Форумџика на годината

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.704
    мерен ми е цервикс од 9 та недела навака на секој преглед , само последниот преглед ми рече дека многу малку бил скратен ама не било страшно и ме замисли

2. irenculce

irenculce Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    96
    Колку ти е? Ако имаш некоја сликичка од последниот преглед види 0F74BF5C-F866-4A9A-9CCD-4EED9D938D3D.png

3. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.704
    3.35 см пишува на последното

4. irenculce

irenculce Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    96
    Ок е не е лошо во 17-18 недела мене сега ми беше 3.3 па во 20 недела 2.9 и сум на терапија 2х1 дабростон 1х1 навечер утрогестан и повеќе одмор консултирај си се глава помалку да те боли сега на контрола кога ќе одиш.

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.329
    Јас сум 21+1 и јас го имам истото чувство, ми се чини раче ќе видам кога сум во вц (ама сум језива) :^).

Абе на се си мислиме, се убивме психички, имам и бодежи и јас овие недели, менструални на лик болки, тоа е поради што се шири матката. Јас земам магнезиум само и подобро ми е.

На no name5 и naturallmess им се допаѓа ова.
  6. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.704
    ох леле пуста паничарка што сум станала , болки немам , не ни имав оваа бременост ,еве два дена заборавам на магнезиумот не сум се напила ама не ме боли ништо само ниската постелка и сега тоа ми се уврте во глава , а уште одам на работа и таму многу не мислам имам разонода немам време за паника , ама после дома триста глупости во низ глава и страв ми е да не ме тера на патолошка ако се подотворам малку , ќе полудам после дома :(

7. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    53.529
    Мешиња да ве прашам нешто:D Дали можам со сигурност да купувам за бебето за кое ми кажаа женско со сигурност во 16 недела. Го прашав Личоски значи личи на женско? Рече Не личи со сигурност е девојче.
    Значи можам да верувам на тоа? До крај на месецов ќе патувам за Истанбул и сакам се од таму да си донесам. Или да идам на уште една контрола кај матичнава?

Незнам за вас, но јас вака возбудена ни за првото не сум била:rofl::inlove:

На Fatalnata и Milkiway им се допаѓа ова.
  8. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Не е сигурно тоа ама сигурно е со пренатален тест ако праиш од тие поскапите и онака ти се ближи времето за втор скрининг...

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  9. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    888
    Допаѓања:
    1.100

забележав повеке членки во 20 -21 недела пишуваат за такви симптоми , ајде сиугрно е нормално а ако не испаничиме малце па како :D

На BabyD0ll и naturallmess им се допаѓа ова.
  10. Li-Li

Li-Li Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    356
    Мој совет почекај си до следна контрола или скрининг. Мене во 15 недела ми кажаа женско ама со резерва. Толку многу ми дојде смешно кога ми кажа 51% женско,а 49% машко. Нормално 50/50 или машко или женско трето нема.:lol::lol::lol::lol::lol:

На Fatalnata и mssuniquee им се допаѓа ова.
  11. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Мене во 13 и во 16 ми кажаа девојче сега ќе видиме утре што ќе каже докторот иако малку се плашам бидејќи имав периоди кога се заборавав со спиењето и се будев заспана на стомакот или пак на грб што мислите вие дали имам причина за грижи?

12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.511
    Допаѓања:
    19.409
    Не се секирај и ја спиев така се дури не почна да ми смета стомакот...никако не можев да сњ навикнам:D

На naturallmess и sun995 им се допаѓа ова.
  13. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Фала ти другарице на одговорот

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    30та недела за некој ден ке влезам па уште се местам да спијам пола на стомак. И тоа свесно. На страна повејќе на стомак сум нема шанса само на колк да спијам.
    И ништо не му е:)

На Fatalnata, maca050619, Lovebug01 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Да и ја осеќам дека мрда мислам цело време е активна фала богу прееска идам у кам да пазарам нешто зеленчук ми се јадеше коа ме клоцна мислам ме издиши а од друга страна викам рано е за да клоца толку силно тек од утре сум 21 недела

16. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    И јас спијам на грб, или на страна ама мислам дека повеќе сум на стомак аххах се надевам ништо не му ена бебко, мм по цела ноќ ме пази како спијам и ме буди да се свртам хахаха

На AnaMarijaAa и Milkiway им се допаѓа ова.
  17. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.703
    Допаѓања:
    9.442
    И јас исто тие недели, а и сега во 26та спијам на пола стомак. Еднаш во 15та 16та мислам беше сум се свртила баш ептен на стомак и се притисна цел стомак па се разбудив. Ништо не е страшно, самото тело ќе си се навикне зс спиење во друга положба. Земи стави перница меѓу нозе, мене тоа ми помага.

На sun995 и Milkiway им се допаѓа ова.
  18. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Баш сакав да ве прашам околу спиењето, ееновиве откако влегов во 6ти дали и стомак нагло ми порасна, навечер кога се вртам во спиење чувствувам болка долу ниско дури и во ва*ина. Дали е нормално?

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  19. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.704
    удира удира и ја за два дена 21 полна сега лежам пола саат активна мрда , се врти и шутира јако дури во бешика кога ме мава некогаш си мислам нема да стигнам до тоалет

20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.505
    Спиј на страна и стави си перница помеѓу нозе да ти биде удобно само што ќе се вртиш почесто колковите ќе те болат и ќе ти трнат додека се навикнат :) ако болката не е костантна тоа е веќе од бебето што почнува да натежнува али ако трае нон стоп консултирај се со лекар и кога ќе одиш на преглед чисто спомни му на гинекологот за да провери цервикс колку е :)