Дај боже, ќе почекам. А немам ништо променето од секојдневието чудно наеднаш го снема. Може не му се мрдка
Ke te molam da mi kazes Dali vo deklaracijata na rabletire e naznaceno deka Se bezbedni vo bremenost,ili pisuva vo konsulracija so doktor. Inaku sega primetiv vo termini, jas I ti imame is termin
Јас имав таков период. Уште е малечко рачунај во 20та недела не е ни 400 грама, не може секое движење да се осети. Убаво почнав накај 22ра да го осеќам, ма да и сега во 24та има денови кај што го осеќам послабо и како да е подлабоко. Мислам дека нормално е, плус тој период повеќе спијат и растат. П.С. Кај мене ни благо не пали секогаш, навикнато е веќе на тоа хахаа
Верувам дека е така, сепак јас да си прашам полесно ми е кога совет од вас ќе слушнам што секој си има индивидуална бременост да сподели за да не се грижам толку сепак прва бременост ми е и секоја промена ново искуство
Девојки,некако неосетно ги минавме со бебчо првите месеци... сега сме тука да разменуваме искуства.Мачнини веќе немам,ни повракање,се надевам така ќе продолжи.Велат овие наредни три месеци се најубави.затоа да уживаме
Девојки колку ли брзо ми помина првото тромесечје дојде и второто тромесече малку полесно од првото без мачнини и повраќање.Сите кажуваат дека второто тромесечје е најубаво па да уживаме и шириме и споделуваме искуства поздрав до сите мамачки ве гушкам
Женски како се справувате со главоболка , ужасно ме боли глава парацeтамол ич не ми помогна мислам ќе ми препукне
Mене два дена ме болеше,ама ужасна главоболка ептен првиот ден парацетамол малку помина,вчера цел ден булквално цел...вечерта се напив турско кафе со лимон и болката стивна денеска сум ок инаку имам чести главоболки.али ќе издршиме ајде
и мене втор ден ми е и ми иде вака напраив кафе , само нз колку ќе го испиам уште ми се гаде од него , лимон пратив мж да ми купе ќе цадам сок ваљда ќе ме освеже .. Имам и ја така чести ама минливи се , а овоа сега
Здраво мајки. Јас сум почеток на второ тромесечие, односно утре 15недела. Да ве прашам за искуство, знам дека е нормално да имам болки во долниот дел на стомакот, но од ноќеска ме боли точно една точка без прекин околу 5 часа сабајле и сега повторно почна на истото место. Од прилика, не сум сигурна за прецизно да кажам, но некаде кај левиот јајник. Искуство има некој со ваква болка, или да чекам вторник за преглед
Имав јас така две дена по ред страшни главоболки во 12-13 недела, матичната ми рече два парацетамола,две б 6 и магнезиум и ми помина.
баш сакав и за парацетамол да прашам по колку е ок да пиам , сабајле се напив , да се напиам ако не пак , мн малце ми олабави прееска , исцадив лимони 2 и пак сеа ме боли ќе исцадам уште еден лимон ако не а и некој стомачен вирус да не има вчера и 37.3 некоа глупа темп и денес 37 и се штрекнав , човек не е да го здоболе нешто сеа одма на корона мава ум а ја од дома не сум излегла
Која недела си? 37 темп имав до 12та недела цело време толку ми беше после се сталожи. И а малце испаничев одма 37 со 2 ќе се качи. После кога се смирив ми дојде ок. За глава само масажи ми помагаа апчиња немам пиено цела бременост не знам парацитамол колку ќе ти е од помош. Кафе со лимон, швепс, спрајт 1 чаша пробај и колку вода пиеш може од тоа да те боли...
14 недела сум , стварно да и јас од старт иам 36.8 - 37 цело време , и а мрдне одма паника , паничарки скрос ја како баба сум сеа со крпче на глава растворив алкохол и оцет и вода у др сад и само масирам ама ми олеснува колку толку , кафе неможам лимон ќе цадам пак цела ден си праам лимонада ми годе , нека мине веќе оти шашава сум цела , ама и времето влијае плус мислам бе , сега надвор бев со малата ми достуде а вчера колку жешко беше , денес де ветер де жешко ..