Второ тромесечие од бременоста

Discussion in 'Бременост' started by BellaS, Jun 19, 2014.

1. Li-Li

Li-Li Истакнат член

И јас сум 19 недела. Не го осеќам бејби дека баш удира единствено можеби како бранчиња на стомакот исто како кога ќе ти закркорат цревата. Понекогаш кога ќе легнам на грб зависи како е наместено или левата стрна од стомакот или десната страна на стомакот ми е поддигната а другата сплескана и тогаш знам каде е точно.:lol::lol::lol::lol::lol:

2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Јас прв пат осетив во 16та како бранче, и после дури во 18та-19та почнав поредовно ама не секој ден. Од 25+ веќе поубаво се осеќа, така да без паника и да поминат неколку денови да не го осетиш не е страшно. Тоа си мрда ама колку ќе го осетиш зависи од положбата како е наместено, и кога си во движење може и да не го осеќаш. Тука пишуваа благо, кока кола и лежење на грб за да мрдне, а кај мене ни тоа секогаш не помага:D Плус читав и дека во тој период 6ти месец спијат по 20 саати и тогаш се мирни. Јас сум 28ма и уште има денови кога е многу мирна бебка, ќе мрдне онака мрзливо неколку пати, а има и денови кога ми го поткрева стомакот. Мм само 2 пати ја има осетено. Има бебиња помирни и бебиња поактивни, со тек на време ќе си го научиш:) Се е нормално, немаш потреба да паничиш:)

3. no name5

no name5 Популарен член

сакам да прашам дали е нормално одвреме на време жолтеников исцедок заедно со бел , брисеви имам правено се е ок , но сега е малце по жолтеникав и затоа ме секира , нема мирис ни чешање ..

4. IJAE

IJAE Истакнат член

Истото и мене ми се случува и не е ништо загрижувачко, само мењај често памучни гаќи и пеглај ги пред да ги облечеш. Јас по 3 пати на ден мењавам, брисевите ми се чисти ама тоа е во бременост мислам дека сите го имаат тој исцедок

wannababy, Brpbrp, Diva0710 and 2 others like this.
  5. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

22+6 дали и вас ве буди беба од во сон поради јако тропкање?
    Има два вечери како јако тропка и ме буди, дали е нормално оваа недела?

naturallmess and Fatalnata like this.
  6. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Да и кај мене е така уште во 20-21 недела ме будеше, а сега 27 скоро по 2-3 пати во текот на ноќта се будам од удари.

LivingGlam and BabyD0ll like this.
  7. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Добро да знам што да очекувам, малку ми е непријатно кога ќе се разбудам, како да турка по 5 секунди на едно место, па ми е страв, ајде ќе се навикнам..

Fatalnata likes this.
  8. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Навики се што поскоро оти како летаат неделите се почесто ќе те буди, уствари не потсетуваат дека се тука .

BabyD0ll likes this.
  9. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Бев денес на преглед 14+2 го видовме бебече.Си мрдкаше , дури и дада го виде па вика ми мавта рака:inlove: Докторката го помава тоа ехото и ај доста.И кажав дека ме боли грбот одговор да вежбам|(Јас немам сила до веце да идам вика вежбај|(Велам немам воздух не можам да дишам - па многу ти е оптоватен крвотокот и затоа, сигурно од гадењето:(Одговори за чудење и јас тоа го знаев.После прегледот ме мереа и притисок и килжа.Притисокот ме загрижи многу 142 со 78 ама неможев да прашам нели е рано за волкав притисок.
    Па сега многу сум уплашена .Ми даде едни апчиња за гадење па се надевам да се освежам малку:sweat:

Ognena*, zhap4e, Krofna* and 2 others like this.
  10. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Вие изглеа ептен слабички сте штом ве буди така :D 28ма сум и мојава уште како црвче мрда, а кога ќе мавне така појакичко ич не ми е непријатно :D

Fatalnata likes this.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Како мене не ми кажеше да вежбам нај радосна на цел свет ќе бев :D кога лежев првите месеци мислам дека цел свет ми се сруши, а сега веќе на крај па не можеш ни да ме станеш од топлово не ми се ни живее:D. Иначе притисокот да не ти се качил од движење ете до лекар и од јадење може моментално да ти покаже особено ако е дигитален стално покажува 5-10 повеќе

12. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Преку ден обожавам кога ќе мрдка, па јас ставам рака па го осеќам како се движи.
    Во сон ми е непријатно оти синоќа туркаше 5 секунди на едно место па бам јако удри и се исплашив, ех душа и него му е тесно во стомачето.
    Иначе да моето јако удира, не сум многу слаба средна сум, баш се здебелив сега, не сум мерена иначе чекам следна контрола да се мерам па да добијам шок :D

S.12.G and Lovebug01 like this.
  13. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Иста сум и јас и ако не ми е препорачано да лежам јас ништо не правам само лежам.Сила имам до кревет и веце да идам.За притисокот не сум пешачела многу некој 100-200 метри.Јадење месо не можам да мириснам, што и да апнам престанувам да дишам многу ми е мачно и јадам многу малку.Не сум била возбудена.Бев среќна заради бебето.Не знам и глава цела вечер ме болеше.Сега пак ми спаднал 116 со 68:)

14. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Па јака е момава моја, баш пред некој ден се присетував на првата бременост со синко и баш ми велев на мм, синко ептен беше нежен ама оваа женскава ме отепа и за него. Па имам пишувано дека 26 +3 г.н само 3 кг имам покачено, стомачето е минијатурно , само бебчето е,а јас сум висока и имав нормална килажа па затоа изгледа и јако удира малку место има.

Ava.84 and Alishan30 like this.
  15. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Здраво девојки.

Моментално сум 18та недела. Мислам дека настинав: ме гребе грлото и ме печат очите, можно е и температура да качам.

Гинекологот е на одмор енд со ем ај... Доколку сте се нашле во слична ситуација, ве молам споделете искуство, што би можела да се напијам од лекарства?

16. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Само парацетамол ако имаш покачена температура, а за грлото пропомел пастилите за лижење мислам беа безбедни. Земај и витамун Ц обавезно, и повеќе течности. Со помин (fingers)

17. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Ти благодарам, почнувам веднаш!

18. maca050619

maca050619 Истакнат член

мамички некој страници поефтини од нет за новороденчиња се што треба , и за од томи типи шишињата да не знаете каде има комплет ?

19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Томи типи ми кажаа само Бебе супермаркет ако си од скопје.
    За облека исто ако си од скопје до сега најевтино и најубаво што сум купила било од Ваикики..не е онлајн ама може ќе те однесе пат

maca050619 likes this.
  20. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Baby shop Bomida, Tilla kids, моментално на овие ми текнува за облека за онлајн, имаат фб страни и пристапни цени. Ќе ти излезат и други штом ги заследиш овие па види разгледај.

maca050619 likes this.