Epa ne gi ripaj ovojpat brisevite da si na sigurno. Sto e za pravo mozes i sea da si gi naprais ako se mislis i krv i urina ostaj vise koa si tamu
Slednata nedela sum na kontrola pa ke mu spomnam na doktorot za brisevi i urina da si bidam na sigurno
Здраво девојки, 20 недела сум. Пред некој ден правев втор скрининг и супер е се на ехо, дури и грлото на матката видоа дека е 5 cm затворено, но болките во стомакот кога се движам, како да ме влече стомакот надолу, некогаш се ствднува, кога се вртам, уште ги има, мирувам по цел ден, само до wc, и едвај доодувам од болка. И навечер по цела ноќ со тапи болки. Докторката крева раменици незнае од што е. Ставам утрогестан 2×200 и магнезиум 2×250. Дали е нормално во второво тромесечие вакви болки. Повраќањето си продолжува, пијам зитрон преку еден ден и така издржувам.
И јас сум 20 недела и имам болки така некогаш не можам од кревет да станам за до вц,а се е во ред.И јас уште повраќам,ова нема крај веќе не се издржува...не знам изгледа до крај вака ќе се тера
Гревчиња , дај боже брзо да ни пројде, ама изгледа ќе си тераме вака. Апчињата ми помагаат многу, но ми е страв да не влијаат лошо на плодот
Имам и јас вакви болки ама не седнувам по цел ден.Читав на нет дека од 17-24 недела се нормални со повремени ости болки на лева или десна страна .Биле од нагло ширење на матката во овие недели.Јас сум 26 г.н. Мене матичната ми даде појас за да ми го држи стомакот кога се движам.Пијам мг 2×400 и со оваа доза не ги осеќам.Покрај овие болки мене ме боли и срамната коска.Таа од магнезиумот не ми минува.Со првото ги немав па за мене се нови ама се сосема нормални
И јас сум 19та недела и уште повраќам скоро секој ден.Со болки сум исто ама морам да сум на нога имам синче 23 месеци му се игра , ден за ден со малку мака се поминува. И кај мене се во ред ама ете организмот уште неможе да се смири и да уживам барем во второво тромесечие. Со лесно и убава мисла
Мешковци денес полни 14 недели и лека полека си се преместивме кај поголемите батковци и дадички. Не знам вас како ви беше, ама јас се чувствувам некако посигурно сега. Сите викаат дека вториот триместар е најубав во бременоста, но искрено јас не можам да се пожалам ни на првиот, многу убаво го поминав. Ве гушкаме сите и да знаете дека понекогаш ќе ви досадувамее
Аии мила моја си дојде тука добре дојде второ е стварно најубаво јас после прегледот пред 1 недела почнав да уживам ризикот е намален за било какви проблеми и сега дишам рајат те гушкам
Да си прашам последно време кога станувам од спиење чуствувам ептен кратко ама пак како менструални болкии во половинната и малце во долниот дел на стомакот дали е ова нормално? можно е дека амо во една позиција спијам на страна оти некаде прочитав дека спијањето на грб во второ и трето не се препорачува а на лева страна дека поголема циркулација имало па нз совет?
Јас мислам да се опуштиш и да уживаш во бременоста.Те читам многу се замараш.Јас сум 19та недела спијам на грб,на лево на десно како ми е згодно.Држам дете од 14кг.во раце го носам по скали функционирам нормално.И не само доле и цел стомак знае да ме боли,и грчеви да имам и низок притисок... Мајка ти многу мислиш и само си бараш симтоми дај опуштисе кога ќе се породиш здравје се менува се. Зошто толкав страв во тебе и секој ден само ова ми е тоа ми е? Не се лути се е напишано со најдобра намера
Не дека се замарам јас сум опуштена сега-после последнава контрола само прашањето ми беше заради тоа што прочитав и други на форумов дека не спијале на грб дека не се препорачувало дека подобро било на лева страна само многу се здрвувам во спиењето и ми ствара како менструални болки исто сум со низок притисок .... дали да земам перница трудничка или не помага многу оти многу ми се здрвува десната нога па неможам убава положба да си најдам маки мачам со спиење иначе не се лутам нормално е да пишувате вака до сега второ мислење е пишано дека многу се замарам со симптоми некогаш да се преоптоварувам-почетните недели до сега искрено се избудалив само моментално ми е заради позиција што неможам да си најдам и магнезиум пијам и се само то е то ти благодарам
I jas se mislam od tie pernicite da si kupam pocna grbot da me boli ama ne dolu kaj krstot tuku pogore, verojatno do nepravilno sedenje lezenje stoznam. Ima nekoj iskustvo so pernicite, da preporaca nekoja vo mk sto moze da se kupi?
https://somniashop.mk/product/pernica-za-trudnici/ Низ форумов имам сретнато дека оваа ја фалат. Мислам дека имаше и ваква тема, прочитај повеќе мислења.
Ja купив таа од Сомниа, од линкот на @IRBBB. Не можам да ја поднесам. Прво ја пробав правилно, ко што е на сликата. Кај главата ми беше многу тврдо и неудобно, секој ден се будев со главоболка. Ајде ја превртив, тој дел да е долу кај нозете а главата на обична перница. Ама ми смета, ме прегрева, огромна е и едната страна паѓа од креветот... Тој дел за потпирање на стомакот нема врска, превисок е. Други ја фалат многу, зависи до тоа каков спијач си. Мене ми пречи. Сигурно се подобри оние што се само од една страна. Нешто вака, на пример. https://www.encimenci.com.mk/pernica-za-trudnici-boppy-chicco-799234400 Ако најдете нешто вакво, ама со попристапна цена, тагнете ме.