Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Јас куче имам од 7кг и страв ми е да го кревам до толку сум. И знам дека е претерано така да беше луѓе немаше по светов да има. Фала ти на советите деф мора помалце да се плашам...
    А цервикс мене ми мереа еднаш кога се пожалив на болки вонреден преглед иначе мислам никогаш немаше да ми измереа. Не побарав јас него докторот така одлучи

На Happyinlove, PurpleMind и Alishan30 им се допаѓа ова.
  2. Frost1

Frost1 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    436
    Женски знаете да читате резултати од брис? Малце сум загрижена од некои работи што ги прочитав на нет за Ureaplasma Urealyticim..А не можам да издржам дури да одам на гинеколог,само разбрав дека е откриена кандида,да напоменам 17 недела сум.

Прикачени фајлови:

3. @rollercoaster@

@rollercoaster@ Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    221
    Не сум медицинско лице да напоменам. Од тоа што знам, гледам дека имаш кандида и уреаплазма. Кај што ти е S значи бактеријата реагира на тие антибиотици, а R дека на тие е отпорна и не и делуваат. Доктор треба да ти препише терапија безбедна за трудници од набројaните антибиотици што се S :)

На Frost1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Frost1

Frost1 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    436
    Многу ти благодарам,ми олесна. :)

На @rollercoaster@ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    788
    Притисок околу 120/80-90,крвта супер, сѐ супер, чаре нема

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Можеби вода му фали на телото јогурт,цеден лимон,кока кола пробај со овие работи секој ден...а и зависи терапија што примаш на пример мене и поред добар притисок утрогестанот кога го поев во несвест паѓав ништо живо не ме спасуваше додека 2 саати не одспиев

На GolemaMala му/ѝ се допаѓа ова.
  7. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Да пишам и тука ☺ Мада уште малку ќе ве напуштам ☺ 26та недела сум. Термин 24.09. Подетално се претставив во труднички, а ве читам цело време, со години ☺ Дали вечерва тешко се дише или до мене е? Се осеќам како без воздух

8. monalizicka

monalizicka Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    90
    Сум 25 недела од денеска. Од вчера ме задржаа во болница со скратен цервикс претходната недела 3,7 а вчера 1,8 . Се наоѓам во Германија и колку и да имам доверба во овдешната медицина ипак многу се плашам. Прима бебето инекции за белите дробови. Целта ни е да издржиме до 40 :) Јунак на мајка. Дали има случаеви што со скратен цервикс издржале толку долго. Мирувам во кревет строго дури и нужда вршам во кревет. За 2 дена пак ќе ме мерат да видиме дали имам подобрување. А контракции засрга немам.

9. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Мислам дека си на најдобро можно место. Германија ми има најдобар впечаток во однос на медицината. Јас на шала пред коронава се смеев дека ќе отидам кај брат ми на гости во 9ти и ќе гледам таму да се породам. Во однос на твојот случај прашај на темата труднички муабети има поискусни членки. Тука сме пола паничарки :D

На monalizicka и Milkiway им се допаѓа ова.
  10. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Да не има врска сообраќајната несреќа што ја имаше неодамна?
    Што викат докторите, која е причината за наглото скратување?

Одмарај, прави тоа што ти препорачуваат, сепак тие се стручни лица и знаат како треба во такви случаеви.
    Прочитај во темата за серклаж, има жени што со цервикс како твојот истерале до крај.

Со среќа (fingers)
    Мисли позитивно.

На monalizicka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322
    Колку ви е должината на цервиксот, јас сум 23, моментално е 34 мм а беше 36 мм пред месец.... И понекогаш кога немам идено во вц ден два осеќам болка во долниот лев агол, или бешиката... Дали на некој друг му се случило ова

12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.153
    Во 22ра недела ми беше 30мм, а во 18та -35мм. Сега во 25та планирав да видиме колку ќе биде.
    Добар е твојот.
    За болката прашај магнезиум и Б6 да пиеш, дозволуваат за такви болки

На Thallia и Happyinlove им се допаѓа ова.
  13. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Добро а што се прави превентивно за да се успори тоа намалување на цервикс? Од што се намалува? Тежина?

14. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.456
    Допаѓања:
    8.838
    Се мирува и се прима утрогестан, колку што имам читано од форумов. Мене на прегледот минатата недела не ми мереа, и не побарав си реков ај да не се правам паметна. Завршив вчера со дабростонот (уште од првиот скрининг ми рече докторката да го прекинам), ама јас го намалував по шема. Сега следен преглед ми е скринингот во 22 недела, не пијам веќе ништо за поддршка, ми рече во ред е постелка. Се надевам ќе ми мери цервикс, пошо од што читам тука ме фаќа страв. А ако не ми мери, не знам како да и кажам да ми мери за мирна глава :D

На Alishan30 и Tsukinory им се допаѓа ова.
  15. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Болката ти е од неодењето во ВЦ, а може имаш и внатрешни хемороиди. Ден два? Од ручек до вечер да не отидам во ВЦ ме кине од болка долниот лев агол, дури и накај левата срамна усна ме боде. Све си мислам којзнае што е и отидам ли во ВЦ ја снемува болката. :D А цервикспт 23та ми беше 33, па ставам утрогестан еднаш навечер, превентивно. Не е многу скратен според докторката.

16. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    21 недела 30мм ми е. Нормално ми рече дека е. Јас сум со дабростон 2×1 . Минатата бременост со утрогестан бев.
    Тоа болката ти е од што трпиш,солзи ми капат од болка ако имам трпено и неможам да ја доиспразнам бешиката.
    Не трпи.

А што го крати цервиксот. Мислам највејќе инфекции. Незнам не сум прашала. :?:

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.643
    Гледам на сите ви мерат цервикс؛ Мене гинекологот ама баш ништо не ми спомна؛ Не зна веќе, сами ли треба да бараме или не се мер؛؛؛

18. monalizicka

monalizicka Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    90
    Барајте си сами. Овде во Германија на секој преглед се мери. Првин тоа па после ехото за бебе.

19. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    5.543
    Мене до сега само абдоменално ми мереше и еден вагинален преглед на кој рече супер е грлото затворено. Сега во 25 недела ќе и барам вагинално да мери ако се согласи, све нешто се фурам јас.

20. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.153
    Незнам дали е од инфекции кратењето на цервиксот.
    Имам чисти брисеви, немам никаков обоен секрет, немам мирис ниту чешање.
    Ниту пак ми дадоа утрогестан, ниту ми кажаа да мирувам.
    Јас сама гледам да одмарам.
    А штом не било под 25мм, не било страшно.
    Му верувам и така нека биде, па ќе видиме на контролата

На Happyinlove и Tsukinory им се допаѓа ова.