И јас сум иста но и мн се плашам ... денес ми е мн низок и притисокот, од сабалје сум како да ме заносува ,како да ме турка нешто,не се чувствувам ич добро.
Се напијав кола кола ,се напијав алвоген шумливи таблети и еве пак исто ми е ... седам цел ден. Ужасно се чувствувам. :/ баш вака
Јас сум веќе 15+1 се се тешам ќе престане повраќањево ама некако слабо. Секој ден од 9та недела до сега иста приказна, од сабајле повраќање на празно,мислам желудникот ќе го видам во шоља кај и да е. Од јадење само компир и кисела салата можам друго ништо. Од пиење за жал само кока кола,ниту вода ниту нешто друго. Утре сум во Систина за патолошкава таман и бебко да го видам. Се надевам не повраќате и не ви е вака лошо на сите, а наскоро и мене да ми престане веќе...
Јас така бев до 18та недела и тоа постепено се снемуваше 19та. Во 5ти месец станував навечер да повраќам, е кај 6ти ми се смири скроз, ама на сабајле и ден денес си повраќам жолтила 28 недела сум моментално.
Dobiv rez od amnio I fala bogu dobiv dobri rez daj boze na site da se dobri ama tamu se sretnavme so edna poznanicka I ona dobi rez site dobri samo hromozonite 19 I 20 pokaceni po I kazea deka treba da I zemaat krv ama ona mnogu se plasii ne e clen na forumot pa I rekov aj ja ke se rasprasam dali nesto ne e vo red so bebeto ili ima nekoja anomalia ili nekoja da kaze da I prenesam
Штом се подобрува кај тебе се надевам има надеж и за мене...јадам и јас суво овошје и пијам по 3 литри вода секој ден,ќе видиме...секој 3 недели одев на преглед матичната ни еднаш не ми спомна за ова а можно е и да не ми ни мерела...ова ми го откри доктор на скрининг па ме препрати скопје па ќе видам ако треба и на друго место ќе одам...се надевам ќе се среди иначе ќе полудам
Јас сум бремена 23+5 дена, на притисок 130/80 матичната ми даде да пијам метилдопа, имате ли искуство со овој лек?
17 недела уште си повраќам, исто многу слабо пијам течности, дали 1л на ден. Киселини на ниво! Некој рече второ тромесечие било најубаво и најлесно од сите, чекам да дојде лесното. Следна недела на преглед конечно, како цела вечност ми се гледаат прегледиве.
Јсс го пијав на почетокот на бременоста се дури ми се регулира и ако пак ми се каува го земам без гајле да го земиш и стварно делува и го средува притисоко
Зарем 130 со 80 го водат за висок притосок? Нели тоа беше нормалаен притосок, или јас грешка сум? Зошто мене толку и ми е, кога ми е нормален, а иначе имам низок притосок.
Мене матичната ми рече дека до оваа граница 130/80 е добро не е страшно.Пострашно е ми рече ако ти се качи 140/80 тогаш се зима терапија
Искрено мене ми беше 140 со 90 некогаш со 100 затоа го земав е сега да кај тебе и според мене е тоа најнормален притисок пак види консултирај се ,а иначе како апчина не штета и се даваат во бременост
Мене на 130/80 ми го даде повеќе како превентива било, за да не ми се качел повеќе. Инаку нормално ми е 120/80, 110/70, и некогаш 130/80.
Жени, да ве прашам нешто: спиете навечер? Јас отидов од еден во друг екстрем. Прво тромесечие го преспав, сега се будам кон 2 навечер и нема веќе спиење. Дење успевам пола саат да вметнам... повеќе не успевам зашто морам да работам, амаааа глава боли цел ден. Месец и подолго не сум врзала сон бре. Синоќа и си поплакав од нервоза што не можам да спијам. Не станувам, не пуштам тв, не земам уреди за да не се расонам (oh, the irony ). И само се превртувам дооолго, бесцелно. Има некој ваков проблем? Има начин да си помогнам или да чекам да помине фазава?
Иста бев прво тромесечие знаев да легнам во 9 часот и да се разбудам следниот ден во 7 сабајле. Вчера легнав во 3 ипол, во 7 и 40 веќе бев станата. Пробав да заспијам пак ама ништо си станав кафе си ставив, свеќи си запалив, доручек си направив и Нетфликс си пуштив. Се надевам ќе го пројдам некако денов и вечер ќе легнам во нормално време.
Сега баш читам дека во трет триместар станува полошо со несоницата. Изгледа толку Мачко, искористивме што можевме на почетокот. Решив да си станувам отсега и да читам или гледам тв, нема фајде од лежење.
Јас го почнав трет ама уште не сум се префрлила во таа тема. Денес правам точно 28 недели. Не знам што да правам сама со себе до 3 часот навечер, се можно изгледав на јутуб.
Легни си, ова ќе го правиш https://www.instagram.com/p/B8H4jGZjazL/?utm_source=ig_web_copy_link Синоќа мозочево ми ја пееше Sвона Sвонат, на рипит. Од каде дојде тоа појма немам, ама ич не е забавно. Пред некој ден ми повторуваше: еспумисан, еспумисан. Па и реклами ми пее нон-стоп. Ми доаѓа да ја откачам главава и да ја ставам на страна за да одморам малку. Терај во трето, се ближи моментот на гушкање и се' ќе се заборави.