Здраво женски...некоја искуство или совет за полип на цервик откриен во 9 та недела многу мал, сега сум 16 та и е пораснат 2x3 cm загрижена сум и испаничена читам секакви работи по интернет. Докторот вика не би го чачкал ќе видиме како ќе се одвива.
@Meckicja @maca050619 Мноогу Ви благодарам девојки за одвоеното време и за дадените совети, си направив денеска испитување на урина (каде покажа доста бактерии) и уринокултура (кои резултати ги чекам) па да се консултирам со докторката.. Ве гушкам силно силнооо
16+4 sum , na kontrola doktorkata mi kaza deka bebeto e karlicno i verojatno carski ke mora, ne e li mnogu rano za da pretpostavi taka? Neli bebe ke si se vrti doprva , stvarno me zbuni...
Девојки добро утро!ве молам за совет ..Значи и антибиотик испијав и пак ништо носо тапа затнат или пак ако ми попушти преку ден се отепувам од кивајне, а навечер од шо ми се слива неможам никако да спијам ме гуши и почнувам да кашлам и ми е страв за бебулето .Дали знаете шо капки смејам да користам ,јас си правам инхалација со физиолошки ама не помага
А зошто антибиотик пиеш по препорака на општ доктор или? За затнат нос само солени капки ќе побараш спреј некој во аптека и мислам можеш со камилица инхалација да напрајш. Иначе мене ми е затнат носот од кога останав трудна се на уста дишам а и на многу трудници им се случува. Затоа ме чуди антибиотикот
Матичната ми го даде душо леукоцитите ми беа 15 валда за тоа,а во право си ништо не ми помогна,а со кашлицава шо да прам? мене повеќе таја ме плаши одколку носево за него одма ќе појдам да земам капки барем малку од малку да пушти♥️
Јас разбрав за носот антибиотик.. тогаш може и прехлада ти е почекај 2 3 дена терапијата па ќе почне да дава резултат. Ништо страшно не е за бебето кашлањето. Ако не поминува тогаш на општ лекар на преглед Со лесно!
Фала за советите ми плесна кога прочитав и за кашлицава дај Боже да дава ако не ќе одам на лекар нема друго чаре само за брзо да ми помини и на сите до крај со лесно да поминиме
20+1 денес, имав термин во Понеделник, ама синоќа почнаа некои бодежи во вагината, многу се исплашив, па денес бев на преглед. Ми рече дека тоа е од што се шири матката и ми даде магнезиум б комплекс и да не се секирам многу нормално било. Бебето е 408 грама неколку дена понапредно, се е во ред, термин имам тек за еден месец. Сега можам мирна да сум бар некое време.
Утре сум 16та недела закажав контрола кај др Личоски Јане Сандански,мн ми е добар докторот штета што не прима пациенти Има ли шанси да ми каже пол? Со првото во 13-14 недела знаев сека да видиме
јас од почеток имам не постојани бодежи во вагината на 2 дена пример без грижа хах ова како дополнителна утеха
јас во 12 недела дознав дека е маженце и мени препрашав од тогаш хаха дури почнав да си му купувам облека иначе сиум19+4
И мене ми е матичен. На прв скрининг на приватно не ми кажаа, во 17 недела бев кај Личоски и не можеше да види и си отидов разочарана. Пол дознав минатата недела во 20н. Така да се очекувај
Мене не ми е матичен, ама на мајка ми е па преку неа ме прима иако приватно ми наплаќа. Ама мн ми е кул како доктор. Ќе пишам утре што ќе ми каже.. Може твоето се криело чим два доктори неможеле да го видат
Која недела си ти? Абе паника ме фати, црни мисли, око не затворив синоќа. Ама добро е ете се е во ред. Не е лесно да си мајка..