Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Timeless

Timeless Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    339
    Девојки, има ли некоја со болки во препонските коски? Јас сум 21+3, и последните неколку дена чувствувам чести болки, посебно после подолго одење.
    Знам дека почнува ширење на карличните коски од тежината на плодот ама мислев дека дури во 3 триместар ќе почне ова.
    Имате некои искуства?

2. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.591
    Вагинално пошо знам и реков не сум средена сеа за преглед,ми рече ај скринингот кога ќе го правиме...

3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    Друг пат те молам не се секирај дали си "средена" за преглед. Важното е да се види дали е во ред, а влакна не значат дека си несредена. Секако си чиста. Гинеколог ама ич не обрнува внимание на тоа, јас не знам зошто толку се замараме ние самите.
    Плус, како се испраксирани, на слепо гаѓаат со тоа сондата без воопшто да ѕирнат. :D

На Skorpija25, IRBBB, Nefertiti. и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Julija1985

Julija1985 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    50
    Devojki vo 16nedela sum i od denes pocnaa bolki vo dolniot del pod stomakot nikako da se smirat od sto e toa i sto da zemam za da se ublazat

5. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.873
    Допаѓања:
    34.023
    Да и мене ми е на преден ѕид и многу нежно ја чуствувам.Како меури ја осеќам:lol:Со првото цело време си мрдаше на едно место, со ова мрда на сите страни.Изгледа оти е карлично свртено:) Инаку сум 24 недела, дури и покасно ја осетив накај 16 -17недела.

На mamaJana, thelittle17, ivance.. и 2 други им се допаѓа ова.
  6. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.425
    Допаѓања:
    26.763
    Да се приклучам и јас денес 14 та недела
    За една недела од прилика ке одам на контрола :)

На tamarce.j, Cherry blossom89, mamaJana и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Магнезиум.

На Julija1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.671
    И јас имам такви болки, од време на време, колку тебе сум бремена исто, докторката ме гледаше и на ехо кај јајниците, вика нема ништо, те притиска бебето, и сега сите органи се стеснуваат и прават место за бебето, затоа осеќаш болка, да не се плашам ми кажа, дека било нормално, секако додека се издржливи болки, и да си пијам магнезиум и Б6.
    Иначе, за цервиксот, мене прв пат ми мереа сега на последен преглед (20та недела), вагинално, ми потенцираше др. дека ќе ми мери секој преглед, итоа вагинално, кај мене е супер грлото, баш си е како што треба, и тоа баш ме израдува, зошто го мислев.
    Ми рече дека и сега на втор скрининг кога ќе одам во Систина, можно е да ми мери др. пак цервикс.

На IRBBB, LivingGlam, Ava.84 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Timeless

Timeless Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    339
    Баш сме близу со термините :) Ќе мора да ги издржиме и ваквите болки, ама некогаш стварно имам голема болка и кога станувам и кога одам, и тоа засега само десната страна. Ќе треба да појачаме приемот на калциумот исто мислам.
    За 2 недели имам втор скриниг па ќе видам што ќе ми кажат.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Каснам изгледа јас на темава. :D
    Од утре почнувам 20 недела. До сега фала му на Бога се е во ред. За 3 недели сум на втор скрининг во ГАК. Со оглед на првите три месеци кога ослабев 10 кила од повраќање, сега сум одлично. После 14 недела се преродив мислам. Стварно второ тромесечие било најубаво. Коса, нокти, кожа никад подобри не ми биле. :D Енергија фул, шетам, се движам, уживам.
    Дали пиете дополнително витамини освен фолна? Мене гинекологов ми вика пиј си само фолна, немаш потреба ништо друго. :^)
    И вие што сте околу 20 недела, дали ви се познава стомакот многу? :^) Мене пред една недела почна да ми се познава, уствари јас си гледам доста промени и најблиските. На друг кога ќе кажам дека сум веќе 5ти месец, никој не ми верува. :^) Дали да се радува човек или да се загрижува.

Инаку од 18 недела веќе секоја вечер го осеќам како мрда. :D Мене чувството ми е како со пердувче некој да ми поминува од внатре на стомакот. :)

На Skorpija25, IRBBB, thelittle17 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.215
    Допаѓања:
    17.881
    Јас пијам Фемибион 2,по препорака од матичната.

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    @Daydream Мене ми се познава од сам старт, а околу мене никој не го глеа :|
    Јес да сум пуничка од секогаш и си имав меше и пред, ама за 4 дена почнувам 7ми месец, и некои луѓе се чудат кога ќе им кажам дека сум бремена не па уште и 7ми месец.
    Пред некој ден една не толку блиска братучеда на мм се породи и и честитам, па “фала фала ајде поскоро едно машко кај вас”, викам “мома е и второво” ваква остана :o :o :D

На Skorpija25, Daydream, thelittle17 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. TiniMini

TiniMini Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2020
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    199
    Мене ми се познава и тоа баш убаво, се чувствувам како 7ми месец, ама јас уште од почеток почнав да качувам тежина, немав мачнини и се си јадев.
    Инаку од витамини пијам ПремамаДуо

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ziberi123

Ziberi123 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2020
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    237
    А дали со скринингот е морално и мерење цервикс? Мене никој не ми спомнал такво нешто, во вторник сум на скрининг меѓутоа не знаев дека и вагинално ке ме прегледуваат

15. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.455
    Допаѓања:
    8.838
    Зависи од докторот..некои не мерат воопшто, некои мерат само по индикација ако имаш болки некакви, мене ми измерија онака, не дека имаше потреба.

На thelittle17 и Ziberi123 им се допаѓа ова.
  16. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.832
    Здраво девојкиии
    Вчера мислам дека го осетив малце бебенцето како чешкање неколку секонди десно измеѓу јајник и папук а сместено е под папукот одма па си викам дека беше тоа заради тоа што имав гасови и незнаев дали е бебе или од гасовите а вчера немав па затоа мислам така.... 14+3 вчера ... со душа чекам среда да си го видам

17. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.757
    Допаѓања:
    10.722
    Да не е малку рано мила, 14+3 да е бебе? Нека кажат еве некои поискусни мајкички,мада верувам дека кај сите е различно.Кај и да е ќе го осетиш ептен убаво понатака,што ќе нема промашај што е :l::l::l:

18. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Што пиете за неиздржлива главоболка?

19. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Парацетамол, кафе со малку лимон, кока кола со лимон..

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  20. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.832
    Имаше две членки баш пред некој ден пишано едната 14 недела како пеперутки и скокоткање а другата на 15 дека го осетила.... може и да не беше бебе само малце поинаку беше затоа помислив дека можеби е тоа како и да е ќе почне кај и да е само здраво право да биде па кога ќе почне тогаш :l::l::l: