Позади имав болка ама издржлива, исто и во стомакот долу и како стегање. Јас се надевам дека е само матката, може и тоа да е затоа што се шири, ама позади болката како жештина (сепак издржлива) мислам дека беше воспаление на бубрегот. Сега сум добра се е во ред.
Jas plativ 4550 vo Sistina ama tamu odam na kontroli....jas sum so IVF bremena i kaj toj doktor pravev skrining.
Пиел ли некој хефарол во бременост ? Пробав еден куп сирупи ампули не се подобри, хефарол пиев и во претходната бременост и од нив супер ми беше хемоглобинот.
Читав тука некои разговори и малку ми се измешаа работите околу пренаталните тестови во глава.... Прв скрининг правев 13та недела, се беше ок, приска не правев. Моментално сум 20та недела, втор скрининг ми е планиран за во 21ва. Дали покрај вториот скрининг и регуларните проверки на крв/мокраќа има уште некое испитување што се прави во тој период? Некој пренатален тест можеби? Во понеделник секако ќе ја прашам и матичната, ама сакав и ваши искуства да чујам, многу учам така.
матичната ми спомна испитување на ддимери, неделава (22 гн) ќе се јавам да ми најдат термин, ама ќе барам да ми закажат за недела-две од тогаш.
Супер блиску сме биле, Јас сум 18 недела и нели треба да одам на втор скрининг сега после 20 така?и кажи ми дали треба со полна бешика или не?
Kako odi procedurata toj den za amniocinteza kolku vreme treba da se bide vo gak I dali gladna ili ne I dali moze po vrski da se zemaat dva primeroka dali e opasno za edniot da go nosam vo manu ama vo manu ispituvaat samo 4anomali a vo gak se odgovorete ve molam kok sto znae