Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.832
    Мене ме изненади килажата на бебе 104гр во 14+6 хахах буцко може да биди ... господ нека ги чува и нас и нив

На Ava.84 и minne992 им се допаѓа ова.
  2. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.671
    Не мора да значи, првото тромесечие, бебињата растат дупло секпја недела, после тоа не е баш така, по неколку грама, зависи секако, мене др ми кажа после 7ми месец, се мери килажата најубаво и тогаш до некаде може да се одреди како би било понатака, сега за сега ништо не можам да кажам, ова моето е 500 грама тек, а сум само 22 недела.:D:D

На ivance.. и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  3. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Мислам дека е женско, ама супер се е во ред мило ми е, самп и ти психички малку да се релаксираш ќе биде супер. :hug:

На ivance.., thelittle17 и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  4. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.832
    И јас мислам женско дека е .... мислам дека од сега ќе дишам поубаво искрено ми најде само некоја бактерија во мокрачата и ми даде терапија само 1 ден и тоа е тоа ептен сум среќна сега рајат хаха :hug::l:

На minne992 и thelittle17 им се допаѓа ова.
  5. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.671
    Што мислите за резултативе? Леукоцитите ми се некако високи, а хемоглобинот слаб..:whew: 20201104_130337.jpg

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Супер ти се резлутатите нормално е во бременост да ти се покачени лекуцитите и мене ми беа сега исто покачени на последната крвна слика што ја правев

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.455
    Допаѓања:
    8.838
    Супер ти е крвнава слика. Леукоцитите кај трудници најчесто се повисоки но тебе не ти се над горна граница, така да супер си е. Железото ти е исто добро, хемоглобинот малку намален но не е страшно. Исто како тебе кога ми беше не пиев ни терапија. Можеш превентивно да си јадеш аронија, спанаќ, брокули, какао.. храна што ги зголемува железото и хемоглобинот, за да не се намалува дополнително.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.671
    Фала ви женски, ми даде докторката да пијам железо, дека ми било слабо, а и минатиот пат ми беше исто слабо, а за храна, секој ден внесувам овошје, и зеленчук, обавезно, манџи јадам се, ќе се подобри нареден месец сигурно.:hug::hug::hug:

На Lovebug01 и ivance.. им се допаѓа ова.
  9. Mrs.Nebittnaa

Mrs.Nebittnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2019
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    159
    Денеска сум 15 недела пред неколку недели (околу 13 недела)осеќав како чешање/скокоткање на стомакот и сеуште понекогаш ми се случува тоа.Дали може бебето да биде?..
    Мене ми на крај памет не ми падна дека може да е бебето ама сега тука прочитав,а не сум баш сигурна мислев дека е нормално не би требало толкуу рано.
    Инаку малку повеќе ми е палаво бебчето:rofl::l:

На Cherry blossom89 и thelittle17 им се допаѓа ова.
  10. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    I jas isto se prasuvav od jadenje li e gasovi li se bebe li e, 17nedela sum. Doktorkata sto mi pravese skrining mi rece prvo dete okolu 20 nedela ke osetis ke go baraj pred toa ne se panici za dzabe

11. Mrs.Nebittnaa

Mrs.Nebittnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2019
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    159
    Истото матичната ми го кажа,не се паничам воопшто кога тогаш најбитно да биде се во ред:l:

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.671
    Јас тек 19, 20та недела го осетив така поубаво, може и претходно имало нешто, ама не сум знаела дека е бебко, како голицкање и треперење, така го осеќам јас.

На minne992, Mrs.Nebittnaa и jarec6 им се допаѓа ова.
  13. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.266
    Мене и за првото и сега во 12та недела ми кажаа пол.
    Првото го почуствував во 17та недела, а сега исто денес влегов во 17та а последниве неколку дена го чуствувам :hug:

На minne992 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Здраво девојкиии :D денес полни 19 недели и некако убаво си се осеќам, цел ден си перам си пеглам, што убав ручек си зготвив леќа манџа и салата мераци:D вчера бев малку засекирана кога ги добив резултатите од скриен шекер, подледниот параметар ми беше малку покачен па денес појдов кај матичната ми кажа да исфрлам благо па за еден месец пак проверка :) и тоа, со спиењево си немам проблеми, кома сум :makeup: поздрав срцки :l:

На Cherry blossom89, Pacient srna, ivance.. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. ma4o4female

ma4o4female Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    Девојки,

Сакав да прашам дали некоја од вас се соочила со крварење во второ тримесечие?
    Не е обилно крварење, туку исцедок кој се појавува како дамка на долниот веш, како и при бришење или мокрење и тоа еднаш во неделата и набргу престанува.
    После секој исцедок одам кај доктор и сo бебуш се е во ред. Не знам што е...денес пак ми се појави :(
    Пред 2 недели имав кандида и ја лекував, но бидејќи пак се појави исцедок значи не е од тоа.....
    Дали знаете нешто слично кај некој за ова?

П.С. Немам болки, а сум 25 недела

Фала за секој одговор :*

16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    Да не сте имале односи? Обично после тоа се случува и е нормално, од повреден крвен сад.
    Штом гинекологот ти вели дека е во ред, не би требало да е проблем. Оди пак за секој случај штом се повторило, нема штета да те види.

17. ma4o4female

ma4o4female Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    Имавме интимен момент, но не и однос, а тоа беше пред еден месец. И секоја недела потоа се појавува крвав исцедок :/ Само на раат да не е човек. Само да не нешто лошо, Се друго поминува и се издржува...

18. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.671
    Вчера и денес, ужасно се чувствувам, мнофу лоши денови, само плачам, нешто тешко се осеќам, не знам што ми е, нешто емптивно сум катастрофа, многу лоши денови, се надевам утре ќе е по позитивен.;(:sweat:

19. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Ех сите си имаме такви денови, ќе помине знаеш дека се хормони во прашање. Направи си чајче пушти си филм и уживај во второво тромесечие пошто после потешко ке ни е :D:l:

На Ava.84, Skorpija25, minne992 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Zineta

Zineta Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2017
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    445
    Девојки 15 + 2 сум дали е нормален исцедок како вода течен исто така понекогаш имам волки во јајниците како да ме сече