Јас имав на 2 3 пати остри болки вагинално , матичниот ми кажа дека на преглед се ок и не е страшно дека не се причина за загрижуване , пиј си магнезиум и ако се почести посети матичен за сваки сличај
Како ви го мерат цеевиксот, мене само преку абдиминално ехо а читав дека поточно и подобро е вагинално
Нема изненадувања. Најубаво тромесечие. Уживај во бременоста, купи си алишта, опрема за бебе и третото помини си го во одмор и релаксација. Освен вторион скрининг, нема големи возбудувања. Освен тоа што меше ке почне брзо да расте. Во 13та недела на скрининг. За недела дена и матичниот потврди, а и ние видовме дека е машко.
Што да пишам чудо на медицината сум. Пак бев во саботата ремедика итно. После инекцијата прогестерон утрото станувам истекува крв со течност измешана. Одма мислите ми отидоа постелка/водењак/хематом. Рано рано отидовме ме прими др. Хаџи Лега. Ииии ништо се во ред се чисто цервикс затворен 3,5цм дури и хематомот го нема веќе. Го прашав од што тече тогаш секоја недела на 3/4 дена. Ми вика незнам ова што го гледам нема причина за стравови се е во ред. Е ајде сега... Му викам на мм веќе не реагирам додека не виси некое раче ноже доле. Изгледа е нормално кај мене таква е матката. За секој случај кај матичната сум неделава ќе ја замолам брисеви и урино култура да провериме. Така ме советуваше Лега. Мада немам симптоми за такво нешто. Сега најново имам болки на десната ципа и да не речам десна страна во вагината некој мускул се грчи ама на моменти на нога кревање пример. Се на игнор ми е ставено веќе.
Zdravo, me interesira dali nekoj imal problemi so bakterija streptokoka i kako ja izlecil. Da napomenam alergicna sum na penicilin i zatoa e kompliciran slucajot. Ve molam za sovet ako imal nekoj slicen problem.
Колку што приметив неколку членки веќе во последно време имаме некакви болки во вагината што и не се пријатни баш викаат се е добро, а сепак знае да заболи некогаш чудна работа
За болката ако веруваш нема делче што не ме заболува не обрнувај внимание. Баш ми е жал за стресот што го претпруваш навистина чудни крвариш а ништо. Ама штом Хаџи лега ти рекол дека е се во ред немаш причина за грижа тоа е што викаш веројатно таква ти е матката...Човек да не е мирен драго ми е што си добро
16 недела осекам како тегнење на мускулите внатрешно мислам ми се кине нешто внатре. Неколку пати вака до сега ми се има случено. Не знам дали е во ред вака со претходните бремености немав осетено и не паметам. На контрола бев пред 4 дена се е во ред.
Здраво женички ве молам за совет 14 +2 односно влезенасум во 15 недела и матичнава во понн ми препиша Панцеф ради шо подкашлувам леукоцит.ми се 13 и башка имав болки околу бубрего и долу во ципите и вика да не е некое воспаление и сега јас незнам шо да прам некако мн јак ми е панцефов дали некои пијале антибиотици и дали можи нешто да наштети на бебулево стварно незнам шо да прам
Јас пијам сумамед еве денес последното го испив 17+6 И јас се двоумев ама решив да му верувам на докторот плус јас немав никакви симптоми Сигурно нема да ни дадат ако не треба да пиеме само земи си и пробиптик обавезно
Така е душо тие знааат повејќе од нас дали треба да пијаме ама знајш како е ние одма мислиме да не наштетиме на бебулето ..готово че го земам тоа е.. да да посекако пробиотик фала ♥️
здраво мамички , прво до лесно на сите денеска ми зема микробиолошки брисеви и многу ме болеше , имав и крв таму кога ми земаше докторот ми рече можно е и дома кога ке дојдам да имам крв на гакички но мене ми истече едно како кафеаво па паничаммм можее помошш ве молам иначе сум 17+4
Мислам дека немаш причини за грижа ако имало ке ти кажел док Се додека е кафеаво а не црвено не е страшно така ме тешеа и мене девокјиве јас имав исцедок во 12 нед Ако не си мирна јави се кај докторот дали да земеш дабростон или утрогестан лежи повеќе и без нервирање
здраво мешиња , јас сакав да ве прашам пијам магнезиум 375 прашок ,но неможам да го поднесамм уште пред да го отворам ми е лошо му кажувам на докторот ке се навикнеш ми вика , ве молам некоја слично искуство ? Иначе сум 18 недела
Смени го јас пијам шумливи од 500мг на Ливсане бидејќи од тие директот повраќав жолтила и ужасно лошо ми беше