Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Mermaid

Mermaid Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    296

Ако се е супер при прегледи нема зошто да се грижиш.... уживај :) Јас сум крај на 6ти, баш денес се мерев плус 9кила ме фаќа паника :drunk:

На maca050619 и mssuniquee им се допаѓа ова.
  2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.455
    Допаѓања:
    8.838
    Уживај си, бебе да си напредува е важно. Супер што не ставаш на тебе:) на крај секако најмногу се ставаат кг.
    Јас до 4 месец немав ни грам ама до сега еве 7ми месец ќе влезам сум 6-7кг плус што ми е многу:(

На Ognena*, BabyD0ll и mssuniquee им се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Јас па +10кг до 7ми ги качив и толку сега веќе само качувам ситно од бебето се засилив сега стагнирам:D може и ти ќе останеш на тоа

На Brpbrp и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  4. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Од 15та недела до 20та +4 кг.
    Сега ќе видиме во септември за еден месец колку, ама сигурно ќе биде +4 пак. Не се замарам многу јадам што ми се јаде. Има денови ми се јаде многу, некогаш не ми се јаде. Фала боже па мачнините ми завршија моментално се е супер. Само што бебето почнува да ми теже и во спиење исто лево десно, десно лево, само се превртувам. Среда полни 5 месеци влегувам во 6ти.

На Brpbrp, ivance.., Krofna* и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.455
    Допаѓања:
    8.838
    Ама ти си слабичка а јас со 5кг вишок почнав бременост :( Сега последниве 2-3 недели некако како нагло да се здебелив и се во нозе и раце ми е отидено;( А отоци ич немам ко за чудо. Ај се надевам ќе стагнирам и јас, слабо вода пиев периодов можеби и до тоа е.

На Ognena*, BabyD0ll и Milkiway им се допаѓа ова.
  6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Па јас овој месец сум искрено само на вода сабајле јадам ручек и толку се дујам од вода пиење и да сум гладна не можам да јадам. Јади си колку ти се јаде..еве јас 8ми мес ќе седнам на ручек жива гладна и едвај јадам, ќе се подујам и лошо ми е..

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.474
    Ни јас не се замарам со јадење се јадам, но дури и докторот ми рече слаба си мајка јади ко за двајца. И готово и од дома ме напнаа да јадам повеќе.. И со првото 12кг качив само и тоа малиот 4360 се роди.
    Наутро неможам баш, но ручек и вечера убаво си јадам:)

На Ognena*, Brpbrp и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  8. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Кога прекинува килажата да се покачува нагло? Има слушнато сека последните два месеци само бебето растело... Да не се направам буре до крај. :rofl:

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    И мене ми рече не си поправена бе, а вагата покажа 4кг+. Рече се од бебето ти е ова. Ама јас се познавам, градите ми се зголемени, салце имам од страна малку, и колковите. И се жалев на мајка ми, па ми вика, мора да се здебелиш како ќе го родиш слабичка мори :D:rofl::rofl:

На Ognena*, naturallmess и mssuniquee им се допаѓа ова.
  10. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Па ја по мрне гледам во 2 мес качив плус 10 и еве сега во 8ми така многу малку...ама ја ептен јадев сега па не можам толку да јадам. Дека топло само на вода :whew::D ама кај секој различно е валда

На Alishan30, Ognena*, naturallmess и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    26та недела не сум се измерила. :tmi: Ама машала како ѓуленце сум. :smirk: Ќе видиме од понеделник на преглед.

На Alishan30, Ognena*, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    не се оптеретувајте со килжа , од бокс ќе симнете со - 5 до 6 кг инстантно , после полека се ќе си дојде на место , ако доите после пораѓај првите месеци ќе бидеме далеку од диета ( здрава разновидна храна , бебче да може убаво да расте ) а после за 5 кг или 10 кг вишок ќе се симнат без мака , јас пред 18 месеци бев 67 кг , од хормони,од секакви витамини, инекции и секакви чуда ја почнав со 80 кг бременоста едвај се поднесувам себе си ама го ставив овој живот во мене на прво место ,пред физички изглед и пред се , до сега 4 кг и се молам само 95 ка да не надминам до крај на бременост (fingers)(facepalm)

На Alishan30, Ognena*, Brpbrp и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330

Исто и јас од хормони качив. Пред нив бев 62 иако за мене и тие се многу цел живот бев 55, со хормони дојдов 68-69кг, сеа сум 72 качена.
    Тешко дека ќе дојдам до старата килажа ама бар до 65 би била задоволна да се вратам.
    Иако не ми е приоритет само со бебко се да е како што треба.

На Alishan30 и naturallmess им се допаѓа ова.
  14. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.100

јас сум 21 недела имам скоро 8кг качено и ми е многу , а не јадам тролку пред да останам трудна јадев повише но си бев и слабичка и висока сум 172 .. но што е тука е ...

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Diva0710

Diva0710 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    208
    Женски некоја со слично искуство...17+2 сум пред 2 недели бев на контрила се си е ок сега следно сум по 2 недели ама страшно анксиозна сум неможам да дочекам. До сега фала му на бога се си е супер мн благи симптоми, ни мачнини ни ништо,се си тера лесно без проблем ни хормони ни апчиња пијам само витамините. Има некои денови кога ме затега доле докторот ми вика од ширењето на матката е ама јас пак се паничам зошто, има пак други денови кога никаква болка не осеќам полна сум со енергија буквално летам ко ништо да немам. Пак страв зошто се осеќам толку супер нели треба да осеќам нешто. Згора на тоа бебо незз сеуште далу сум го осетила мислам да ама не сум сигурна зошто цревата ми се преактивни. Си нарачав доплер за да го слушам срцето да си ја смирувам анксиозноста ама па страв ми е дека ќе се опседнам со него. И така натака...зошто толку страв имам не разбирам...треба ли секој ден нешто да осеќам или има денови кога стварно се е мирно?

16. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.100

ааа неможеш така опушти се малце .. Имаш супер бременост спрема тоа што опиша, зошто да паничеш кога нема потреба од тоа , па што да кажеме ние кој сме имале ваму таму мали проблемчиња краварења и слично .. нема потреба опушти се и уживај најнормално си е некогаш да немаш енергија , некогаш да осекаш болки грчеви тоа е од ширенње на матката и уште по нормално е некој денови да не осекаш ништо и да си полна со енергија ... Само опуштено и не размислувај на лоши работи позз:)

На Ognena* и Diva0710 им се допаѓа ова.
  17. maca050619

maca050619 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    139
    од кога се влегува во 6ти месец , и кога почнува нагло да расне стомакот ? Јас сум 21 недела скоро а мислам дека го немам почуствувано простор за грижа има ?

18. Ognena*

Ognena* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    872
    Добро изгледа само јас имам меше во 15 недела :$ а слабичка си бев 53 килца.
    Како и да е многу му се радувам, само нека расте:f:

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.
  19. wannababy

wannababy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2020
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    2.379
    c26efe30c96bd96586c82cb84e8ffb6c.jpg

@maca050619 јас се водам по оваа табела, така да би рекла дека од 22 недела веќе треба да се почне 6 - тиот месец.. и за стомак мислам дека тогаш почнува бебе повеќе да качува на килажа а со тоа и стомак поинтензивно да расне.. доколку сум грешка нека ме поправи некој од поискусните :*

На Brpbrp и maca050619 им се допаѓа ова.
  20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Иста сум и јас од кога влегов 8ми стагнирав со килажа, а се утепав благо јадејќи само веќе недела или две како имам некоја одбивност на храна ниту знам дали ми се јаде или не :shake: али битно бебе си напредува и точно е дека повеќе сега во нив оди храната али сепак треба да се припазува на храна :D

На Alishan30 и Milkiway им се допаѓа ова.