Пробај маст од невен. Невенот смирувачки делува на кожата, а кремата е доста масна. Од Зегин ја купувам
Фала ти, ја мислам дека и на тие места можно е и стрии да ми излезат, ама тоа е што е, наследни ми се, за стрии да не мачкаш нешто?
Ја мачкам оваа маст и маслото од еуцерин наизменично (едното насабајле другото навечер), ама со невенот не редовно. Повеќе со еуцеринот се мачкам дека не ми ги мрси алиштата а со невенот треба да чекам некое време да упие за да се облечам. Досега немам ништо, осми месец сум ама склона сум кон стрии, па ќе видиме до крај, тоа е што е.
Девојки, колку пати до сега ви го сменија датумот за породување? Мене до сега 3 прати со по два дена разлика, по последното ехо сум 16+4, и незнам што е поверодостојно за пратење, календарот по последен циклус или ехото?
На мене еднаш ми го сменија.Оти бебето беше помало во однос на терминот и сега по тој се орентираат како напредува.Мене исто терминот по циклус ми е 17.02, а според нови пресметки 21.02 Ако не го сменат ќе ни кажуваат цело време помало е една недела зошто да се нервираме
Терминот не се менува. Како ти кажале на прво ехо, така е. Секој прелед на ехо може да дава различни вредности зависно од растот на бебето. Тоа зависи од мн фактори - генетика, колку вие сте високи итн.. вредностите во системот се некој просек. Некој е под, над или во рамки на просекот. Затоа и се раѓаат помали и поголеми бебиња
Mene ne mi go smenia ic od pocetok toj termin mi go kazaa maticniot I drugite dr pa jas si zemav edna dobra aplikaciaa I taa tocno kazuva
Јас мачкам павловичева помешена со едно шишенце Д капки и плус се туширам со Еуцерин маслена купка. И пред првата бременост имав проблем со сува кожа оваа комбинација ме спаси
Каква е таа на Еуцерин? Не сум користела Еуцерин до сега, иначе не ти се појавија стрии, и дали само по еднаш дневно се мачкаше?
Еве ја.. ја има по аптеките али е поскапа. Инаку за првата бременост се мачкав два пати дневно обавезно сега некако не сум толку дисциплинирана, ставам по еднаш. Малце ме нервира што кога ќе ставам треба да почекам, мрсно е и лом ќе се напраам на алиштата али како и да е мислам дека вреди пошо кожата ми беше ептен сува а после тоа не ја осеќам ко затегната И не ми искочија стрии. Кај сум со. вениве ужас само уште тоа ми фали
Devojki 14 I pol nedeli sum, sinoka se razbudiv, lezev na desna strana I osekav kako bockanje bolka desno od papokot, se povtoruvase. Legnav na levo po kratko se smiri. Dali nekoja go imala ovoj simptom. Sega mi e strav na desno da spijam, a taka mi e najzgodno
Зависи како е наместено така може да го осеќаш помалку/повеќе. А и има периоди кога многу спијат и растат. Кај мене ни благо ни сок ништо не делува некогаш.
кај мене исто неколку дена едвај мрзливо мрдкаше , вчера направив тест и на you tube најдов некои миксови со "релаксирачка" музика за зголемување на подвижноста на бебето во меше , неверојатно е како после 2 минути како и пуштив бебка почна да игра , да се превртува , цел стомак ми го поремети , прв пат се размрда вака убаво , бато и дада гледаа шоу и погаѓаа кое е раче кое е ноџе , пола саат реагираше на музиката
Кај мене обично е пре активна учена сум на тоа а има денови ретко ама едвај колку да се појави. Секој пат е на ехо различно наместена и ја осекам кога се врти мислам ке ми излезе мегу нозе Колку кг сте поправени јас 26 недела 5 кг до сега стомачето само напред