Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.135
    Допаѓања:
    2.718
    Vo gak ti zakazuva maticnata preku moj termin. Za privatno sama si zakazuvas na tel.

На Irrepleceable му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Isto 14. sum, bev na pregled za brisevi i zakazav preku moj termin, sestra mi zakaza preku kompjuter sega se odi. Proveri mozda mozes i da se javis i maticen ginekolog da ti zakaze termin, ako sakas na klinika. Docna ke ti bide ako zakazes duri vo 18-ta. Posle ke mora so prioriteten i da cekas, vaka imas vreme tocno koga da odis tamu i mnogu e polesno. Za prvi skrining se macev so prioriteten cekav okolu tri casa da me primat.

На Irrepleceable му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Јас читав од 18 та до 22 -скининг за аномалии на плодот на сајтот на ремедика а ова само 22 и 21 незнам ,мене ми закажаа во 18 та недела и си мислам да не е па прерано,ако треба мош па во 22 пак ке ми закаже докторот.

4. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Знаат докторите повеќе пд нас,не се замарај.иако ми беа кажале кога бев за скринингот да се вратам за 3 недели за ехо кардио на бебето

5. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Ajde i vo ovaa grupa da prasam, imase li nekoj pozitivno CMV preku krv, na mikrobiologija i dr da i kazal deka ne e aktivna nego deka toa se antitela? Na rezultatot nemase nikakvi parametri, nitu igg ili igm. Samo pisuvase pozitivno.

6. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Што е тоа стасија не го знам

7. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Citomegalo virus, se pravi ispituvanje vo 14 nedela, kao del od torch ispituvanja. Me pratil maticniot.

8. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    јас ова не го правев,зошто баш пак ова те прати да испитуваш ,преку крв ли се прави и што е со вирусот ,лошо ли е ,штетно ли е,извини сакам да се информирам ,а и другите што ке читат да се информират

9. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Navodno trebalo da proveram, ni ne znavev zosto idam.... navistina ne znam sto e, zatoa i prasuvam dali nekoj se ima sretnato so ova. Citav deka dosta zeni ne ni isle na ova.... taka da nema mesto za panika... mene samo me zacudi vrz baza na sto sestrata protumaci deka se antitela i deka ne e aktiven. Kolku sto citam toa e herpes...ima statija na google, vednas izgala stom napises sto e citomegalo virus.

10. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    jas nema da idam da go pravam....veke preteraa pamet vadat...

На Stasija му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Da znaev zosto e nemase ni jas da idam. Od klinicki do Zoil so solzi do dr, a znaes kako dogurav do 4. mesec i voopsto kolki lezevme, ti i @mimidjon izivuvanje :( ama ke mi pomine .... ke se vratam vo moja pozitivna sostojba za brzo :) :*

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    te guskam @Stasija ....Gospod da ne cuva,jas maka macam so d-dimerite,visoki mi se i primam fraksiparin,ama se ke izdrzam samo na kraj da izleze se vo red.
    Na skriningot mi kazaa deka najverojatno nosam masko :)

На Lisa_Maja, Miss.Sweet, podravka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    I jas izgleda masko hehhe :) borci sme nie, ne dovodim vo prasanje nisto, normalno deka ke odime do kraj....samo nema veke da se zamaram so ispituvanja, a da ne se rasprasam zosto gi pravam. :) ;)

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Стaсијa без депресијa aјдее шo е тoa пa сите имаме пo нешто вo oргaнизмoт ,бактерии кoлку сaкaш,не му се секирaј,јaс Зaтoa Ивaнoвски си гo слушам не декс oн е нaјдoбaр и знaе се нo aкo сите пo нешто ми кaжaт дa испитaм декa ми е крaјoт ете oд 12 тa дo 18 тa недела ништо немам зa испитувaње рaaт главата ми е.Сaмo oд мoјa желбa мoже крв и уринoкултурa .Пишував зa мaтичниo шo ме изнервира пa пчaчев прв пaт вo oвoј прoцес,сoлзa не сум пуштилa сaмa ниту зa пункцијa ниту зa трaнсфер хиперстимулaциии чудa oн нaјде дa ми кажува декa сaмo димчевски павле кaкo и дa е дoктoрoт бил кoмпетентен зa дaунoв синдром.Целa македонија ли кaј негo oди кaкo дa не,мoже си е oк дoктoрoт нo никoгaш не се кaжувa тoa нa пациент.Тaкa дa главата гoре и дoви се нс дoктoрoт кој ти јa вoди бременостa.Јaс незнам штo нoсaм знaм сaмo декa се двечки хехе oсекaм и јaс декс еднo е мaшкo aкo не и двете.

15. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Apsolutno se slagam, istoto mi se sluci, ova e od maticen,koj isto taka mi kaza samo Dimcevski drug nikoj ne priznava, nenormalen. Mi pomina, ama se isplasiv kako sto se nemam isplaseno celo vreme ni od punkcija ni transfer. :) Sega samo na vtor skrining i veke nisto ne pravam kaj ovoj samo za upat. Leka vi nok idni mamicki :)

На mimidjon и MADO им се допаѓа ова.
  16. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    А колку ти се димерите и каква е хемостазата? Мене во 28 недела ми беа 2300 но не ми дадоа ништо бидејќи хемостазата била добра. После месец дена без терапија ми беа 1800.
    Не грижи се чим ја следат состојбата се ќе биде во ред ;)

На MADO и mimidjon им се допаѓа ова.
  17. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Пи нoвo тoрч е зaдoлжителнo и јaс плaнирaм дa гo прaвaм.
    FB_IMG_1452614713693.jpg

18. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Hemostazata mi e vo ramki na normala,no d-dimerite za prvo tromesecje mi bea do plafon-2700,primav inekcii po dva pati na den,sega mi padnaa na 1800 i primam po edna,za edna nedela pak na kontrola da vidime kako ke se dvizat.

19. Anna***

Anna*** Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    22
    Во 21 недела правев ехокардиографски преглед. Сега сум 25 недела и во скоро време ќе одам на преглед. Ме интересира кои прегледи следуваат понатаму?

20. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Meni su uradili samo za CMV, ostanato nemam namera da pravam, mislam vo sklop na torch ispituvanja. Niti dr insistirase da se pravat drugi ispituvanja. Razgovarav so dr od transfuziologija i mi kaza deka poveke od nas imaat antitela od ovoj virus vo sebe, ne e nisto strasno i nema mesto za panika, i masini koi pravat ispituvanja skoro sekogas pokazuvaat pozitivno.... taka da potpolno sum smirena i cekam vtor skrining hihi :)

На mimidjon и MADO им се допаѓа ова.