Мајки ај хелп во папакот имам нешто црно дали е валкано или да не чепкам пошо пробав со беби стапче длабоко е и не се вади лесно, ужасно ме иритира ама бебето одма почна да ме клоца незнам што е? Да напоменам се мачкам постојано со креми, да не се собрало нешо од нив!?
Не чепкај те молам. Пигментиран е делот кај папокот и надолу потемна линија (линија негра се вика). Потемна пигментација има на ареолите (околу брадавиците) и во пределот кај пазувите. Исто пегички по лицето се можни (лицева маска се вика кај бремени). Сите се овие нормални работи, не се грижи.
И внатре во папакот!??? ептен внатрешно што не е можно да се фати со рака, само со пинцета или беби стапче многу е чудно и гадно искрено дури како црв изгледа, ај да не ве згрозам ситно е тоа. Јас водам хигиена многу ова прв пат како некој израсток незнам како да ти опишам. А ролав по темиве, но никој гледам нема такво искуство како јас :/
природното лачење на кожата мрснотија и влажност + кремите може да се наталожат и папокот како поприлично недосатапно место се случува да собере дел од овие течности , обиди се со стапче и вода млака ако се чуствува како надворешно тело , мицеларна вода или нешто за отстранување на шминка , алкохол не би препорачала , мислам малку да се навлажни и ќе можеш да го отсраниш
Јас кажав да не чепкате внатре, ако не ти е проблем прати ми слика во лп, да го видам, не ми е гад мене. Секој ден го гледам мојот па не ми е ништо чудно ни грозно. Крај краева ако е за чистење ќе кажеш на гинекологот или општ матичен тие ќе исчистат како што треба
Фала на одговор naturallmess, ќе се обидам повторно ако неможам сама, ќе одам секако на преглед неделава па ќе ми кажат што да правам
Девојки здраво ве молам ако има некоја од вас ако има правено серклаж да ми кажи каква е процедурата дали е страшно и шо после серклажот прашувам оти денеска бев на преглед за скрининг и ми рече докторов дска цервиксо ми е скратен на 2 .56 и почнал да се отвара и утре серклаж да ми прават, и сега мн ми е страв,и башка во вторникот ми зеде на ново брисеви а резултатите не се стасани и прашајнево ми е дали смеј ако има балтерија да прави серклаж .Фала и извинете на долгиот пост
Која недела си? Редовно мериш цервикс? Како ти беше до сега? Мене толку ми беше во 14та недела, па со утрогестан и пазење сега ми е зголемен. Секое мерење е различно. Е сега ако е отворен може да треба да се реагира ама од денес за утре чудно ми е, барем една недела да помине па пак да те види, убаво консултирај се.
Срцка цело време го мерам да на секоја 2 недела и ми беше 3 а минатио вторник ми мереја ми беше 2 .79 а ссга 2 ,56 и башка вика почна да се отвара иначе сум 22 недела баш и самиов доктор ми рече не мислев дека ќе правиме ама мора мн ми е страв
Здраво јас сум 25+ 2 , имам некои менструални болки и засилен исцедок , се плашам да не се лажни контракции ама мислаам дека е прерано , може мислење ве молам загрижена сум
Да не си премногу под стеес па може и од тоа да осеќаш така плус како што се наближува третиот семестар исцедокот се засилува
Кога си на лекар? Нели можеш да отидеш кај матичната за да не седиш и да не се нервираш... Сите сме имале некакви болки јас со исцедок сум цела бременост...
А ти работи ли денес уште матичната? Магнезиум пиеш? Ако ти е страв подобро оди него да седиш дома и да се мислиш. Лажни контракции како што читав се стврднување на стомак. Општо контракции се на интервали. Ако те боли без престан може да е друго ..може си се преладила/настинка...
не работи ... ќе почекам до утре и уште ако ми е вака ќе појдам и јас се мислам за тоа настинување незнамм
Јас викендов имав такви болки, како грчеви. Ми дадоа No spa апчиња 3x2 и понатаму по потреба. И поголема доза магнезиум. И нека ти го измерат цервиксот. Најдобро да те видат на ехо за да се смириш дека е се ок.