Не би требало, се шират тој период мускули па нормални се такви болки (доколку се издржливи и не се менструални) Ако не си почнала магнезиум да пиеш, консултирај се со докторот дали да земаш.
Девојки полна 27гн сум. Да се селам во трето тромесечие или да останам тука уште малце? Мислам дека веќе 7ми месец се рачуна?
Чај од нане двопек банана и можеш Провен пробиотик ќе ти помине. Мене тој ми го давале. Сигурно можеш и Линекс но прашај во аптека
Ти благодарам уште се немам исконсултирав со матичнава па ќе пробам Ја прашав сега ми рече активен јаглен и електролити
I mene mi se ima slucuvano povremeno...razgovarav so ginekologot vika deka e normalno vekje vo 2 ro tromesecie matkata se povekje se siri, se sirat ligamentite i pritiska na nervite. Bolkata vo nogata e verovatno od ishijaldicniot nerv, matkata pritiska na nego i moze da se javi bolka vo ednata noga duri i po cela dolzina. Dosta pisuva i na internet za toa. Sepak ako e nekoja jaka ili neizdrzliva bolka treba na doktor.
22+4, се будам цела вечер и имам доста кошмари. Сонови кои се поврзани со стравовите мои во реалниов живот. Во сонот ми се остварува тоа од што се плашам во реланиов живот. Многу сум исцрпена денес и емотивна, мислам дека хормоните ми се покачени. Со бременоста се е во ред, бебка си мрда.
За време на пубертет имав кошмари секоја вечер, што од анксиозност што од хормони. Сама си направив систем таквите сон во сон ноќи да ги прекинам и ублажам. Кога ќе се разбудете вознемирени, станете прошетајте излезете на тераса/прозор за малце воздух. И нацртајте си во мислите одреден предмет/мисла кои кога ќе си ги споменеме автоматски ја исклучуваат потсвеста и го прекинува синџирот на кошмари. Можеби звучи смешно ама по секој кошмар и изрипување од кревет си визуелизирав сладолед во корнет и ги додадав сите детали колку топки, кои вкусови, какви мрвици. Му давам на мозокот задача за да не ми ја превртува снимката на кошмарот и да ме држи во грч. Мене ми помогна. Сега лесно сонувам со ретки лоши соништа и многу брзо се вадам од тоа бунило и дезориентираност. Ми се случило и лош сон да го доведат до степен на добар исход ако сум доволно свесна дека сонувам. Пробајте
14+0 за тука сум веќе Уште имам мачнини, не можам да јадам осеќам како топка која ме притиска на желудникот и не можам да дишам Повремено повраќање и секој ден си се жалам не можам веќе Енергија нула. Од едниот до друиот кревет стигам, а се осеќам како 15км маратон да сум истрчала Од домашни задачи ништо не можам да фатам само една перална што ќе ставам и две за садови и толку како 12 саати да сум работелаПа замислете каков хаос е од дадатаКога ќе мине чудово не знамВитамините не ги пијам редовно мислам од нив повраќамМоже и затоа енергија немам.Се чуствувам како 9 месец не 4ти, балон ќе пукнам мислам Апетит слаб , килограмите ми се исти Имам термин во вторник се надевам да ми даде уште неколку дена боловање.Па од понеделник на работа, а не ми се оди
Женски како ги осеќате вашите бебушки? Отприлика пред 2 недели почнав да го осеќам бебчо не бев сигурна на почеток дали е бебето или цревата, но сега веќе почнав да препознавам поубаво...Сега сум 18+3 и од вчера послабо го осеќам дури и не сум ни сигурна дека го осеќам...Во среда сум на контрола неможам да дочекам. Нормално ли е или не?
Нормално е, исто и кај мене пред некој ден едвај заспав вчера го нема цен ден дури вечерта. Не се оптеретувај , кога треба ке се јави беба
И ја така со витамините па си купив др као демек нема мака од нив да иам аха исто Мене 12н ми се смириа речиси 90% сега иам мака коа се прејадувам ( а прејадување сеа ми е две минијатурни рибанки леб и фул сум ) и еве неделава 17та сум сега пак повраќам еднаш дневно фиксно и киселини ноќе коа ќе ме склукат а ново плус да не ми е досадно трпки нозе како ме фаќаат навечер коа ќе легнам баш и зомби постанав Блескаме А за витамините , да видиш некој период од денот да си погодиш , пр ја појадувам и после 1ч ги пијам бар нешто од појадокот да остане у мене у случај да ми се згаде па приквечер тие за крвта ги пијам , магнезиум пред спање , ама слабо помага
19та недела и веќе осеќам мрдање и од надвор, и мм осети кога стави рака баш тогаш најсилно удри. денес дури и го гледам тупкањето ако ритмично удира/клоца на исто место. прилично ниско во линија на гаќите.