Zdravo mamicki, da prasam dali nekoj koristel betadine vaginaleti i lekoklar tableti i kolku se bezbedni? Mi gi dade doktorot za bakterija streptokoka ama nekako mi e strav da pocnam. Pa i tuka da si prasam mislenje i iskustvo da spodelite.
Девојки како ви е железото. Мене ми беше супер а сега оваа контрола нагло паднало,ми даде докторот сируп на природна база но ми е страв да не пага пак. Имате ли некој рецепт на природно што ви помогнало?
Колку ти е ? И мене ми е слабо 7 ми е , но и претходно( пред бременост ) знаеше да ми падне дури на 2-3 ,, сега пијам флорадикс Јадам микс од мед со ореви лешници и фстци и пијам природни сокови коктели
Доктор од фам ми вика колку сакаш пиј лекарства, јади цвекла, аронии ...месо ако не јадеш џабе. Вика трудница што јаде месо нема проблем со железо. А ја стварно не јадам нешто превише. Зборам Јунешко, Телешко Свинско...секој ден 100гр јунешко па пресметајте на неделно како ќе му дојде. А јас јадам пилешко 1 неделно, јумешко 100гр во чорба 1 месечно, телешко јок, свинско 1 месечно... И јасно ми е зашто ми е паднаро железото цело време
Железото ми е 18.5 . Добро е бидејќи пред 1 месец беше 15, оттогаш почнав Хемовит плус да пијам по 2 пати на ден наместо по еднаш и еве малце се кренало. Само хемоглобинот ми е на долна граница и никако да го качам, 108.
Jas jadev po edna laz med so seme od kopriva nautro na gladno I vitamin c I ne jadev dva saati nisto sto sodrze kalcium
Мене ми е 4ка и пијам сидерал форте плус наутро една лажица мед со коприва и јадам цвекло црвено месо поише и многу зелени салати
Средата бев на преглед... Серумското ми е 11, а хемоглобинот 110, плус бројот на еритроцитите ми е намален на 3,8. Најпрво ми препиша докторот Фероглобин капсули ама ги немаше во ниту една аптека и после ми пиша смс да земам сируп Флорадикс и по 20 мл на ден да ставам во малку цеден сок... Во однос на исхраната јадам што можам и колку можам, нормално...
mislam deka doktorot znae povejke od site nas se sto ti preporacuva pocni , zosto sigurno toj nema da napravi greska od nego zavisi zivot
здраво мешковци како сте Вие? ние сме супер, го видовме бебо после месец дена добро си напредува и сме превозбудени следен преглед ќе ни биде за вториот скрининг (повторно после месец дена), уште сега си велам кој ќе чека толку долго иако знам дека времето лета Ве гушкаме
Здраво девојки, вие што сеуште повраќате како мене и во 17 недела, што јадете во текот на денот, јас немам пробано месо ни зеленчук повеќе од месец дена, тоа ми прави најмногу проблеми, но ми е страв дека не внесувам доволно здрава храна во моментов.
Лелее и јас имам едно такво видевце од пред 2 недели, ама од тогаш не ја имам начекано. Чудна работа, а погледнам кон стомакот ништо не се дешава. А тргнам поглед, се размрдува. И не можам да ја начекам, ама и нежничка си е општо, ретко така појако да клоцне. Ко да разбира и да се срами Ако почнам па со телефон да снимам толку е, ја нема нигде.
7 ми е и мене и мене флорадикс ми го даде земав плус и спирулина пијам сокови овошје колку можам фолната пак ја уклучив семе од коприва со мед ама читав негде дека не била добра во бременост па не знам по малку конзумирам . Месо не јадам со оваа бременост ич не го поднесувам. За 3 недели ке видиме како ке биде
Лелееее душаааа среќа убава а која недела си? Мене рано ми е, и одвај чекам да го почувствувам ☺️ живи, здрави и уживајте ❤️
24та полна од денес Ќе биде после ќе се штрецкаш на секое клоцкање додека да се навикнеш. Јас одма го галам стомакот да се смири и дури сега ми е јасно зошто постојано трудниците држат раце на меше.
Пред некоја недела се жалев дека не го осеќам, ние сме 20+4 и од пред некој ден почна фудбалерот, ах што убаво чувство било ❤️
Два дена нигде го нема моето бебенце, само секундарно се придвижува, 20+5 сум а почна да мрдка пред 2 недели сега нешто помалку го има малку сум загрижена не сум паничар ама почнувам да станувам.. кога земав боледување ме видоа на ехо пред 9 дена машала многу брзо напредува ама сега сум загрижена
Мислам повеќето тука имавме еден период ама не се сеќавам дали таа недела беше може @Alishan30 памти? Кога пишавме сите во форумот дека не ги осеќаме баш многу ден два три..? Излезе дека е во ред. И знам тогаш сите по благото кока колите посегнавме легнуваш на кревет малце да го подосетиш и се беше ок... Пробај така важно е во денот да има движење
И јас исто на почетокот кога почна со движењата малце да не го осеќам одма благото и ете го ќе се јави Иначе му го зедовме редот со инекциите клексан, денеска маж ми ми стави една во надлактицата не ја ни сетив. Ајде се надевам ќе дадат некој резултат и се ќе е во ред. И едни апчиња почнав да ги примам по препорака од гинекологот за отоците на нозете Аquaflow(HealthAid) баш го читав и упатството во ред се, на почеток по 2 на ден дури да се смират отоците а потоа по 1 до следна контрола. Бебево си е активно цел ден, тоа ме радува. Утрово низ дома нешто по малце средував еден пола саат и после си легнав си гледав ТВ си грицкав семки додека да ми почне работниот ден.