Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. irenculce

irenculce Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    96
    Сол, течности вода повеќе, и клима ако ти е топло дома гледај да бидеш на што посвежо јас клима не гасам :)

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Ја со ваков притисок сум цел ден скоро и така ми се лежи во кревет едвај си напраив ручек што се вика

Прикачени фајлови:

3. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Сол, чоколадо, кока кола. Биди сигурна дека внесуваш доволно калории и дека се храниш здраво.
    Пази да не почне да ти се врте. Бебето сака калории не гледајте дали ќе се здебелите или не.

На SummerGirl и mssuniquee им се допаѓа ова.
  4. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    За многу низок притисок не пиете вода во големи количини бидејќи се мокри почесто,а во бременост секако мокриме почесто па додатно опаѓа притисокот.
    Цеден портокал,кока кола,газирана вода.
    Јас оваа бременост така така,ама за првата ептен мака видов со нискиот притисок. Тонев во кревет

На SummerGirl, mssuniquee, Brpbrp и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Ognena*

Ognena* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    872
    Јас цел живот сум со притисок 90 со 60 и мака немам, навика.
    Од денеска и јас ви се придружувам во групава, 14 недели и еден ден.Првото тромесечие и не ми беше баш сјајно, 2 месеци ги поминав во лежење со хематом и константни крварења, со душа чекав да влезам во 4ти.
    Денеска бев на контрола конечно слушнав добри вести хематомот го нема, камен ми падна од срце и веројатно носам машко :inlove:, ми се исполни желбата :)
    Поздрав женички

На LucyLu, wannababy, firequeenn и 11 други им се допаѓа ова.
  6. lana2915

lana2915 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    58
    Девојки како го покачуватр хемоглобинот ?
    И колку треба да е во бременост мене ми е 10.5

7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Жене прво хеферол ми дадоа апчиња ништо не ми покачи дури се намали. Сега сум на тотхема, секој ден цвекло, аронија, месо телешко јунешко... само со тој режим можеш да покачиш. Ќе видиш што ќе ти предложи доктор

8. Mermaid

Mermaid Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    296
    Баш вчера бев на преглед и преку ден бебчето беше многу мирно, еднаш два пати дали клоцна. Обично кога спијам не се будам ама вечерва станував заради малиот ... а во стомак беше журка:o Не можев после ни да заспијам од што беше активен. Не се грижи имаат некои денови различен биоритам:whew:

На Brpbrp и Krofna* им се допаѓа ова.
  9. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Ту да не пукнеш исти сме :D И кај мене две ноќи по ред журка се будам во 3/4 па во 6/7 па конечно во 9/10. Ровари внатре злато бара.

На kukla21, Mermaid, azelea и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Мамички добро утро сакам да ве прашам тие што имате искуство докторкава ми рече да земам појас за трудници бебушпв ми е ниско а и цервиксов е 2 ,83 аман ,а сум 17 нед и јас го зедов но не ми кажа кога се носи па ако можи да ми кажите дали преку цел ден дали за спијајне навечер се носи или треба да го вадам стварно незнам ако можи да ме информирате фала♥️

11. maca050619

maca050619 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    139
    Мешиња да ве прашам , денеска бев во суд по документи па поминав низ тој скенер па шубе ми е ми кажаа демек бремена ди зрачи па сега во мисли сум ве молам помош , инсче сум 20+2

12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    сирење и маслинки.

На azelea, mssuniquee и SummerGirl им се допаѓа ова.
  13. rainbow_bb

rainbow_bb Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    осеќав нешто пред една-две недели (како пулсирање/нежно тапкање или како кога мускул ќе ти заигра), но не бев сигурна дали е бебето дека прва бременост ми е. сега сум 17та недела и дефинитивно почнав да осеќам некое мрткање од внатре кога лежам. :inlove:

едвај чекам втор скрининг. :sun:

На Mom_3, ivance.., Ognena* и 2 други им се допаѓа ова.
  14. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.281
    Допаѓања:
    6.780
    Добар ден женички:l:
    Како сте? Јас еве на работа некако жешко денеска па климава ја пуштив малце да се изладам. Дланкиве ми се жешки цело време и стапалата. Тоа мислам дека е добро ако ми се топли стапалата значи имам циркулација делуваат инекциите што ги примам. Ајде уште 2 инекции и ќе проверам како сум со Д-димери.
    Еве како 5 дена немам оток на нозете, дали беше тоа дека времето надвор облачно или тие делуваат не знам ќе кажат резултатите. Да се потсетиме да цвнесуваме повеќе течности на вакво време за да си останеме убавки и лесни како пеперутки:inlove:
    После работа ќе одам да купам нешто за бебчо и ќе си се пофалам после со слика.:wasntme:
    Треба и за кадичка да разгледам немам ништо видено ама ајде има време.
    Уште малце и во 3то тромесечие се префрлам8)

На Broki5, ivance.., Ognena* и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Кога некој спомна купување....Јас вчера со мм се сме купиле. Требаше само количка од локо кроко дека на акција....се подзаборавивме. :tmi: Земавме количка, креветче, душек, постелнина, релаксатор, и корито сет. :party::$:D
    Имаш убави сетови корито со мрежа анатомска, кофа голема и мала за поливање и сунгерче во форма на :hug: за 1690ден.
    А ако некој го интересира акцијата на количката е од 12000 на 9000 сет транспортер/количка и торба. Беж и сива. Мене многу ми се допадна ја терав жената се да ми покаже како се мести и користи. И не е шуш материјал како оние гала/бебето итн.

На Broki5, firequeenn, Ognena* и 6 други им се допаѓа ова.
  16. rainbow_bb

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    ова се е од локо кроко? јас се токмам секој ден да почнам да шетам за количка, креветче и останати погабаритни работи да не не затворат есенва ради корона, па после да мора онлајн да купувам на невидено. :shake:

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Се срцка. Споредував цени гледав страници онлајн цели 5 месеци. Дури и мм го пратив на пластичарска да види да не се поевтини. Освен локо кроко има едно пики бебе во струмица. План ни беше таму да одиме и вака грото да го земеме. Ама останав на строго мирување дома па се испадна од ск. Не е некоја голема разлика ако го израчунам патот. Задоволна сум имаат пристапни цени. Не се луксузирав.

На Alishan30 и rainbow_bb им се допаѓа ова.
  18. rainbow_bb

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    е фала ти за информацијава. јас веќе месец дена разгледувам на интернет и баш се вадам од памет од цениве на колички и креветчиња. ќе ѕирнам и во сити мол колку да споредам квалитет и тежина на количка и дали вреди да инвестирам 100-150 евра екстра на сметка на тоа. иначе, локо кроко до сега секогаш ни било go-to за бебешки/детски поклони за други, баш ради нормални цени, а солиден квалитет и изглед.

На zhap4e, Alishan30 и Tsukinory им се допаѓа ова.
  19. Ognena*

Ognena* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    872
    Ај тука ке пишам, побрзо ке добијам одговор.
    Дали е касно 15та неделаи некој ден да ги направам првите брисеви?
    Матичната ми е на одмор, а замената не сака да ми земе.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.152
    Јас ги правев првите брисеви дури во 16та недела.
    Никој не ме врати.
    Претходно неможев заради крварења и страв ми беше.
    Чекав јас кога ќе можам, и излезе 16та недела

На Ognena* и zhap4e им се допаѓа ова.