Fala dusa jas uste dremam na klinika cekam utre da stignat rezultatite od brisevite i se nadevam deka nema da ima nisto pa da me napravat serklaz mnogu me boli dole nisko se somnevaat na infekcija....
16-18 недела, но ако го правеше тој во 12-13 и е ок зошто да го повторуваш? Јас пак овааа бременост не правев ни брисеви, ни приска ни ништо, зошто одам само кај маричниот кој не ги прави овие работи, нити ме упатил негде да ги правам, а прошлите две бремености покрај кај матичен одев и кај приватен кој правеше се, но овојпат не можам да си дозволам дупли прегледи, па се надевам во ред ќе биде се. И реално од тие тестови кои се сведуваат на матемарички пресметки и секогаш можат да дадат лажни резултати, што кога нешто, недај боже, испадне дека не е во ред!?
Dusi eve me I mene Tuka redovno ve citam no ne pisuvam bidejki sum od telefon Uklucena I potesko mi ode, jas so dusa cekam da pomine vremeto I da dojde zimata inaku na vtoriot skrining bese se vo red so Bebceto Samo postelkata mi e nepravilno rasporedena I mora da vnimavam da ne dojde do odlepuvanje inaku jas sum 22+5 I znam uste da si povratam takva mi e bremenosta se izvinuvam na dolgiot post ve guskam
Немам пишано некое време, а уште малце трето тромесечие ќе ме фати.Сега сум 24 недела, а пред две недели имав сокрвица па малку се исплашив, но испадна дека се е ок, ми препишаа Утрогестан една недела и две недели одмарање. Дали има некој нови информации околу условите на ГАК и Чаир, ако некој знае ве молам пишете - повеќе ме интересира дали може да се избере доктор кој ќе те пораѓа и епидуралната анестезија дали е проблем да се добие. Информациите кои јас ги имам се дека на ГАК неможеш да избереш доктор кој сакаш да те пораѓа туку кој ќе ти се погоди на смена, како и да е докторката која ме пораѓаше со првото преминува во Систина и ми се скрши планот што го имав. Вчера бев во Санте плус - поранешна Св. Лазар и имаат одлична понуда 850 евра е цената со се вклучено, но треба да се уплати аванс до 31 август за да важи таа цена неважно кога ти е терминот па ми требаат брзи информации. Го направив и вториот скрининг , се е во најдобар ред
Jas do denes 23 polni I veke I jas na Toa razmisluvam ponekogas imam bolki vo desniot jajnik Ilevo dolu niskoto I mi e strav, moeto e karlicno no se nadevam ke se promeni, e Sega bidejki ne sum od Skopje ne znam kako e tamu so doktorite guski
Пред година дена мене во гак ми бараа 300 евра за епидурал и доктор на повик не прифатив. Ако и сега е така подобро дај 800 во св лазар ,бар хигиената е на ниво.
Леле мешиња мислев дека бар во второ тромесечје ке престаанат мачнините и повракањата ама не. Згора на тоа киселини ме убија. Да си се пожалам по незнам кој пат.
Која недела си? Мене во 16-17 негде ми престанаа и мачнините, главоболките и повраќањето наеднаш. А мислев ако не престанат до 13-14 ќе ги имам до крај, ама не било така, може ќе престанат подоцна и кај тебе.
22 +3 ама изгледа ова фамилијарно ни е. Ке си терам јас вака до крај. Добро е што до сега само 2 кг имам качено
Сакам да прашам, за испитување крвна слика и уринокултура удали земате упат пд матичен лекар И кој матичен лекар издава општиот или мат.гинеколог??? Исто така сакам да прашам дали со упат се испитува и хрмостаџс со д димери сега гледам докторот за наредната контрола и тоа ми пишал да испитам. Доста веќе се приватно испитивам со каков и од кого упат можам да испитам? Фала ви многу.