Мамички како сте , имте ли некои симтоми од прво тромесечје, мене ми помина гадењето, крв од нос ми тече по малце и некогаш ме болат градите, ама пак си спиам по еден саат преку ден, ја сум на преглед утре се надевам Мил Боже се ке е добро, а кај мене има снег многу незнам како ке се симнем по улицата зошто е угорница, малце.ми се познава стомаче ама.само долен дел така ли треба да е незнам, кој витамини зимате, јас прегмезон комплит. Држете ми среќа за утре позз.
Jas nisto neam samo kiselini .drugo sve ok.jadam pijam e uste kafe neksko slabo pijam.jas za tri nedeli sum na pregled pa vtor screening .pozdravce
Иви и јaс сум зa три недели нa втoр скининг ,има ли нешти другo oсвен aнoмaлии нa oргaните,кaкo.тoa се гледа преку ултразвук или нешто пoсебнo се прави...
So sreka utre na pregled ke si go vidis bebule kolku ubavo )))) mene gradive uste ponekogas me bolat i nos ponekogas mi krvari, ama pijam aspirin, a i citav toa e normalno duri i da se razbudime so zatnat nos. Jas pijam pregnancy care edna na den. Femibion citav itno gi povlekle od site apteki. Ovie jas sto gi pitajm se 424den. a femibion bese 1005 den.
Тоа е најубавиот скриминг кога во боја ке си ги видиш бебињата се , т.с.3д или 4д скрининг па потоа се гледат сите органи детално, како функционираат, рбет се , ако си на приватно ти ги пуштат на голем екран, па и некој клиники сц ти дават. Па потоа од 22-25 ти закажуваат скриминг за срце.
И половите на бебенцата ке ги знаеме јеее ке биде возбудливо едвај чекам да дојде 8 ми ))) Убава недела убави мешковци
Nesto mi spomna maticen ginekolog deka ke treba da merime grlo ma matka , ako dobro razbrav, da se vidi da li e skrateno. Pravese li nekoja veke toj pregled, kako se pravi, so vaginalna sonda, eho, so raka ?
Mene do sega nekolku pati mi e mereno,samo so vaginalna sonda.Dobro e da se meri ,da se znae da ne treba odmaranje ili nekoja terapija.Nisto strasno !!
E pa super, bitno mi e da e so sonda. Da taka i toj mi objasni biten e pregled, da se znae dali da se miruva.
Mene prviot pat mislam nekade bese okolu 16 nedela.od togas uste 2-3 pati mi merese(ama toa kaj doktorkava na privatno kaj do odam).A maticnava doktorka mi nema ni ednas izmereno
Скриен шеќер дали испитувавте, јас сабајле испитував во Авицена и резултатот е следен : 4,7 сабајле 8, 4 после два саати од испиената глукоза. Случајно да не знаете која е границата, дали треба да се секирам зошто ми е над 8
Биди среќна што самиот ти инсистира, има некој што несакале да мерат наводно требало некоја индикација?!?! Нема врска, по протокол се мери 3 пати и тоа 16, 20 и 24 недела.@only44uoy