Ја се водев по тоа ако имаш простор дома супер е монтажно да си го шеташ како игрална да му биде...ама ја сум у 2на2 и земав дрвено и така немам простор да го шетам бар да ми остане поквалитетно здравје за второ мое... во наше старо дрвено 35г еве внук ми спиеше на гости коа доаѓаше... Јас бар така гледав кога се мислев
@maca050619 & @no name5 количката е лесна за склопување не сум некој експерт ама ми се допадна функционалноста. Треба по ваш вкус да појдете да си ја пробате на лице место. А креветот чинам околу 6.500 е плус минус и душек што земав алое вера околу 1300 се заедно околу 8000. Ми се допаѓа што идат со даска за пресоблекување и музичка играчка на механизам не батерии. Се можеш да извадиш и препереш. И не ти требаат странични оградици кои во комплет за дрвен кревет постелнината идат и до 5000. Попрактично е кога ќе е попргаво бебулето го спуштам на второ ниво и како мајмунче во кафез ќе си игра му циркулира воздух низ мрежа и нема од што да се повреди.
Оваа ја видов во живо убава е само не ми беше по мерак портокаловата. Ист принцип се сите овие со алуминиумски рамки.
Ако е некое диво како што има деца и дрвено ќе го расклопи ќе го истресе, а не пак пластично пластичново е убаво сегде можеш да го носиш али ние сепак за дрвено се одлучивме зашто не знаеме понатака какво дете ќе биде вака дрво си е дрво
Ја гледав у џамбо монтажни по 2000ден им беа. Баш помислив за играње ама ептен немам простор дома...да не има некој видено нешто помало круг мрежа што во што би можело да седи?
Абе дечиња ќе си имаме не животинчиња Јас и брат ми имавме длабоки дрвени кревети па ги прекачувавме на прсти поткачени уште на 2 год. Само предизвик е поголем
Девојки една консултација со вас, деновиве осеќам повремени бодежи во стомак кај што ми е плацентата (на преден ѕид), дали има потреба од паника? Вчера бев на скрининг се беше во ред ама мене ми е непријатно, плус долу ниско како притисок осеќам
I jas gi imam istite bolki i bas kako so opisa pritisok denes pointezivno neznam od sto ama mene mislam mi e na nervna baza Utre sum na 2 skrining i bas ke prasam Inaku od utre sum 21 nedela skrinigot mi e zakazan kaj Kotlarova imate iskustvo so nea sto mozam da ocekuvam
и јас ја погледнав и сакав да ја постирам , дали некој ја има случајно да ни каже каква е во живо истите изненадни бодежи оваа недела и јас ги имам др недела треба да идам за 2 скрининг
една консултација Ве молам , еве веќе две недели осеќам притисок доле како да ми е спуштено бебче , буквално како пред пораѓај , не во стоечка позиција туку посебно кога сум на тоалет и најискрено се сецкам и неможам да уринирам од страв ,без болки , бебче си мрда секој ден исцедок нормален , 20+5 сум .... некаде оваа недела мината бременост почнав да се отварам со син ми кога бев бремена бев дури 2.5 см отворена овој период , понеделник сим на скрининг да паничам или и на некоја од вас и се случува вака слично ?
незнам како е пред порагај но и мене ми се случува од време на време кога уринирам прво ми иде потешко , не е со болки но така на почетокот мн тешко со неколку капки а потоа почнам убаво да уринирам ,,, нејкев да паничам и јас и нз дали е за паника ке го прашам докторот кога ке идам на контрола..
па стварно неможам да објаснам ама буквално е како моментите кога се отвара цервикс пред порагај , притисок и се си мислам нешто ке се случи и ме фаќа ептен страв , а знам дека не е така едноставно , со син ми пола бременост бев во тоа чуство доле ама фала богу излезе се добро па и пораѓајот помина екстра лесно , ама страв е страв
Може да е сега така наместено и кас пред една недела така го чувствував малото сега сум 21+5 значи исто како тебе пред една недела како да ме удира доле сака мислиш да излезе пулсира удира така е најверојатно наместено. Па за некој ден ќе се помести и нема да го чувствуваш така може со главчето е на бешиката. Ако немаш болки менструални или аконги инаш а поминуваат и не се задржуваат не се плаши а чим си била отворена за со првата бременост во 20 недела мислам дека требало да ти биде измерен цервиксот.