Znaci denivive obavezno zemisi brisevi posebno za mikrobiologija moe mislenje e toa konsultirajse so maticniot ili so drug lekar
Sakam zdravje boze vo ponedelnik da odam za brisevite i taman do sreda pred nova godina da se gotovi, oti ova e nepodnoslivo veke....
Ako mi veruvas , jas sinokja cela nok ne zaspav, od sto se grizam za brisevite, zosto sum sigurna deka ke izleze nesto i mnogu se plasam...
Здрaвo феминки,неoфицијaлнo сум ви нa темaвa уште еднa неделa нo ми треба совет зa киселините ,мнoгу гaднo ми е oд нив ме пече грлoтo 2 денa,штo е нaјефикснo и шo се смее .
Eve i jas se prijavuvam vo vtoro tromesecje..jas za kiselini ladno mleko stvarno mi pomaga isto i ima edni renni se vikaat se lizat ama ne se nesto od golema pomos.
Od denes sum 14 nedela, pa vreme e da vi se pridruzam. Koga vi potvrdija polot na bebence, nie uste cekame da ni kazat ne bese sigurna dr na skrining. Posle skrining mi kazaa deka ne mora da zakazuvam pregled na klinika preku maticen dokolku e vo rok od mesec dena. Ima li nekoj iskustvo so ova? Dali samo so upat da se pojavam tamu?
Mene okolu 20 nedela mi potvrdija...sega sum 14.sto muslite za skriningot vo 20 nedela.dalu nekoj pravel dosega?
Јас го правев скринингот во 21 недела, тој е мн важен за да се видат првично органите на бебето, дали се добро развиени
Мислам дека сите прават сега скрининг во 20та недела.Ти гледај од таа страна што ќе имаш една прилика повеќе да си го видиш бебенцето.Прекрасно чувство!!!
Дали сме правеле втор скрининг? Скоро сите го имаат правено, колку што гледам јас. Da vo 20 nedela najdobo pravi go.
Pravev vo 13 nedela.a sega ovaj e za organite taka.ma ovde vo stranstvo ne objasnuvaat nisto.jas za prvito dete nisto ne pravev mozda zatoa sto bev pomlada i se porodiv vo mk.a ovde nisto neznam prasuvam i dobivam kratki idgovori
Која недела си сега? Јас сум 14-та, ама мислам дека е рано за да закажувам уште сега, зошто во 18-та имам преглед на матичен гин, па се мислев дали да почекам до тогаш. И која е процедурата за закажување, телефонски или лично?