здраво женски , јас сум 16+5 , но денеска почуствував пецкање во стомакот над папокот и во внатрешноста на вагината не е ни пецкање ни болки , загриженаа сум дали некој има одговор ?
Девојки ми треба помош.Правев крвна слика леукоцитите ми се мн малце покачени а Лимфоцитите ми се мн намалени .Долна граница е 25 а мене ми се 18.Некој со слично искуство и што значат ови намалени лимфоцити?? 22 ра недела сум ,да се дополнам
здраво женски , јас сум 16+5 , но денеска почуствував пецкање во стомакот над папокот и во внатрешноста на вагината не е ни пецкање ни болки , загриженаа сум дали некој има одговор ?
според мое мнение ништо не ти е, јас пак имав болки па ми поминаа, почекај ден два ако сеуште имаш такво чувство прашај ја матичната
Јас сум 18+2 чувствувам болка во кичма, и долу ниско во стомак и странично кај препуни. Дали е нормално? Нешто да преземам треба?
Не се испитуваат леукоцити и холестеролот во бременост секако се покачени.Најбитни ти се хемоглобин,железо,шеќер и урината за другото не се замарај Ништо не ти е нормално ќе чуствуваш пецкања грчеви тегнење сепак човечко суштество се развива во тебе пробај напиј се магнезиум, а доле ако осеќаш некое пецкање види да не е до прашак одмивај се со камилица или хиперманган ако ти се влажни гаќите подолго време почесто менувај да не направиш инфекција Секогаш пробувај да одмараш и магнезиум еднаш на ден и види дали ќе ти попушти ако сеуште имаш болки јави се на гинеколог,а и гледај да одмараш повеќе да не ти е од премореност
Холестерол и триглицериди не се испитуваат. Леукоцити да. Нормално е да се благо покачени. Но доколку се драстично покачени или намалени мислам одма гледа доктор.
Zdravo nozes da se javis vo remedika go imaat otvoreno avgust mesec za da zakazes jase sega zakazuvav inaku kaj kotlarova sum super e ona
На првиот скрининг во систина 12 недела ми кажаа машко сега на контрола 15 недела кај матичната женско. Не ни е битно да е живо и здраво ама сакаме изненадување со балони Кога ви го открија вас полот ? Ке почекам до следната контрола за балоните
Мене 12та недела ми кажаа машко и така остана. Почекај до следна контрола ако е добро наместено треба точно да ти кажат
Да се јавам само. Бев денес ме боцнаа прогестерон депо. Ама патот ме отепа. Ич не милувам во кола да се возам. А сакав да се прошетам. Одма легнав да спијам. На ехо ќе го гледаме следната недела. Следува тест за скриен шеќер и уште еднаш д димери во 24та недела. Подобро се осеќам кога има некој ред и гледам дека ме следат. Да не си навлегувам во мисли и да паничам.
Мене 12та недела ми кажа дека е машко можеби, 15та исто така ми рече изгледа на машко, сега ќе видиме во среда сум 18та недела што ќе ми речат. Доста машка облека, ќебенца и тн. накупував, се надевам ќе остане машко, а и мозокот така ми се навикна дека ќе имам синче лошо би било психички сега да ми кажат дека ќе е женско не ќе можам да се навикнам.
Исти случај сестро златна, во 15 недела ми кажаа па 90% е машко, ама некако не ми беше верно од други причини, ајде се израдував си реков не е важен полот битно да е здраво и живо, и сега пред 3 дена на втор скрининг ме гледа друга докторка и ми вели што ти е првото дете,и кажувам момче епа супер ми вели сега носиш девојка, леле ме шокира и солзи почнав да леам, едно чудно чувство ме облеа, длабоко во мене верував дека е девојче иако првиот пат ми кажаа дека е машко. Се е за луѓе се дешаваат грешки, не верував дека и ова ќе ми се случи мене ама ете.
Ја уживам мома е два дена напредна тежи 192грама се надевам дека на втор скрининг нема да ми кажат машко дека е до сега два пати ми кажаа девојче инаку сум 17+1 а кога бев на лекар во четвртокот ми кажа док дека сум 17+2
сакав да ве прашам дали некоја имала проблем со некој чудни болки во вагината , и менструални болки ? иначе сум 16+5