Tи веќе можеш да размислуваш на таа тема,мене некако ми е рано сега у 4 месец,да презимиме па после.Ама одвааај чекааааам...
@Lisa_Maja многу ми е страв и се мислам дека ќе се породам порано,затоа ќе почнам пополека да купувам.Освен тоа тука сме сами со маж ми и ако недај боже дојде до тоа,нема никој да ти помогне.Се ќе треба сам да средува, а машко колку може.Уште јас не знам што точно треба,не пак тој.Исто така не ме бива многу за пешачење, па планирам нешто од интернет да си порачам Креветчето и количката ги избрав веќе, само понатаму ќе си го порачам
Zdravo i pozdrav do site , jas sum nova vo temava pa sakam da se priklucam na muabetov za alistata . Znaci jas sum 18 nedela i odamna ne gi nosam starite alista popravena sum 6 kg. I butkam vo helanki i trudnicki kosuli, mese imam kako za 8mi mesec t.s. so prvata bremenost imav volkavo mese vo 7- 8 mi mesec no site velat deka ovoj pat e taka oti mi e vtora bremenost i nosam bliznaci.
Zdravo Devojki, i jas sum nova tuka Jas sum 24 nedela i popravena sum 10kg pa morav da kupuvam novi alista haha Inaku najveke se popraviv megu 19-21 nedela, togas bebusot najveke raste. pred toa do 18 nedela bev samo 5 kg Vnimavam sto jadam ama na mene se se lepi i sekogas bilo taka Pozdrav
Јас сум 19та недела,до сега само 4кг поправена,ама мислам дека тие 4 се само у мешокот,вака некако сум иста.Веќе месец ипол сум со труднички фармерки,а по дома у што стигнам.Интересни ми е како расне стомачето и бебулето.Почнав деновиве да чувствувам како скокотка од време на време.особено кога ќе се свиткам,се буни
Ve citam i si se smeshkam, super ste mi site. Kazete mi kade ima ubava trudnicka obleka (osven vo Waikiki)? Nie sme 17+2 i bas denes rekov vo farmerki da odam, uff ne udobno mi bese. Najkomotno mi e vo helanka ko pantaloni sto se. Sepak za na rabota ne mozam po helanka da se stavam
Јас купив у waikiki ама не сум ни шетала на други места,ама на форумот имам прочитано за бутик у Буњаковец,доле у подрум кај Кам маркет
Eve me i mene tuka nie sme veke 15 nedela celo vreme ocekuvam da mi porasne stomakot da si kupam druga obleka no kako so gledam seuste mi cinat istite alista imam pokaceno samo 2 kila , obicno vo koja nedrla najnogu se pokacuva kilazata?
Jas do kaj 16ta nedela nemav kacheno pa posle do kaj 18ta 2kg i sega ushte 2kg i vkupno 4kg sum popravena a eve 6ti mesec ke go pochnam Se nadevam nema naednash da se zgroftam
Јас досега 3 кг, а 18та сум. Не ми е повеќе угодно во фармерки инаку една колешка ми рече " ко погача си"
Zdravo i od mene Jas sum 19nedela+3dena. Veke pocna da se poznava stomakot. No me zagrizuva sto seuste nemam pocuvstvuvano bebeto da mrda Pred cetiri dena bev na kontrola i toa za da vidam dali se dvizi bebeto vo stomakot i se si bese dobro, si plivkase ,si mrdase,a jas nadvoresno nisto ne osekam, neznam dali e toa normalno... Inaku da ve prasam koga e najdobro da se napravi vtoriot sckrining!?..dali na pocetokot koga ke vlezam vo 20ta nedela ili vo 21va?!..i kade? Jas za prviot skrining bev vo Remedika kaj dr.Petrova Elena i zadovolna bev. No mnogu go falat i Dimcev od Sistina,a i dr.Adamova od Sante Plus..., pa se dvoumam megu ovie trojca.. Ve pozdravuvam i guskam!
И јас бев кај петрова и здравје планирам и вториот таму, нели си почнала таму таму оди си. Мене ми рече се гледаме во полни 20 недели, така да ќе одам некаде 21 одма штом влезам. Иако скрининогт се прави од 18та до 22 недела таака ми кажа др. Петрова
Ај и јас да ви се придружав во темава Јас имам качено само 1 килце ама стомакот и градите ми се многу големи,ни хеланка,ни панталона,ни градник нишо не ме збира.Си седев два ипол месеци дома и лесно ми беше ама од петок дека треба да почнам на работа незнам што ќе правам а неможам да шетам пошто уште крварам и незнам како ќе биде.За нагоре имам еден куп труднички работи ама за надоле само еден пар од првата бременост што ми останале ама многу широки па и тие денес мм ми ги однесе на корекција.Дали дека втора бременост ама и стомакот и градите многу рано почнаа да ми растат и имам баш големо меше.И бебуш почнав пред две недели негде да го осеќам,тотално различно.А долго време немав киселини ама вчера ме изгореа,одвај ми помина.И стомакот и градите многу ме чешаат,дури и кожата ми се лупи
И мене почна да ме чеша по малку мешето, ама одвај ми се познава. Изгледа наскоро ќе почне да расте повеќе. Оваа недела ми е последна од петтиот месец, ама не ми се познава речиси ништо. Изгледа ќе биде како со првата бременост. Јас трудничка облека немам. На пораѓај отидов во фармерки.
И мене ме чеша мн стомачето, а и градите многу. Си купив труднички фармерки од Ваикики и баш евтино 650 денари, а во Буњаковец ги гледав беа по 1700-1800 тенките
Pojma nemam od sto prokrvariv, nikoj ni ne znae....Me zadrzaa vo bolnica 5 dena, zavcera si dojdov doma, sega sme dobri, fala mu na boga ...
Fala mu na boga. Jas imav malo krvarenje okolu devetta nedela neznam tocno i napraviv urinokultura imav bakterija i mi rece maticniot deka verovatno od toa bilo
Mene se mi odi umot deka i mene mi e od toa...kolku sto citav po internetov...vsusnost se mislam deka imam vaginalna infekcija , oti mi mirisa sekretot. Sega treba taman da gi pravam mikrobioloskite brisevi, no nekako se plasam da me cackaat sega dole . Sto mislis ti ?
Podobro da zemis brisevi i da se vidi dali ima nesto i da se izleci od kolku nedaj boze da dojdi do nesto poloso.koja nedela si sega? Mene brisevi mi zadoa i pap vo 13 nedela