Јас куче имам од 7кг и страв ми е да го кревам до толку сум. И знам дека е претерано така да беше луѓе немаше по светов да има. Фала ти на советите деф мора помалце да се плашам... А цервикс мене ми мереа еднаш кога се пожалив на болки вонреден преглед иначе мислам никогаш немаше да ми измереа. Не побарав јас него докторот така одлучи
Женски знаете да читате резултати од брис? Малце сум загрижена од некои работи што ги прочитав на нет за Ureaplasma Urealyticim..А не можам да издржам дури да одам на гинеколог,само разбрав дека е откриена кандида,да напоменам 17 недела сум.
Не сум медицинско лице да напоменам. Од тоа што знам, гледам дека имаш кандида и уреаплазма. Кај што ти е S значи бактеријата реагира на тие антибиотици, а R дека на тие е отпорна и не и делуваат. Доктор треба да ти препише терапија безбедна за трудници од набројaните антибиотици што се S
Можеби вода му фали на телото јогурт,цеден лимон,кока кола пробај со овие работи секој ден...а и зависи терапија што примаш на пример мене и поред добар притисок утрогестанот кога го поев во несвест паѓав ништо живо не ме спасуваше додека 2 саати не одспиев
Да пишам и тука ☺ Мада уште малку ќе ве напуштам ☺ 26та недела сум. Термин 24.09. Подетално се претставив во труднички, а ве читам цело време, со години ☺ Дали вечерва тешко се дише или до мене е? Се осеќам како без воздух
Сум 25 недела од денеска. Од вчера ме задржаа во болница со скратен цервикс претходната недела 3,7 а вчера 1,8 . Се наоѓам во Германија и колку и да имам доверба во овдешната медицина ипак многу се плашам. Прима бебето инекции за белите дробови. Целта ни е да издржиме до 40 Јунак на мајка. Дали има случаеви што со скратен цервикс издржале толку долго. Мирувам во кревет строго дури и нужда вршам во кревет. За 2 дена пак ќе ме мерат да видиме дали имам подобрување. А контракции засрга немам.
Мислам дека си на најдобро можно место. Германија ми има најдобар впечаток во однос на медицината. Јас на шала пред коронава се смеев дека ќе отидам кај брат ми на гости во 9ти и ќе гледам таму да се породам. Во однос на твојот случај прашај на темата труднички муабети има поискусни членки. Тука сме пола паничарки
Да не има врска сообраќајната несреќа што ја имаше неодамна? Што викат докторите, која е причината за наглото скратување? Одмарај, прави тоа што ти препорачуваат, сепак тие се стручни лица и знаат како треба во такви случаеви. Прочитај во темата за серклаж, има жени што со цервикс како твојот истерале до крај. Со среќа Мисли позитивно.
Колку ви е должината на цервиксот, јас сум 23, моментално е 34 мм а беше 36 мм пред месец.... И понекогаш кога немам идено во вц ден два осеќам болка во долниот лев агол, или бешиката... Дали на некој друг му се случило ова
Во 22ра недела ми беше 30мм, а во 18та -35мм. Сега во 25та планирав да видиме колку ќе биде. Добар е твојот. За болката прашај магнезиум и Б6 да пиеш, дозволуваат за такви болки
Добро а што се прави превентивно за да се успори тоа намалување на цервикс? Од што се намалува? Тежина?
Се мирува и се прима утрогестан, колку што имам читано од форумов. Мене на прегледот минатата недела не ми мереа, и не побарав си реков ај да не се правам паметна. Завршив вчера со дабростонот (уште од првиот скрининг ми рече докторката да го прекинам), ама јас го намалував по шема. Сега следен преглед ми е скринингот во 22 недела, не пијам веќе ништо за поддршка, ми рече во ред е постелка. Се надевам ќе ми мери цервикс, пошо од што читам тука ме фаќа страв. А ако не ми мери, не знам како да и кажам да ми мери за мирна глава
Болката ти е од неодењето во ВЦ, а може имаш и внатрешни хемороиди. Ден два? Од ручек до вечер да не отидам во ВЦ ме кине од болка долниот лев агол, дури и накај левата срамна усна ме боде. Све си мислам којзнае што е и отидам ли во ВЦ ја снемува болката. А цервикспт 23та ми беше 33, па ставам утрогестан еднаш навечер, превентивно. Не е многу скратен според докторката.
21 недела 30мм ми е. Нормално ми рече дека е. Јас сум со дабростон 2×1 . Минатата бременост со утрогестан бев. Тоа болката ти е од што трпиш,солзи ми капат од болка ако имам трпено и неможам да ја доиспразнам бешиката. Не трпи. А што го крати цервиксот. Мислам највејќе инфекции. Незнам не сум прашала.
Гледам на сите ви мерат цервикс؛ Мене гинекологот ама баш ништо не ми спомна؛ Не зна веќе, сами ли треба да бараме или не се мер؛؛؛
Мене до сега само абдоменално ми мереше и еден вагинален преглед на кој рече супер е грлото затворено. Сега во 25 недела ќе и барам вагинално да мери ако се согласи, све нешто се фурам јас.
Незнам дали е од инфекции кратењето на цервиксот. Имам чисти брисеви, немам никаков обоен секрет, немам мирис ниту чешање. Ниту пак ми дадоа утрогестан, ниту ми кажаа да мирувам. Јас сама гледам да одмарам. А штом не било под 25мм, не било страшно. Му верувам и така нека биде, па ќе видиме на контролата