Па сигурно си вика што ме закачува мама сегаЗлатно си спев Не е страшно .Има жени што паѓаат на стомакот па се е во ред со бебето .Така да уживај и гали меше
Драги членки, Дали некоја од вас имала остри болки во долниот дел од стомакот, од левата страна?Инаку сум 17 недела со близнаци
Дали си сигурна дека се јајниците? Јас имав исто такви остри болки во долниот дел, де од лева, де од десна, од 16та недела почнаа, како почна да ми расте стомакот забрзано. Најверојатно се шири матката, како кај сите ама од паника мислиш ти се јајниците.
мамички ми се јави некој осип кај ципите препоните не ме чеша ништо но исфрлана сум па мислам се проширува да не знае некоја нешто да ми помогне не сум алергична на ништо иначе сум 24+6
И јас осеќам како затегање и мало испапчување во еден дел во долниот дел од стомакот, трае 5 секунди и опушта. Се надевам дека е исто од нагло зголемување на стомакот.
И јас сум бремена со близнаци да имав еден ден така болки како во јајник да ме пресече но ги снема другиот ден, сега повеќе во ребра осекам болки бидејќи како растат бебушите стискаат сите органи најверојатно тоа е и таа болка
Draga Ognena, Fala ti na dogovorot, Daj Boze da e toa, ke go izdrzime, samo bebinata kaj site da se dobro..
Jas vcera, kako sto pisav strasni bolki dolu kaj leviot jajnik, eve sabajlevo ne e tolku bolno.. Kako sto pisuvaat I Dr clenki, mozebi I Normalno e.. Prva bremenost mi e I ne znam kako I od nekogas od sto se bolkite.. Inaku standard bolka vo grbot, vo grad, abe vo se..
Да да стандард се боли инаку и за секоја болка ја прашувам докторката нормално е вели се шири матка и како растат бебињата ги стискаат органите, плус ние со близнаци дупла мака, тоа е тоа ке издржиме за бебушките само нека се родат здрави живи
Од каде бе оволку железо? Страв ме фаќа, не јадам месо никако, мора да е до гравчето Или можеби до овесните снегулки, не знам.
Маца ова не ми личи како сега да си исфрлана, веќе се засушени, од храна не верувам дека е пошто знам по себе како е да имаш уртикарија. Најдобро да одиш на кожен лекар
ставав бекутан пудра на тој дел сега ми текна да не ми се жуља меѓу нозе и баш таму имам може да ми е од тоа зошто ни ме чеша ни ништо се јавив кај матичен ми рече со камилица да премивам па ке видиме .. фалааа тиии
А да мачкаш некоја маст не ти кажаа?? Секоја кожа е различна, за да ти помине побрзо. Незнам што смее во бременост, јас знам за себе.. а можно е од бекутан пудра да си направила иритација, фоликулот си го задушила и влакното не е ослободено да расте па затоа вака си се нафрлила, битно ќе помине
Дали имате болки во нозете? Во првата бременост не се сеќавав да имам, ама тогаш и не бев нешто активна. Сега одам на работа и кога стојам ме многу болат нозете
Кога стојам подолго и јас имам болки, незнам која недела си ама како надоаѓа тежината нормално е, земај вит С и Мг пиј редовно
Мене ме болат кога ќе легнам да спијам од сон ме буди болка па пијам магнезиум.Ама не е некоја болка само како нелагодност имам.