Дали го има користено некоја и како е задоволна? Да знам дали Еуцерин да си земам, ако не го бива ова.
Не знам дали има некоја поврзаност но и јас имам приметено дека кога лежам на десната страна имам болки. Инаку сум 14+6 недела и оваа недела често имам болки во долниот дел од стомакот, знам дека е нормално си расте бебето но малку ми е страв зошто малку прокрварив (само на бришење имав темна крв, ме боцна докторот и ми даде вагиналети, на ехо се беше во ред), и сега сум загрижена и дека имам болки нешто да не не е во ред
Значииии, јас побудалев, плачам за глупости, ова е ненормална работа, не знам што да кажам... веќе се нервирам дека вака правам, што е ова плачење како мало дете сум..
Ќе пробам со чајче, ама веќе си почнав филмови да си праам за глупости, од ништо нешто си правам, филмово и глупости во глава, буквално како мало дете се осеќам.
Знам и јас за се само плачев и само се расправавме дома со мм. За глупости...хормони се во прашање што да прајш..
Последна најсмешна работа на која шо плачев, е на сцената од lion king, кога ќе се роди Симба и ќе го кренат во вис, и ќе почнат да пеат... Му викам на маж ми, и јас сакам вака да го кренат и да пеат кога ќе го родам! И ко сум земала да ронам солзи, мајко милааа... Мм не можеше да се воздржи, почна да ме гушка и да се смее. Тоа е, хормони се. Посилно е од нас сега ми е смешно, ааама во моментот....
ме изнасмеа , прва епизода Modern familly сцената со бебето Лили ми помина низ глава , па сега ќе морам да ја гледам секоја недела по една плачка за глупост обавезно и кај мене , завчера некое видео на you tube имаше и така се разлигавив леле леле срамота невидена
Денеска, една од плачките ми беше затоа што не ни пуштиле плата денес, туку утре ќе пуштеле. После зошто јадењето не ми се сфиѓаше како сум си го напраила.. итн...
Јас најмногу емотивна бев 17 и 18 недела, значи јас не бев јас. Не можев никако емоциите да ги контролирам. И сега знае некој ден да ме фатат нервози плачки, не размислување рационално. Имаше денови кога не спиев од анксиозност од многу мисли и така. Сега не можам да спијам од стомакот не можам позиција да фатам само се превртувам лево десно. П.с главата ми пука моментално, како некој со чекан да ме мава. Морав парацетамолче да акнам.
И мене ме интересира истото...наводно намалена плодова вода во 21ва недела,препратена сум на приватно во скопје да видиме што ќе речат
Јас не можам да спијам, имам некои несоници, некои кошмари, лоши сништа, и дремам до сабајле, си правам филмови, си плачам другиот ден, и така, како ненормална некоја се осеќам после тоа, мм ме гледа не знае што да ми каже веќе ни он, му викам боље излези од соба и остај ме сама, додека да се смирам, и после го викам јас, кога ќе се смирам.
За паники и кавги беспотребни еве ме и мене Среќа мм ме разбира, дури и со татко ми баш се искарав за глупост. Мене се некакви стравови ме фаќаат.. И тоа навечер. Неможам да заспијам од лоши мисли.. Туку многу мака имам со болки во половината? Од што може да е? А лежам по дома ич не се умарам да кажам од тоа е
Ве читам за плачките и караниците и иста сум. Посебно кога не ми се одвива денот/нештата како што сум зацртала, тешко тие што ми се во близина А емотивна сум станала, абе што. Си мислев еве денес на пример на родителите што дечињата денес им тргнуваат во школо првачиња, пошо цел ден на соц.мрежи само такви слики ми излегуваат. Колку е тоа за нив голем чекор, кога детето до вчера што било мало детенце, сега треба да носи школски ранец 5 пати поголем од него и да седи во клупа. И така ми дојде си поплакав Абе страшна работа. И си се карам со мм одвреме навреме ама поминува. Не си се препознавам некогаш. Се тешам дека ќе помине
И мене точно на таа сцена ме потсети, и затоа почнаа плачките да можат и Камерон да ми го викнат да ја пее The circle of life, и готово, тоа е тоа
А ти кажуваат колку намалена или само намалена? Мене наводно ми е вкупно 69.7мм а требало да бидат четири џеба по најмалку 20мм...среда сум во скопје,не знам дали во меѓувреме да одам и кај матичната бидејќи дијагнозата ми ја дадоа на скрининг...ми правеше и докторов ph тест да видиме дали течи нешто,немаше ништо,се беше во ред... станав параноична,само се проверувам дали сум водена а топло е,само се потам меѓу нозе и незнам веќе што да мислам
Na gak mi rekoa maksimalniot Dzeb mi e 4cm a vo sistina 5cm i deka bilo ok sto e tolku. Mi rekoa da pijam povekje voda i da jadam urmi. U sreda pak na gak sum pa ke vidam moze i na treto mislenje ke odam ako pak recat deka e namalena E sea pred dve nedeli.mi bese max. Dzeb 3cm i malku e zgolemen taka da najverojatno e podobro ama na gak seuste vikaat deka e namalena. I ja sum epten paranoicna samo go mislam ama ke bide podobro. A vkupnata kolicina ne mi ja kazaa
Значи ве читам и се тешам дека не сум била само јас што плачам за ситнарии и се карам за ништо Уште е рано каде е 9 ти месец а тек каде е постпородилната депресија