1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.455
    Допаѓања:
    8.838
    Не би требало, се шират тој период мускули па нормални се такви болки (доколку се издржливи и не се менструални) Ако не си почнала магнезиум да пиеш, консултирај се со докторот дали да земаш.

На Catlover17 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Девојки полна 27гн сум. Да се селам во трето тромесечие или да останам тука уште малце? Мислам дека веќе 7ми месец се рачуна?

На mssuniquee, Fatalnata, Alishan30 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Е да за трето си...:inlove: по мојава апп од 27ма се влага 7ми месец

На Alishan30 и Tsukinory им се допаѓа ова.
  4. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    10.760
    Јас си гледам според ова..значи 7 си..,со лесно со крај...:clap:

Прикачени фајлови:

На Tsukinory му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Девојки од вчера како да ме има фатено некоја дијареа кажете што да правам иначе сум 16+6

6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Чај од нане двопек банана и можеш Провен пробиотик ќе ти помине. Мене тој ми го давале. Сигурно можеш и Линекс но прашај во аптека

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    Пробај да го смениш магнезиумот, мене од тоа ми беше 2 недели, па се среди кога го сменив.

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Ти благодарам уште се немам исконсултирав со матичнава па ќе пробам

Ја прашав сега ми рече активен јаглен и електролити

Последна измена од модератор: 22 август 2020
    На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Diva0710

Diva0710 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    208
    I mene mi se ima slucuvano povremeno...razgovarav so ginekologot vika deka e normalno vekje vo 2 ro tromesecie matkata se povekje se siri, se sirat ligamentite i pritiska na nervite. Bolkata vo nogata e verovatno od ishijaldicniot nerv, matkata pritiska na nego i moze da se javi bolka vo ednata noga duri i po cela dolzina. Dosta pisuva i na internet za toa. Sepak ako e nekoja jaka ili neizdrzliva bolka treba na doktor.

На Catlover17 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. maca050619

maca050619 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    139
    мамичкии чај од брусница може да се пие ?

11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Дозволено е јас имам пиено до 2л дневно

На maca050619 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. maca050619

maca050619 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    139
    фалаа :inlove:

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    22+4, се будам цела вечер и имам доста кошмари. Сонови кои се поврзани со стравовите мои во реалниов живот. Во сонот ми се остварува тоа од што се плашам во реланиов живот.
    Многу сум исцрпена денес и емотивна, мислам дека хормоните ми се покачени.
    Со бременоста се е во ред, бебка си мрда.

На thelittle17, S.12.G, Ema.Sk и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Иста сум со соновите

15. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    За време на пубертет имав кошмари секоја вечер, што од анксиозност што од хормони. Сама си направив систем таквите сон во сон ноќи да ги прекинам и ублажам. Кога ќе се разбудете вознемирени, станете прошетајте излезете на тераса/прозор за малце воздух. И нацртајте си во мислите одреден предмет/мисла кои кога ќе си ги споменеме автоматски ја исклучуваат потсвеста и го прекинува синџирот на кошмари. Можеби звучи смешно ама по секој кошмар и изрипување од кревет си визуелизирав сладолед во корнет и ги додадав сите детали колку топки, кои вкусови, какви мрвици. Му давам на мозокот задача за да не ми ја превртува снимката на кошмарот и да ме држи во грч. Мене ми помогна. Сега лесно сонувам со ретки лоши соништа и многу брзо се вадам од тоа бунило и дезориентираност. Ми се случило и лош сон да го доведат до степен на добар исход ако сум доволно свесна дека сонувам. Пробајте

На kukla21 и Ava.84 им се допаѓа ова.
  16. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.874
    Допаѓања:
    34.025
    14+0 за тука сум веќе:angel: Уште имам мачнини, не можам да јадам осеќам како топка која ме притиска на желудникот и не можам да дишам :sweat:Повремено повраќање и секој ден си се жалам не можам веќе:( Енергија нула. Од едниот до друиот кревет стигам, а се осеќам како 15км маратон да сум истрчала:D Од домашни задачи ништо не можам да фатам само една перална што ќе ставам и две за садови и толку како 12 саати да сум работела(facepalm)Па замислете каков хаос е од дадата:lol:Кога ќе мине чудово не знам|(Витамините не ги пијам редовно мислам од нив повраќам]:)Може и затоа енергија немам.Се чуствувам како 9 месец не 4ти, балон ќе пукнам мислам:rofl:
    Апетит слаб , килограмите ми се исти:$
    Имам термин во вторник се надевам да ми даде уште неколку дена боловање.Па од понеделник на работа, а не ми се оди:drunk:

На Izzy_0504, azelea, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Diva0710

Diva0710 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    208
    Женски како ги осеќате вашите бебушки? Отприлика пред 2 недели почнав да го осеќам бебчо не бев сигурна на почеток дали е бебето или цревата, но сега веќе почнав да препознавам поубаво...Сега сум 18+3 и од вчера послабо го осеќам дури и не сум ни сигурна дека го осеќам...Во среда сум на контрола неможам да дочекам. Нормално ли е или не?

На Moce19 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    445
    Нормално е, исто и кај мене пред некој ден едвај заспав вчера го нема цен ден дури вечерта. Не се оптеретувај , кога треба ке се јави беба :D

На Diva0710 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    5.675

И ја така со витамините па си купив др као демек нема мака од нив да иам :D аха исто :D Мене 12н ми се смириа речиси 90% сега иам мака коа се прејадувам ( а прејадување сеа ми е две минијатурни рибанки леб и фул сум :doh:) и еве неделава 17та сум сега пак повраќам еднаш дневно фиксно :doh: и киселини ноќе коа ќе ме склукат :devil:
    а ново плус да не ми е досадно :D трпки нозе како ме фаќаат навечер коа ќе легнам баш и зомби постанав :drunk:
    Блескаме :D

А за витамините , да видиш некој период од денот да си погодиш , пр ја појадувам и после 1ч ги пијам бар нешто од појадокот да остане у мене :D у случај да ми се згаде :D па приквечер тие за крвта ги пијам , магнезиум пред спање , ама слабо помага :whew:

На zhap4e и Ava.84 им се допаѓа ова.
  20. rainbow_bb

rainbow_bb Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    19та недела и веќе осеќам мрдање и од надвор, и мм осети кога стави рака :o баш тогаш најсилно удри. :inlove: денес дури и го гледам тупкањето ако ритмично удира/клоца на исто место. прилично ниско во линија на гаќите.

На wannababy, Li-Li, Cholipam и 5 други им се допаѓа ова.