притисокот веке 2 ден ми е мн низок 80 со 20 ... пијам вода газирано но не помага , што правите кога имате низок притисок , да напоменам дека и по природа имам низок притисок ,,
Ништо очигледно не помага. Кафе да воведеш да пиеш по 1 2 на ден? И ја сум иста само на лежење ме тера и топлово одмага..
ми најдоја инфекција , ми препорача докторот апчиња ФЛАЖИЛ дали некоја имала искуство со апчињата и како ги пиела ?
јас сум скоро 16та и веќе имам 4-5кг качено, зависи од денот. :/ почнав со нормална тежина според висината. морам да се ставам во ред малце, се опуштив со тестата, плус го немам мрднато газов, нареден преглед обавезно треба да ја прашам матичната дали смеам да почнам да вежбам.
Нема врска не е кај секого исто. Јас не би вежбала трудна, јас многу се движам и нонстоп барам прилика да излезам до град. Благо јадам ама во умерени количини, а се друго јадам неумерено пити, шпагети, пици. Мене од сега чекајте ме да се здебелам.
ништо интензивно секако, тоа би биле вежби соодветни за бремени. не сум нешто многу по пешачењето. пре би да возам точак ама тоа не смеам. ме плашат килограмиве до сега затоа што ако продолжам вака, ќе се здебелам повеќе од посакуваното (не би сакала да надминам 12-13кг до крај на 9ти месец).
Devojkii , 15+3 sum i skoro posle sekoj obrok me boli zeludnik, da napomenam deka ne se prejaduvam, imam pocesti ama pomali obroci. Vo cetvortok sum na kontrola i ke ja prasam doktorkata, dali nekoja od vas imala slicen problem ?
Имаше една членка пред скоро време кажуваше како вежбала пред да остане бремена и од кога останала бремена продолжила и се хранела здраво и пак качувала на килажа. Ако од пораѓај се губат 10кг а ти во текот на бременоста не качиш ни едно кило рачунај дека ти си слабеела во тој период што за мене не е нормално...5кг не се ништо ако си почната со нормална килажа прогуглај на нет ќе видиш на крајот што све колку тежи можеби ќе смениш мислење
Девојки помагајте .. Од како станав од спијајне некаде 9 сатот па се досега имам вртоглавица се напив бедоксин кока кола и не сака да ми помини кажете ако знаете др нешто да земам мн ми е страв нешто можи да му биди на бебчево оти паничарка голема сум
Нема ништо да му биде. Измери ли притисок? Ја сум секој ден со вртоглавици. Пиј вода јади овошје и зеленчук напиј се кафе. Ама прво измери притисок да не ти се качил од паника па со кока кола и кафе повеќе да го качиш.
Женски како бе добивате на килажа во 4 ти месец? Јас сум 4ти и изгубив 3 кг,а не добив 61 кг имам. А ич не повраќам дури и обилно си јадам. Ваљда и ова бебе ќе ми биде големко чим на мене ништо не се фаќа..
Зависи од организам до организам повеќето сите сме крвареле на почеток па се имаме улежано што не е наша бина, има некои и ќе стават 4-5 на почеток и цела бременост ништо нема да качат, а има и такви што на почеток не качуваат па последни три и по 10кг качуваат
Zdravo devojki, jas sum utre 18ta nedela, nosam bliznaci I se imam popraveno 6 kila, nz dali e mnogu ili malku ama skoro si jadam se
Јас имам пиено флажил и тоа два пати до сега. Ќе ги пиеш по шема и препорака на матичен тоа си е индивидуално, и не треба да бараш мислење од членките. Дозата се одредува од доктор. Јас од нив имав "железен вкус" во устата, а првиот пат дури и ми се градеше. Но не на секој исто му реагира организмот. Инаку не бев трудна кога ги пиев. А ако ти дал гинеколог да ги пиеш нема што да се каже, тоа е тоа. Со лесно и брзо опоравување.
Јас сум 14та и имам качено 2.5кг. Незнам дали е во ред или не, ама не јадам многу, така да како реагира организмот така нека биде. А за вежбање кога ќе прашаш сподели искуство чисто да знам. Јас не сум била посебно спортски активна никогаш, освен што од секогаш пешачам и возев точак. Сега само пешачам околу 7-8 км дневно. Но некако јога за трудници дали е безбедно барем да почнеме, инаку закржлавевме скроз вака. ☺️☺️
И јас еве за некоа ден официјално во 4 исто 3 па и 3 ипол кг ослабнав до пред две недели од тогаш држам иста килажа и немам мрднато , апетит имам , бројките стоат на вага Крвна слика се е добро дур се зачудив на тоа повраќање очекуев да ми е мн опадната
јас имав 3кг качено при крај на 13та и испаѓа дека последниве две недели имам качено по 1кг неделно. ако ми одобри вежби матичната ќе си пребарам на јутуб “pregnancy safe yoga” или “pregnancy safe low intensity workout” и ќе си вежбам скоро секој ден. а иначе 7-8км пешачење дневно ти е одлична активност, браво!
Девојки ве молам за мислејне.. после вртоглавиците од вчера испитав крв и леукоцитите излегоја 15 и докторката ми препиша Оспамокс ваше мислејне дали некој ги има пијано ми е страв ама ко се мора то е нема бегајне ..