1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.455
    Допаѓања:
    8.838
    Пиеш магнезиум?

2. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.100
    Јас имав на 2 3 пати остри болки вагинално , матичниот ми кажа дека на преглед се ок и не е страшно дека не се причина за загрижуване , пиј си магнезиум и ако се почести посети матичен за сваки сличај

3. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322
    Како ви го мерат цеевиксот, мене само преку абдиминално ехо а читав дека поточно и подобро е вагинално

4. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.455
    Допаѓања:
    8.838
    Мене досега еднаш ми мереле и со вагинално ехо беше.

5. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    5.540
    И со вагинално и абдоменално ехо иста димензија покажало кај мене.

На merina.93 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.858
    Допаѓања:
    18.714
    Нема изненадувања. Најубаво тромесечие. Уживај во бременоста, купи си алишта, опрема за бебе и третото помини си го во одмор и релаксација. :)
    Освен вторион скрининг, нема големи возбудувања. Освен тоа што меше ке почне брзо да расте. :inlove:

Во 13та недела на скрининг. За недела дена и матичниот потврди, а и ние видовме дека е машко.

На azelea, wannababy и Alishan30 им се допаѓа ова.
  7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Тивка си деновиве како си се подобри ли ситуацијата ? :hug:

На Fatalnata и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  8. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Што да пишам чудо на медицината сум. Пак бев во саботата ремедика итно. После инекцијата прогестерон утрото станувам истекува крв со течност измешана. Одма мислите ми отидоа постелка/водењак/хематом. Рано рано отидовме ме прими др. Хаџи Лега. Ииии ништо се во ред се чисто цервикс затворен 3,5цм дури и хематомот го нема веќе. Го прашав од што тече тогаш секоја недела на 3/4 дена. Ми вика незнам ова што го гледам нема причина за стравови се е во ред. Е ајде сега... Му викам на мм веќе не реагирам додека не виси некое раче ноже доле. Изгледа е нормално кај мене таква е матката. За секој случај кај матичната сум неделава ќе ја замолам брисеви и урино култура да провериме. Така ме советуваше Лега. Мада немам симптоми за такво нешто. Сега најново имам болки на десната ципа и да не речам десна страна во вагината некој мускул се грчи ама на моменти на нога кревање пример. Се на игнор ми е ставено веќе.

На K7M10J, azelea, Krofna* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Ninna1

Ninna1 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2020
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    6
    Zdravo, me interesira dali nekoj imal problemi so bakterija streptokoka i kako ja izlecil. Da napomenam alergicna sum na penicilin i zatoa e kompliciran slucajot. Ve molam za sovet ako imal nekoj slicen problem.

10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Колку што приметив неколку членки веќе во последно време имаме некакви болки во вагината што и не се пријатни баш:?: викаат се е добро, а сепак знае да заболи некогаш чудна работа

На no name5 и Tsukinory им се допаѓа ова.
  11. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    За болката ако веруваш нема делче што не ме заболува не обрнувај внимание. Баш ми е жал за стресот што го претпруваш навистина чудни крвариш а ништо. Ама штом Хаџи лега ти рекол дека е се во ред немаш причина за грижа тоа е што викаш веројатно таква ти е матката...Човек да не е мирен драго ми е што си добро:whew::hug:

На K7M10J, Среќичка, Vojdana и 3 други им се допаѓа ова.
  12. lana2915

lana2915 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    58
    16 недела осекам како тегнење на мускулите внатрешно мислам ми се кине нешто внатре.
    Неколку пати вака до сега ми се има случено.
    Не знам дали е во ред вака со претходните бремености немав осетено и не паметам.
    На контрола бев пред 4 дена се е во ред.

13. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Здраво женички ве молам за совет 14 +2 односно влезенасум во 15 недела и матичнава во понн ми препиша Панцеф ради шо подкашлувам леукоцит.ми се 13 и башка имав болки околу бубрего и долу во ципите и вика да не е некое воспаление и сега јас незнам шо да прам некако мн јак ми е панцефов дали некои пијале антибиотици и дали можи нешто да наштети на бебулево стварно незнам шо да прам

14. tari

tari Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    1.290
    Јас пијам сумамед еве денес последното го испив 17+6
    И јас се двоумев ама решив да му верувам на докторот плус јас немав никакви симптоми
    Сигурно нема да ни дадат ако не треба да пиеме само земи си и пробиптик обавезно

На Mince1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Така е душо тие знааат повејќе од нас дали треба да пијаме ама знајш како е ние одма мислиме да не наштетиме на бебулето ..готово че го земам тоа е.. да да посекако пробиотик фала ♥️

16. maca050619

maca050619 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    139
    здраво мамички , прво до лесно на сите
    денеска ми зема микробиолошки брисеви и многу ме болеше , имав и крв таму кога ми земаше докторот ми рече можно е и дома кога ке дојдам да имам крв на гакички но мене ми истече едно како кафеаво па паничаммм можее помошш ве молам
    иначе сум 17+4

17. tari

tari Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    1.290
    Мислам дека немаш причини за грижа ако имало ке ти кажел док
    Се додека е кафеаво а не црвено не е страшно така ме тешеа и мене девокјиве јас имав исцедок во 12 нед
    Ако не си мирна јави се кај докторот дали да земеш дабростон или утрогестан лежи повеќе и без нервирање :hug::hug:

18. maca050619

maca050619 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    139
    оххх умрев од грижи на најлошто мислам ..

19. maca050619

maca050619 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    139
    здраво мешиња , јас сакав да ве прашам пијам магнезиум 375 прашок ,но неможам да го поднесамм уште пред да го отворам ми е лошо му кажувам на докторот ке се навикнеш ми вика , ве молам некоја слично искуство ? Иначе сум 18 недела

20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Смени го јас пијам шумливи од 500мг на Ливсане бидејќи од тие директот повраќав жолтила и ужасно лошо ми беше