1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.281
    Допаѓања:
    6.785
    Да,безбедни се и на упатството пишува дека се дозволени за бремени. По 2 на ден ако имаш отоци откако ќе спаднат намалуваш на 1 дневно 2-3 дена и после не е потребно. Јас моментално по 2 на ден пијам утро и вечер, не се издржува на жештиниве, во глуждовите на нозе тапан сум направена.
    Иначе во аптека работам јас, многу бремени ги имаат земено овие и безбедни се на природна база.

Мене друго ме мачи да не не делуваат инекциите клексан, читав искуства на нет дека уште толку му се зголемувале Д-димерите на трудниците после терапијава.Отпосле кога почнале со дупла доза 2 пати боцкања во денот им се средило.Мислам тоа кај секој разчично ама пак да не треба да ми продолжат уште една доза од 14 дена. Знаете некоја до која недела се примаат?

Последна измена: 2 август 2020
  2. maca050619

maca050619 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    139
    хелоу како ви е со спиењето во жештиниве , јас неможам да ги поднесаммм ... де будам навечер и по 3 часа не спијам

На sun995 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    26 ти декември , блиску сме јас и ти :inlove:

На sun995 и azelea им се допаѓа ова.
  4. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    23 до 25 декември јас. 19+5 денес, мачнини немам, само промена на расположение.
    За главоболките пробајте магнезиум и многу вода.
    Мене доктороката ми рече повеќе од 500гр парацетамол да не пијам, ама јас прво пробувам со магнезиум и да преспијам.
    На 10ти имам контрола, едвај чекам, беба мрда внатре многу, преубаво чувство. 8)
    Фала ти господе за овој благослов :inlove::inlove:

На Broki5, wannababy, ivance.. и 3 други им се допаѓа ова.
  5. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    ние се гледаме со балеринкава почесто , бев сега и минатата недела не пишав тука останавме на тоа дека е ниско ввсадена постелката и дека се кренала многу малку , ама среќа не е спуште на цервикс и е на преден ѕид па дури прв пат и сметаше неможеше убаво да го гледа бебчето само одозгора го фати некако.... еве сега скрининг за две недели и ја незнам како ќе го прават со ваква постелка која смета :( инаку си мрдка , почна да се тегне и ја осеќам веќе поубаво само во долен десен дел од стомакот , на лева страна многу ретко ама рече докторкава дека и постелката може да смета за убаво да ја осетам

6. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Дада ја сум на 25.12 еден ден разлика инаку втор скрининг кај ќе идеш?

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  7. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    Систина кај Дракулевски , мислам оваа недела треба да закажам , првиот ми беше кај матичнава и цените им се тука некаде па решив да идам на второ мислење и малку поискусен доктор :D првиот скрининг супер само со приската ме исповадија од памет и некако не ми се поминува низ нешто слично ​

На sun995 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Moce19

Moce19 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    2.816
    Мешиња со близнаци, може не е за тука прашањево но сепак.. Кога прв пат ги осетивте малите да мрдкаат? Јас сум 18н. и 4 ден, знам дека се мали, ама што читам по некои странски форуми некои ги имаат осетено уште во 13-14недела. Тоа што го имам јас осетено е како некое нежно чешкање.. Незнам точно ни како да го опишам...:hug::hug:

На Broki5 и ivance.. им се допаѓа ова.
  9. Juni1985

Juni1985 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2019
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    616
    Jas gi osetiv uste na pocetok na vtoro tromesecie ama toa mnogu slabo i nezno a sega sum 20+4 i koga gi osekam se poznava kako se podiga stomakot samo mene mi e u misla nekako samo na desnata strana gi osekam dali e ednoto ili pak dvete najizmenicno.....ovoj sabale uste gi nema.

На Broki5 и Moce19 им се допаѓа ова.
  10. maca050619

maca050619 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    139
    тука сме и ние хехе и јас сум тогаш :inlove::inlove:
    СО ЛЕСНО :*

11. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    Ќе се бодриме , со лесно на сите :l:

На Broki5 и maca050619 им се допаѓа ова.
  12. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Sekako ja kaj dimcev sum na 14.08

13. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    мене ми рече рано било таа недела .... сури после 20 ти август да сум закажела , ми беше чудно малку искрено ама ќе ги барам денес пак да видам што ќе ми кажат зашто знам дека за втор скрининг има исто некоја временска рамка од три недели од 20 та ди 23 та ли се правеше ?

14. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.455
    Допаѓања:
    8.838
    Да од 20-24 недела се прави втпр скрининг. Околу 22 е најдобро за и срценцето да се прегледа убаво.

15. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    фала на одговорот , значи дефинитивно после 20 ти август :) незнам што би правела без Вашата поддршка :l: претходните две бремености поодамна беа и немав некој со кој можев да направам консултација , да ми даде совет и да споделам мислење , ама еве сега тука сте Вие сите и верувајте вака е многу полесно и многу поедноставно и за мали и за големи промени во бременоста :inlove::l:

Последна измена: 3 август 2020
    На Broki5, ivance.., sun995 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.455
    Допаѓања:
    8.838
    @naturallmess јас се зачленав на форумов на почетокот на февруари и тогаш останав и бремена, така да од март негде сум секојдневно активна на овие теми посебно. Многу ми дојде добро за време на карантинот, и општо во целата оваа ситуација кога не се гледам многу со луѓе и автоматски не можам со никого да си направам муабет и да разменам искуства. Сите што се поредовни тука и со кои си разменувам искуства ко другарки ги осеќам зошто со реалните не се гледам:D А и искрено никој веќе (барем не во моето опкружување) не зборува отворено за своите проблеми и си мислиш единствен нс светот си што му се случува тоа што му се случува. Кога бев со крварења на почетокот да не беше форумов немаше да знам дека на секоја втора и се случило/случува истото, па мислам дека до некаде ми помогна да останам позитивна :)

На Alishan30, @rollercoaster@, Broki5 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. butterfly *_*

butterfly *_* Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2015
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    304
    Се извинувам што ќе ви се убацам у муабет само исто и јас како фарм.техничар ќе мора да исправам во врска со таблетиве на упатството не пишува дека се дозволени за трудници туку напротив не се дозволени ...

Прикачени фајлови:

Последна измена од модератор: 3 август 2020
  18. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Јас точно кога сум за втор скрининг влегуван во 21 недела

19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Исто и јас како тебе. Кај мојве немам се уште стапнато од март:D Другарки па ич а они шетачки се и ни на 2м надвор баш не ми се гледа со нив. Па тука ептен ми се погоди со вас:lol: А и за тоа дека секој крие проблеми во право си, јас ќе прашам другарка што била трудна те болело ли лево стомак горе и одма добивам: Аууу не мене ништо ама баш ништо не ме болело јас супер бременост. И почнаа да ме нервираат пошто само те вадат од такт. Тука бар ќе споредиш ќе видиш дека е нормално и тераш ден..:inlove:

На @rollercoaster@, Broki5, Lovebug01 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Луѓе оваа недела мислам дека стомакот не ми порасна како другите недели. Малку сум во паника, ја осетив беба денес ама чудно ми е затоа што наеднаш почна стомакот да ми расте секоја недела, а сега како да стопира..