Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.760
    Допаѓања:
    10.729
    Се придружувам со вас.(facepalm) Легнам накај 1ч поспијам докај 3ч и после овци бројааамм:@ се мачам до ниедна доба..шетам со мозокот насекаде.сабајле некое време заспијам ,па се станам ама мутавка што би се рекло.8-| Првите три месци повеќе нанав и јас.Изгледа толку ќе е спиење:wasntme:
    Ќе треба да направеме ноќна смена за трудници од фемина :emo:

На azelea, thelittle17, natasam и 6 други им се допаѓа ова.
  2. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.250
    Допаѓања:
    3.778
    Јас ни прво не го спиев, сега подобро е малку од кај 12 до кај 5, 6 спијам, па се будам два саати три дремам и после знам уште саат време да поспијам. Викам ако е вакво и бебето како мене во спиење тешко нас:D.

На thelittle17, Cherry blossom89, Poppins и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.873
    Допаѓања:
    34.023
    Јас не кажувам за несоноца зошто и онака си патам од истата. Се пореметив од прва бременост. Ама сега навечер пијам магнезиум со б комплекс и тоа колку толку ме опушта и подобро спијам.Ама пак знам во 2ч да станам и да сум ококорена до 5 ч.А кога треба да станам за на работа во 6:30ч сум кома(facepalm)

На azelea, thelittle17, minne992 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. dromka

dromka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2014
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    302
    Искрено среќна сум кога ќе заспијам пред 1ипол. Превртување, мисли, преиспитување чуства, стравови...се ми се случува кога ќе ставам глава на перница. Синоќа почнав со чај ВАлеријана па барем една недела ќе го пијам, до 1да заспивам таман ќе ми е

На azelea, thelittle17, macka91 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    5.675

Несоници а ^_^ :hai::hai::hai:

Еве ме 2 недели сум со нив :drunk: :bug:

Како гроги сум станата , спиам цврсто до кај 1-2 па иде будење и си блеам у таванот едно 2-3ч фиксно :rock: сите ќошеви , сиалици ги изанализирав :talk: тв пуштам ама уште поеќе ме скрева :drunk:
    a има денови е тие специал ми се :devil: ќе се разбудам накај 5 и до 7 будна и таман задремам , малата се буди и у поход одма е :devil:
    А бебуш па активен на максимум е после 12 , игра фудбал или брејк денс у стомак најверојатно :dance::ninja::rock:
    А тек 23 недела

:~:

( Валеријана смеиме ли у бременост , мислев појака е и треба се избегава @dromka )

На azelea, Ava.84, Cherry blossom89 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. dromka

dromka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2014
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    302
    Не ти тврдам дека смее, консултирај си гинеколог. МЕне не ми успеваше никако да заспијам, трета недела веќе, па си реков ќе си пробам со чајот. 21г.недела сум, кај ми е крајот со неспиење до 40та?

7. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.455
    Допаѓања:
    8.838
    Иста сум, ако сум 8ми месец. И во 6ти ми се дешаваше ама сега повеќе. 2 дена спијам убаво, 2 дена само по 3 саати...

На LivingGlam и DELFINA81 им се допаѓа ова.
  8. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.760
    Допаѓања:
    10.729
    Истоо ,баш исто ,а 6 сум..до крај кој знае како ќе биде

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Пробајте со чајче од камилица и мед пред спиење. Јас избегнувам да вечерам после 6/7, шетам барем пола саат дневно, и навечер си пуштам има на јутјуб за бремени музика 5/10 мин и немам проблеми со спиењето, барем 7/8 часа одспијам 24 г.н. сум.

На azelea, Ava.84, Cherry blossom89 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Нели е забранет валеријана чајот во бременост

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Јас па уште спијам како во првото тромесечие, од 8-9 навечер не можам да седам повеќе |-) до 7-8 сабајле спијам. Единствено дури чекав резултати од пренаталниот сон не ме фаќаше по цели ноќи се превтував инаку сум добра со спиењето :D

На dromka, Ava.84, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.591
    Јас кога како некогаш рано ми се приспива некогаш не ми се спие ко вампир...
    Имам една игра Еписоде на тел. и таа со читкање ме успива.
    Кај мене проблемот е со многу лоши сонови.
    Сите стравови, се што не ми успеало во животов, го преживувам дури се препотувам,не ми е квалитетно спиењето и пак гроги..

На azelea, thelittle17, CareTee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. dromka

dromka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2014
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    302
    Читнав на 3 места, за апчиња од валеријана пишува дека е дозволена, со контолирани дози од лекар. Најубаво секоја што мисли да проба да си консултира лекар.

14. Ziberi123

Ziberi123 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2020
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    237
    Девојки кои испитувања и прегледи ги правевте во второ тромесечие? Јас сум 17та недела па ме интересираат ваши мислења

15. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Во 21ва скрининг, сеа во 24та треба да правам проверка на скриен шеќер, и контролите кај матичната што се месечните.

На LivingGlam, Ziberi123 и thelittle17 им се допаѓа ова.
  16. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.671
    Кога сме кај плачките, еве сум пак јас денес, добра бев неколку дена (замисли), и сега го прочитав текстов на Ана Бунтеска, и плачам пола саат веќе, па се решив и тука да си пишам.:l::l::l:

"За дете не поминува и боли а не знаеш зошто ама боли од мигот на зачнување дур во себе го носиш со рацете на стомакот како да го штитиш да го покриваш во себе и ќе го износиш цел универзум од себе ќе извадиш кој тежи едвај неколку килограми и потем цел живот така ќе плачеш со него дур сестрата вакцини става та ќе ти иди да ја плеснеш по рака и да ја отераш во мајчината сосе шприцот ќе лелекаш на првото запче одраното коленце со бакнежи ќе го покриваш и дур спие ќе проверуваш дал дише на секоја температура ноќи ќе бдееш и душата ќе те боли а ко ќе порасне не дека нешто ќе се смени ете ќе сакаш од луѓето да го штитиш а знаеш дека не можеш дека по својот пат ќе врви ама ќе те боли секоја солза и секој трепет како твој да е та ќе проколнуваш оти не можеш да го покриеш со раце да го заштитиш како во стомакот дур ти спиело таа болка таа никогаш не минува само други облици добива чекање на прозорец дур се врати од некаде тахикардија дур се јави повторно од некаде не поминува никогаш не минува и не слабее стравот а како врват годините стануваш ко баба ти па се молиш иако во Господ не веруваш и си велиш “само со ред да е, со ред да биди” оти за дете, за дете не поминува."

На Krofna*, Skorpija25, Cherry blossom89 и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Девојки виe што ставате клелсани или фрахсапарини дали ги ставате и во нога оти јас до сега ги ставав во раце ама готово сeта грутки сум модрици ме бола цели раце и незнам кај да ставам зато сакам да ми кажите ..

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    Јас 26та недела сум, од почеток до сега во стомак (овие 2 недели во делот повеќе накај кичма од страв да не боцнеме кај што не треба). Кај и да е во раце ќе почнам. Во нозе не можам немам мевце баш хаха, а знам дека се боцкаат и таму.

На Mince1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Во стомак мене па ми рекоја до кај 4 можи и се бочкав стомак и цело време после враце да знаев ама тоа е и мн враце се прават мдрици и грутки ајде ќе видам можи некој ќе кажи за внога оти мене во Плодност сестрата ми муцна ко и реков за внога демек бавно се ресорбирале а 25 сум недела

Последна измена: 8 октомври 2020
  20. dromka

dromka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2014
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    302
    јас се боцкам во нога, на бутините. Една недела ме боцка дечкото во рака, една недела се боцкам на нозе. Од 30тина клексани во нога само два пати ми се има направено модрица. ГЛедај да не е на квадрицепсот, полево, подесно...

На natasam и Mince1988 им се допаѓа ова.