ливринова била отсутна па ќе видиме кој ќе биде замена во петок! Инаку заради возраста ме советуваат во вторник да правам амниоцинтеза???
    Веројатно ќе правам:l:
    Убав ден ви посакувам !!!

На LenaNela му/ѝ се допаѓа ова.
  15. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    Ubav den I od mene :)

16. LenaNela

LenaNela Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    147
    Здраво мешиња!!! Еве јас да си кажам дека вчера супер си поминав на 4 Д во ГАК,д-р беше доста фина(очекував некоја лошо расположена искрено) точно во термин бев повикана и бебушка е супер и оддлично напредува. Уф и тоа помина сега можам на раат да отидам на море. И највероватно кај да е ја напуштам оваа тема одам во трето тромесечие ама ве чекам тамиу сите!!! Поззз

На blessed2 и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  17. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Браво @LenaNela, мило ми е дека се е во ред! Ајде со лесно до крај нека оди!
    И јас вчера бев на преглед на ГАК, не беше вториот скрининг туку редовен преглед кај д-р Ливринова , инаку иако беше на одмор др. дојде на смена само да не не извиси нас мамичките ;) Срцка е...ја обожавам!
    Посебно заради тоа што долго и концентрирано го правеше прегледот и заради одличните вести што ми ги кажа - цуца ми е супер, нема никакви параметри за барем некаква загриженост, ниту потреба од амниоцинтеза! Yessss!
    И како награда за добрите вести еве не во Охрид на продолжен викенд, веќе сме во Трпејца и уживкаме... Убав викенд срцки!

На do-re-mi, Kiflicka05, blessed2 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. LenaNela

LenaNela Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    147
    Саншајн,зедно сме биле во ГАК , браво и зс бебушка твоја,сега уживајте во трпејца (y)

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    Bravo mesinja, se taka ubavi vesti da si spodeluvame I za bebencata I za nas. LenaNela ti prefrli se vo treto tromesecje, nie ke te stigneme :)

На LenaNela и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  20. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    426
    Znam deka e rano, ama mojata doktorka od GAK od Septemvri preminuva vo Sistina sega sum na misla koj da me poraga odnosno kade???