И кај мене е две недели понапредно и не е од шеќер од клексаните било, шеќерот цела бременост ми е супер најверојатно по нешто препознаваат што е од шеќер а што од клексани[/QUOTE] Значи буциња Јас сум 28ма а бебчето е ко 29та и 5 дена
Здраво девојки, како сте? Едно прашање Спиете ли на грб? Јас сум 23та недела денес, спијам на лева и десна страна и повремено и кратко на грб. Осеќам некогаш како да ги стискам бебињата зависно на која страна сум свртена. Од бабини деветини да кажам, незнам колку и дали така треба(ќе си ја прашам и докторката) при секое вртење од една на друга страна требало прво да се исправиш во кревет па после да се свртиш било на лева или десна. Вие како правите? Како спиете? Ви благодарам на сите однапред
Vo manu zboruvav ama tamu ki ispituvaat samo 4anomalii pa zatoa nemazam da rizikuvam samo za toa a vo gak se ispituvaat
Ако сакаш да ме казниш речи ми да спијам на грб. Имам перница трудничка спијам на страна дури и на стомак. Се вртам како фока. Едвај. А се исправам како пушка кога ке почне да вришти син ми. 33та недела терам вака. Сакам да ти напишам да спиеш како ти е згодно. И да спиеш додека можеш
Не бев на лекар касно беше, се напив чај од брусница, цела ноќ ме болеше. Сега сум подобро еве ќе пијам чаеви можеби е прелада, ако ме заболе пак одам на лекар.
Девојки некоја да е била на втор скрининг во Ремедика да ми каже цена..? првиот беше 4000..дали и вториот би бил толку?
Ќе ти помине. Ако одиш во веце нормално ок си, сигурно е од преладено. Пиј мнооогу чај и мочај да се прочистиш. Ама ако забележиш дека тешко мочкаш и почне повеќе да те боли оди да ти го видат бубрегот на ехо.
Јас претежно на страна ама ме фака ужасна болка во колковите и се вртам на грб, неизбежно ми е спиењето на грб. Туку што да правам со несоници станувам за до вц и толку очи отворени.
Исто и јас така и на страна ама кога ќе се укочам на грб барем пола саат. А за несоници исто да не зборам. По три пати станувам навечер па додека се наместам и колку толку заспијам веќе се разденило хаха. А мм гајле нема леле колку му љубоморам хаха
Јас имав бубрежни болки во минатата бременост, мене ме болеше кичмата и напред ниско стомакот, прејаки болки континуирани кои никко не се смируваа. Имав песок изгледа и кога ќе се придвижеше низ мочни канали страшно болеше. Се средив со пролом вода, чај од брусница, многу течности. Имав неколку такви напади.
Истоо не ме ни осеќа кога станувам за до вц Кај мене почнаа и киселини, ноќеска и од нив неможев да заспијам ме изгореа, плус вчера конечно искочив од дома после неколку дена дека посвежо беше едвај се вратив кочма ме искина, потешко веќе станува
Да и мене ме боли долу во стомакот, ме стега денес, ама позади ми помина болката. Малку ми е страв. Мене ми имаа кажано одамна дека имам малку песок. Сега за сега пијам чај од брусница, мислам дека беше прелада. Ако ме заболе пак и појако ќе морам на ехо.
Тоа и јас викам сеа ми е мака и тешко а кај се последните месеци. Ама ајде со сите сили ќе издржиме, мајки ќе станеме
Тогаш има шанси да е тоа. Земи си Пролом вода обавезно. Ако се влоши оди на преглед. Потенцирај дека имаш таков пробчем. Јас со тие болки прашав и матичен и приватен гинеколог, завршив и на болница во 5ти месец затоа што измочав и малку крв во текот на најголемите болки и мислев се пораѓам. Сите велеа штом не се на интервали болките не е ништо, а на никој не му текна дека можи е песок. На крај сама ми текна кога видов на тоалетна нешто слично на ситно камче и кога направив следно мокрача излезе дека имам.
Јас па само на грб можам да спијам. Странично не, ми се укочуваат колковите и не можам да мрднам после. Море и на полустомак некогаш се осеќам дека лежам, па се вртам брзински на грб да не го стиснам бебето
Истите "болки" ги имам, ама шо знам не би ги нарекла болки, како неугодно стегање на моменти. Не е тоа од стегање на матката? Инаку јас сум 18та недела